Fotografija je simbolična
Mura si je z včerajšnjim porazom otežila pot do prvih treh mest, ki peljejo v evropska tekmovanja, bolj kot razplet dvoboja, pa danes odmevajo dogodki po prvem zadetku Kopra. Odzval se je tudi klub.

Ne tri - kot bi razlika znašala po soboški zmagi -, Muro po včerajšnjem porazu s Koprom do drugega mesta loči devet točk, tretja Olimpija pa ima pet točk naskoka.

Sobočani so imeli dovolj priložnosti, da bi lahko dvoboj že v prvem polčasu odločili v svojo korist, a v zaključku akcij niso bili dovolj zbrani. Kdor ne da, dobi, pravi »zlajnani« rek in tako je tudi bilo.

Koprčani so z goloma v 69. in 72. minuti prišli do sila pomembne zmage, s katero ostajajo za petami Maribora, Muri pa zdaj preostane upanje, da bodo tekmeci na vrhu lestvici v zadnjih sedmih krogih izgubljali točke.

Vzkliki s tribune po prvem zadetku

Bolj kot o porazu državnih prvakov, pa se danes v nogometnih krogih govori o neprimernih vzklikih s tribune po prvem zadetku Koprčanov, ki ga je dosegel Ivan Novoselec

Pričelo se je takoj po prvem golu, ko je Lamin Colley z rokama na ušesih proti gledalcem del Fazanerije podžgal do te mere, da je bilo ob glasnih žvižgih z dela južne tribune moč slišati tudi glasove podobne opičjim. 

Gambijec naj bi se na te vzklike odzval z oponašanjem opice. Strasti je ob sodniku Mateju Jugu - afriškemu napadalcu je zaradi provokacij podelil rumeni karton - miril tudi gostujoči kapetan Ivica Guberac, ki je pristopil do soigralca.

Colley je kmalu zatem, v 72. minuti, podvojil koprsko vodstvo in praktično odločil tekmo, neprimerne vzklike pa smo lahko s tribune vnovič slišali v 80. minuti, ko je skušal ob kotni zastavici preigrati Klemna Pucka.

Mura lahko pričakuje kazen

Glede na preteklo prakso, je pričakovati, da so bili rasistični izpadi nekaterih gledalcev zabeleženi tudi v poročilu delegata, Muro pa zato zagotovo čaka ostra kazen. 

Zveze oziroma disciplinski organi imajo v skladu z resolucijo FIFA do dejanj spodbujanja ali razpihovanja rasnega sovraštva ničelno toleranco.

Morda se še spomnite kazni Marku Nikoliću, bivšemu trenerju Olimpije, ki je bil leta 2016 zaradi neprimerne izjave na račun svojega varovanca Blessinga Elekeja kaznovan s kar sedmimi tekmami prepovedi vodenja Olimpije. Posledično je svojo epizodo na ljubljanski klopi sklenil predčasno. 

Tudi če ne igrate športnih stav, pa lahko danes mirne vesti stavite na to, da bo Mura zaradi včerajšnjih izpadov dela tribun zagotovo kaznovana. Kakšna bo ta kazen, bo verjetno znano že v prihodnjih dneh.

Klub obsodil rasno nestrpnost

Na včerajšnje dogodke so se danes odzvali tudi v soboškem prvoligašu.

Izjavo za javnost Nogometne šole Mura, v kateri klub obsoja vsakršno nestrpnost in se distancira od dogodka, objavljamo v celoti:

»Včeraj smo bili v Fazaneriji priča derbiju 29. kroga Prve lige Telemach, ki je na igrišču poskrbela za novo promocijo slovenskega nogometa, saj so gledalci lahko videli dinamično, borbeno in tudi napeto srečanje, ki so ga s koreografijo ob začetku srečanja začinili tudi člani navijaške skupine Black Gringos.

V 69. minuti srečanja je ob zadetku Koprčanov prišlo do dogodka, ki ga v klubu globoko obžalujemo, strogo obsojamo in se od njega distanciramo. Po vodilnem zadetku gostov je bilo s tribune slišati posamezne neprimerne vzklike, ki so naleteli na neodobravanje tudi s strani ostalih Murinih navijačev in so bili hitro utišani. Takšen odziv, čeprav je bil predhodno sprovociran s strani nogometaša Kopra, ni primeren in je vreden vsakršnega obsojanja.

V NŠ Mura si prizadevamo, da že v kali zatremo kakršno koli zaničevanje na rasni, verski, spolni ali etnični osnovi in želimo si, da bi tako ravnali tudi ostali. Žal smo tudi sami, tako klub, kot navijači, že zadnjih trideset let podvrženi zaničevanju predvsem na etnični osnovi, zato se dobro zavedamo, kako neprimerni so tovrstni vzkliki. 

Murska Sobota je najbolj čustveno nogometno mesto v Sloveniji - ob čustvih, ki jih nogomet vzbudi, se pojavijo tudi trenutki, ko gredo čustva predaleč, zato klub veliko dela vlaga v komunikacijo z navijači in tudi mladimi nogometaši.

Tako NŠ Mura, kot Murska Sobota in Prekmurje so povezovalni člen vseh religij, narodnosti in ras, ki v sožitju bivajo že stoletja in verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje. Tudi zato ponavljamo, da v Fazaneriji nikoli ni bilo in ne bo mesta nestrpnosti - v kakršni koli obliki!«

NŠ Mura

Kakšen pa je vaš komentar na včerajšnje dogodke? Zapišite ga v komentarje.

Komentarji (119)

dejan svvinskoglavi, (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Oponašanje goloba ni kaznivo
Oponašanje opice pa je
Kam gre ta svet
U KURAc

pomurc (ni preverjeno)

S takimi idioti kak si ti, nam res nega pomoči.

In reply to by dejan svvinskoglavi, (ni preverjeno)

dejan svvinskoglavi, (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mami ti nega pomoči

In reply to by pomurc (ni preverjeno)

Alenka Buuzera… (ni preverjeno)

Moj ded Sulean Buuzerantovšek
Na vsaki tekmi kaže srednji prst
Izgleda da jim jebe vse po spiski

In reply to by dejan svvinskoglavi, (ni preverjeno)

administrator (ni preverjeno)

Oh kako jaz rad imam srednji prst

In reply to by Alenka Buuzera… (ni preverjeno)

Neko (ni preverjeno)

Res je, kam gre ta svet ob takih bedakih, kot si ti. Si vedel, da le 0,10 - 0,15mm (BERI desetina milimetra) epidermisa predstavlja barvo kože, ostala zgradba kože je identična med vsemi rasami ljudi. In ta malenkost barve dela velike razlike v neumnih glavah ljudi.
NE RASIZMU! Tudi, če si čustveno vpleten v dogajanje na stadionu, se tega nikoli ne bi smel privoščiti. S tem samo pokažeš, kako malo pameti imaš v glavi, še hujše pa naše okolje s tem predstaviš v najslabši možni luči.
Zdaj se pa lepo opravičite prizadetim in našemu igralcu Ouro Samsondinu, če imate jajca.

In reply to by dejan svvinskoglavi, (ni preverjeno)

Sanyya (ni preverjeno)

Tako je #blackslifesmatter

In reply to by Neko (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Tipično primitivno dejanje zapitih Prekmurcev.

In reply to by dejan svvinskoglavi, (ni preverjeno)

Gost24482 (ni preverjeno)

Kakšno javno opravičilo od posameznikov bi bila lejpa gesta pa popotnica za ostale pridne pa bodoče navijače mure

Vaše ime.... (ni preverjeno)

Črnci kažejo opice sami pa majo enoga črnoga nogometaša.ka mislite kak se un počuti?

alkimist

Pa halo, kakšno distanciranje od dogodka? Poiskati rasiste in jin prepovedati vstop na Fazanerijo! To včeraj je bila žalostna plat fuzbala in sramota za celotno Prekmurje. Dejanje se je zgodilo na javni površini, je kaznivo in moralno sporno v vseh možnih pogledih. Nej distancejranje, ampak aktivno reševanje gniloga problema je prava pot! Poiskati posnetke teh izmečkov populacije in jih poslati policiji, stadion naj gledajo samo še od daleč!

Zhukov (ni preverjeno)

Pa dobro naj se kazni navijače, samo te se Colley-a tude naj kazni z prepovedjo tekem, ker je un prvi z kretnjami proti tribunan domačij navijačov oponašau majmuna. Saj se je ogrejvau 30min med tekmo pred gledalcami, pa ga je nišče nej napadau... Misliš ka so samo belci lejko rasisti? Prosim te lepo...

In reply to by alkimist

praprot (ni preverjeno)

Saj je doubo žuti karton, mogoče njemi NZS naloži še denarno kazen. Ka več bi rad za prst na ustaj proti tribuni? Kakšo pamet moreš meti ka te to užali do tej mere ka se lotiš zmerjanja človeka na podlagi barve kože? Oponašanje je sledilo po rasističnih opazkaj in ne zavajaj za brezveze.

In reply to by Zhukov (ni preverjeno)

zumzumzum (ni preverjeno)

torej on se lahko odzove z rasističnimi izpadi samo zato ker je črn? a ni to rasistično?

In reply to by praprot (ni preverjeno)

praprot (ni preverjeno)

Ne ven v kakšon okolji si odraščo, ampak v našon svejti je prst na ustaj sinonim za "zapri gobec." Zdaj zakoj to povezuvleš z rasizmon, je verjetno vprašanje za lidi s tomi primerno izobrazbo (beri psiholog/psihiater).

In reply to by zumzumzum (ni preverjeno)

zumzumzum (ni preverjeno)

Čemu hektično ironiziranje?
Govora je bilo o oponašanju opice s strani nogometaša.

In reply to by praprot (ni preverjeno)

praprot (ni preverjeno)

Čemu zavajanje? Komentejro si moj prispevek, govora je bilo o kretnji s prston na ustih? Oponašanje opice igralca je sledilo po rasističnih vzklikih iz tribune. Se pravi ge poven tu-tu, ti s kretnjami obračaš volan - si me s ten užalil?

In reply to by zumzumzum (ni preverjeno)

tt (ni preverjeno)

Poiskati rasiste? Polovica južne tribune tribune se je to drla... Tan se za nekšne gospode majo, pa se iz Gringosov smejijo pa norca delajo, a včeraj pa so pokazali svoj pravi obraz. Mene je včeraj na severi sran bilo gda san to opičje oponašanje tan čul. Sram vas je lejko vse na južni tribuni!

In reply to by alkimist

MojsterPek (ni preverjeno)

Ešče dobro ka Gringusi obstajajo... Ka se lejko z nekoga smigémo kda naša Mura z Pušče kadij na cejloj fronti!!!

In reply to by tt (ni preverjeno)

tt (ni preverjeno)

Rajši san na severni tribuni skuper z ciganami, kak pa na južni z rasistami. Mrš gamad rasistična!

In reply to by MojsterPek (ni preverjeno)

Ena ki zna (ni preverjeno)

Pravo

In reply to by tt (ni preverjeno)

administrator (ni preverjeno)

Na severno tribuno tudi pases
Tele mamino

In reply to by tt (ni preverjeno)

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Dugo san nej biu na tekme Mure... nazagnje na nagovor enoga kolega san šou, na južno tribuno. Nikdar več, če mo že šou na tekmo, kilometer od tej tribune.
Ka je tou tan za lidij? So sploj lidgej? Eno somo preklinjanje, eno somo modrüvanje, ne ven, ka be še napijso. Pa tou je nej ena mala grupeca, praktečno velke del tej bedakof na ton dele tribune.
Po dogajanje v nedelo, me sigurno eno pejt lejt še dale nede na tekme. Težko vörvlen, ka do na posnejtkaj najšle koga, če do sploj iskale, krijfca. Zadosta be bilou, ka jeh eno pejt najdejo, pa naj plačajo kompletno kazen, pa tüde izgubo dohodka, če de prepouved prisotnoste gledalcof. Komaj smo malo lüft zejle od tej koroune, že pa nan sledij prepouved. Ges enostavno ne razmen, ka nej tak malo število gledalcof nema IQ vejkše od ledišča!!!
Gledej na špil, pa mo še težko glejdo po televizeje. Na lansko sezouno so debesejdno plünole!

In reply to by tt (ni preverjeno)

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Pa še tou, ka se dosta štükate, ka je bole neprimerno (oponašanje opece, drejte se, ka trbej koga bujte...) in iščete opravičila: pravila so, kakšna so in rasistečna oponašanja so prepovejdana. Toga se trbej držate. Če de zahtejvano, ka de trbelo obvezno na tribune mete na tikve očala, te do pač očala tan, ale pa sledij kazen za klub (malo karekejrano, ale zadosta jasno?). Ka je nej jasno? Dobro, če maš IQ okoule nule, je nej jasno, normalnome pa!

In reply to by Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

zumzumzum (ni preverjeno)

čuj ti socialni pravičnik, se s takimi pozivi k linčanju oglašaš po vsaki drugi tekmi kjer se “poziva k nasilju” z vzkliki “ubi ubi žabara/štajerca/madžara”?? Ali pa “sudija pe.deru”??

ali te bolj boli infantilno oponašanje opice ker so ti pač mediji tako vbili v glavo?

In reply to by alkimist

alkimist

Tej prvi del je načrtno preusmerjanje problematike, ampak pri meni ti nede uspelo, probaj na pivi gnes večer kda staneš s postele.
Mediji so mi vbili v glavo ka je oponašanje opice neprimerno do človeka druge barve kože? Idi doma materi povej ka si se drou včeraj na tekmi in posnemaj njeno reakcijo. Presenečeni boš, vrvlen ka je nej namenoma sina vzgojila v rasista.

In reply to by zumzumzum (ni preverjeno)

zumzumzum (ni preverjeno)

Nobeno preusmerjanje ampak zgolj direktno vprašanje - se ti zdi imitiranje živali hujša oblika verbalnega nasilja kot pozivanje k poboju določene etnične skupnosti?
Ker tvojih obsojanj nisem zasledil ob tovrstnih skandiranjih.

In reply to by alkimist

praprot (ni preverjeno)

Vse našteto je problem, vse našteto je vredno obsojanja. Zdaj, če si ti nej prešto moj komentar na tej žaljivke, še ne pomeni ka me to obnašanje ne moti. Za mejne je namreč vsaka oblika diskriminacije vrejdna določenih sankcij, mamo pa kazenski zakonik in sodišče ka odloči ka je ustrezna kazen.

In reply to by zumzumzum (ni preverjeno)

test (ni preverjeno)

Nejde nači povedati kak preprosto to, ka je to kultura takših, keri to sploj odijo gledat :) najdite mi enoga pametnoga (in nej primitivnoga) na tribuni...

Samo primerjajte obnašanje navijačon na fuzali in npr. košarko...

opč (ni preverjeno)

Nestrpnost izražaš ti v komentarju. Posploševanje je temelj rasizma. Ti mi deluješ rasist. Poboljšaj se. Pa zamisli se nad sabo.

In reply to by test (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

Košarko si omenil, se ne spomniš, da je en košarkaški sodnik dobil zaušnico od znanega pevca kao navijača.

In reply to by test (ni preverjeno)

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Ja, Zoran Predin. Ale zeme v zaküjp, ka so tan gledalce čista ob igralcaj, ob igrišče. Kakšna VIP karta celou dovole, ka so določene veljake čista ob igrišče, nite ograje nega (če pa že, je tou 60 cm viseka in nite mm več. Če jo štejš preskočete se lehko še tak trde, ale uspelo de te). In te eden prostak, ka Zoran Predin sigurno je (somo se spoumnete, ka se je gučo pokojnome Brendeje), stane, se "prišulja" od odzada sodnijke, pa ga kukavičke vdare. In njeme je Olimpija zavüpala. Kelko znan, so njeme doživljenjsko prepovedale prisostvovate tekman Olimpije.
Ale tou je en primer, pa še se jeh najde, ale v primerjave z fuzbalon je toga rejsan telko, ka tou z lahkoto porijneš pod nojejt.
Se velke ljutelje fuzbala s ten sprijaznete ale nej, tou je vaš problem. Enostavno je istena!

In reply to by afta he (ni preverjeno)

Delta Force (ni preverjeno)

Sramota in še enkrat sramota!!!

bunti (ni preverjeno)

In še druga plat... Vsi igralci razen tega temnopoltega so čestitali soigralcu za dosežen gol, on pa je želel utišati navijače (ki so so do tega trenutka glasno navijali za svoje ljubljence). Kazal je naj se umirijo, naj oso tiho itd. Reakcija gledalcev je bila pretirana, a vendar izzvana. Obsojam vzklike, obsojam tudi nogometaševo vedenje po doseženem zadetku. Ni bil prvi temnopolti, ki je zadel na fazaneriji in drugi niso bili deležni teh (neprimernih") vzklikov.

tonek101 (ni preverjeno)

Ja vej pa med gringosi je tak večina socialcof drugo je Nej za čakati

Gogo Brat (ni preverjeno)

Nejso se Gringosi to drli, tak ka nej jih po nepotrebnem omenjat.

In reply to by tonek101 (ni preverjeno)

tt (ni preverjeno)

Človek ne seri nekaj na pamet, pa si drugič prvo preberi članek, pa te komentare piši. V članki ti jasno piše ka so ti vzkliki prihajali iz JUŽNE!!! tribune! Vse nas ka smo na severni tribuni bili, nas je fejst sram bilo, gda smo to opičje vzklikanje iz južne tribune čuli. Že bi sramotno bi bilo, če bi se tak oglašalo par posameznikov, ali to se je drlo pol južne tribune. Sram vas je lejko vse ka ste včeraj na južni tribuni bili. Takšnih GNOJOV ne nucamo v Fazaneriji, pa se je v bodoče raje izogibajte! Mrš rasisti ogabni!!!

In reply to by tonek101 (ni preverjeno)

Wilder (ni preverjeno)

Ge san bil na južni, tak kak sigdar, pa me je sran bilo. Pa vrvlen, ka san nej bil edini... Ovomi pod menof je malo falilo, ka bi njemi za šinjek skočo! Drekaš 18-19 let, včera je še na cecki bil... Od petoga leta za južnin golon, zaj se pa definitivno selin se na sever, tou meni nej trbej! Nacijof san nigdar nej prenašo, pa zgleda, ka jih je jug pun!

In reply to by tt (ni preverjeno)

Carni vrag (ni preverjeno)

Oan to dobro delati zna

MarkoNikolic (ni preverjeno)

idiote CRNI

MTS (ni preverjeno)

Kelko sta stariva teva dva otroka na sliki, ka stojita gor na ograji?
Žalostno, ka vidiš otroke med gringosami, ge so deležni oz. poslušajo takšo žaljivo/rasistično skandiranje.
Te se pa stariš pita zakoj se njegovo dejte tak obnaša v šoli?

Vinko13 (ni preverjeno)

Majstor, če bi pozno stadion oz. bi kda že bil na tekmi, bi znal, ka tu nejso gringosi. Oni so na severni tribuni, to pa je Jug (glavni vhod). Drugače pa oponašanje opic nejso delali Gringosi ampak navijači na južni tribuni. Ka se pa tiče toga menim, da to delajo samo primitivci. Meli mo srečo, če nemo doubili nikše tekme pred praznimi tribunami.

In reply to by MTS (ni preverjeno)

tt (ni preverjeno)

Pa ka ste rejsan vsi glupani, pa si ne preberete članka, prle kak napišete vaš glupi komentar??? V članki ti lepo piše ka so ti vzkliki prihajali iz JUŽNE tribune. Nas ka smo na severni tribuni bili, nas je fejst sram tan bilo, gda smo to opičje oponašanje iz južne tribune čuli. Tak ka ne mejšajte Gringoosv tu cuj. Tan rajši na tiste gospode iz južne tribune kažite, keri so stalno tak pametni, pa se za nekaj več tan majo, a včeraj pa so celi Sloveniji pokazali svoj pravi rasistični obraz!

In reply to by MTS (ni preverjeno)

Gogo Brat (ni preverjeno)

Včera me je bilo sram, ka san na tribuni. San mislo ka smo Prekmurci nad tem. Ka ne gučin ka se je počuto naš ob ton.

ivica1 (ni preverjeno)

kakši vaš, ka si topeu?

In reply to by Gogo Brat (ni preverjeno)

Alchemist (ni preverjeno)

Pa tuj, ci je gej, ka ma to veze s clankon ? Napiso je svoje mnenje, tij pa samo spamas.

In reply to by ivica1 (ni preverjeno)

Raketa (ni preverjeno)

Sem strasten Murin navijač, mapak ob takšnih nizkointeligentnih navijačih mi pa gre na bruhanje. Zame ne obstajate...

Falko (ni preverjeno)

PROVOKACIJA IGRALCA KOPRA NI RASIZEM?
Najprej izzivajo, potem dobijo nazaj in so drugi krivi.

wzzwu (ni preverjeno)

očitno prenizek iq, kar sejejo to žanjejo. mislijo, da so nedotakljivi ali kaj.

In reply to by Falko (ni preverjeno)

Ucitelj (ni preverjeno)

Emm precitaj si ka pomejni rasizem... Mogoce te zdaj v 5. Razredi to zeli.

In reply to by Falko (ni preverjeno)

ZTR (ni preverjeno)

Če bi ga ozmerjali s teletom, svinjo ali kako drugo domačo živaljo, pa bi bilo OK? Če se človek obnaša kak orangutan, ga nemreš "oklicati" za sovo uharico.

Indigo1 (ni preverjeno)

ALL LIVES MATTER

Munt (ni preverjeno)

Kdo so gringosi? so nekulturni napiti in primitivni ljudje. Ki svojo nesposobnost in nepomembnost mislijo vnovčiti na tekmi. Tam se oni glavni in močni,po tekmi se o teh primitivcev govori več kot o igri in rezultatu za kar za nekatere gringose sploh ni pomemben. Tu pa je vzgoja staršev,šole in kluba.

tt (ni preverjeno)

Še en primitivec, ki si ni prebral članka, preden je napisal svoj glupi komentar! Če bi si dejansko prešto članek, bi vido ka so ti vzkliki prihajali iz JUŽNE tribune! Nas ka smo na severi bili, nas je fejst sram bilo, pa smo dobesedno v tišini obnemeli, gda smo to opičje oponašanje iz južne tribune čuli. Tak ka ne mejšaj Gringosov tu cuj. Tan na tiste "gospode" iz južne tribune kaži, keri so stalno tak pametni.

In reply to by Munt (ni preverjeno)

anton77 (ni preverjeno)

Stanje uma in razuma black gringosof.... Me nika ne preseneča...

tt (ni preverjeno)

In še en primitivec, ki si ni prebral članka, preden je napisal svoj glupi komentar! Če bi si dejansko prešto članek, bi vido ka so ti vzkliki prihajali iz JUŽNE tribune! Gringosov tu cuj ne mešajte pa ne omenjajte!!! Gringosi so tiho bili, ka jih je sram bilo gda so to opičje oponašanje iz južne tribune čuli.

In reply to by anton77 (ni preverjeno)

tt (ni preverjeno)

"Gospodje" iz južne tribune. Tan se za nekaj več mate, pa se iz Gringosov smijete pa norca delate, a včeraj pa ste celi Sloveniji pokazali što ste. Sram vas je lejko vse skuper.

Stiv (ni preverjeno)

To so pa sposobni samo soboški kmetavzarji,ki jih je Ledava z goričkoga naplavila in mislijo,da so boga za gjajca zgrabili !! Inteligenca na vrhuncu !!

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Ne gledej na dogajanje na tekme, ogromno prebivalstva Sobote je priseljeno, največ iz Goričkoga!

In reply to by Stiv (ni preverjeno)

Magyar Bacsi (ni preverjeno)

Sama banda nevzgojena, golazen.....

GostKr9 (ni preverjeno)

Tudi navijači so bili malenkost vulgarni

In reply to by Magyar Bacsi (ni preverjeno)

Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

Ne odin na murine tekme....

ivica1 (ni preverjeno)

ge se vozin, pa te pri ZD sparkejran pa peške iden

In reply to by Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

Xoxo (ni preverjeno)

Zato pa moj otrok nikoli ne bo sel med te navijace. Neinteligentnost in primitivnost na celi crti. Starsi, trikrat premislite, preden otroka date me “ne” nekolturne navijace!!

en (ni preverjeno)

Nažalost je med temi keri so to vzklikali bili veliko staršev ki so imeli s sabo otroke.

In reply to by Xoxo (ni preverjeno)

nevtralen (ni preverjeno)

Takšne stvari se tudi dogajajo na tekmah, kjer bi naj bili tudi bolj kulturni ljudje. (Anglija, Nemčija). Čustva se pač vmešajo v razum posameznikov. Rabiš samo dva tri posameznike, ki začenjajo, ostali se pa njim pridružijo. Čredni nagon. Kulture obnašanja pa tako ne moreš spremeniti čez noč. To je proces, ki se spreminja z generacijami. Tudi v prihodnje ob podobnih dogodkih, bomo priča temu. Pa ne samo v MS.

Lejvi76 (ni preverjeno)

Kazen njin dati, prazno tribuno več tekem. Z kamerami na opičje posameznike in jin izdati plačila 2000eur+.

Zhukov (ni preverjeno)

Tebe pa stirati v Senegal.

In reply to by Lejvi76 (ni preverjeno)

administrator (ni preverjeno)

Tako je

In reply to by Zhukov (ni preverjeno)

šondor (ni preverjeno)

Dogodek je bil sneman s strani Policije. Če je Policija zmožna storiti še kaj drugega kot "streljati" prehitre voznike, naj lepo pogledajo kamere in posameznikom izdajo plačilne naloge, vse se da, samo volja mora bit in želja po razrešitvi na ta način. Lp

en (ni preverjeno)

Na žalost policaji snemajo samo severno tribuno ge so Gringosi, pa še to ponavadi samo tekme z Mariborom pa Olimpijo. Nej so pričakovali ka je južna tribuna puna rasistov.

In reply to by šondor (ni preverjeno)

Pfuj celavi jansa (ni preverjeno)

Spet ste pokazali da polovica vas super duper mujrine navijace nema pojma sto sploj na igrisce lejce,same drogerase soboske in nesposobne ambicili keri zivijo pri mamici doma,,,zivina

. (ni preverjeno)

Pfuj celavi janša s tvojin komentaron si pa tij pokazo kama spadaš.

JajoPajoo (ni preverjeno)

Kda bo tekma z Mariborom ima, da se na južni tribuni krofče v en glas. Maribor je po novem postal svinjarna z prašiči.
Leko bi se tudi regalo proti Olimpiji.

Ne podpiram rasizma, ampak z oglašanjem živalskih zvokov ni nič narobe.

praprot (ni preverjeno)

Ka je to za glupe logike? Se pravi, če ti mahan s fakičon pred faco, je v ton nej nič spornoga, ker s kazanjon prstov je nej nič narobe?

In reply to by JajoPajoo (ni preverjeno)

Xoxo (ni preverjeno)

Neinteligenten odgovor

In reply to by JajoPajoo (ni preverjeno)

AF (ni preverjeno)

Bat hi rili luks lajk en ejp. So it vanders mi, vaj ader pipöl autsajd the Fezeneria dont si dis?

Micipibo (ni preverjeno)

Cela južna tribuna naj bo zaprta da si zapomnijo da za pijance ni prostora na tekmi .

Orban HU (ni preverjeno)

Klub, ki ima po videnem na tv skoraj celo navijaško skupino temnejše polti (ne želim nikogar žalit!), rasistično žali temnopoltega igracla. Narobe svet.

realnooo (ni preverjeno)

SOBOTAINFO CLANEK ZA HUJSKANJE NARODA...
90% GLEDALCEV VAS SPLOH NE ZANIMLE TEKMA AMPAK TAKSNE BUDALASCINE...

SAMO FAJN KLIKAJTE

Kilodreka (ni preverjeno)

Če pa je opica 🤣 nemre biti gudek 🤣

KAREDEN (ni preverjeno)

Nemreš belived v klubi majo tudi temnopoltega pa se idejo norca delat z nasprotnika.....Svašta....
Inteligenčni kvocient majo v limiti!
Zato nas pa majo prekmurce kak nas majo!

Yxyxyx (ni preverjeno)

Sramota, sramota, sramota .......

Gjsdfthk (ni preverjeno)

Henjajte nakladati! Kakši rasizem?! Ka ma opica veze s črncon? Če bi keromi drujgomi tak kričali bi tudi pravli ka se je šlo za rasizem?! Nej, te bi bilo vse ok! Rajši začajte pisati o ton kak sodniki sodijo na tekmaj, kelko krivice so v toj sezoni že Muri napravili in to nišče ni vidi? Pa nede niti eden sodnik kaznjeni zato ker je namerno sodil proti klube in je mogoče zajebo možnost ka se uvrstijo v evropo. Tau se naj zača kazniti. Sakomi sodniki keri neprimerno sodi, dati prepoved sojenja ali pa denarno kazen.

Ministrant (ni preverjeno)

Neverjetno kaj dela ta politična korektnost iz vas mladih... Včasih smo se obkladali z mnogo hujšimi izrazi, pa nobenemu ni padlo na pamet, da bi te imeli za rasista... Pa kaj je z vami narobe, čustva so čustva.

1848 (ni preverjeno)

Mainstream mediji z ekstremno neoliberalno agendo so jih indoktrinirali huje kot amerikansko mladež.

In reply to by Ministrant (ni preverjeno)

Brzi Pišta (ni preverjeno)

V Murski Soboti je igralo že polno ČRNIH igralcev nogometa. Skoraj vsak klub v SNL ima črne igralce. Mura je igrala konferenčno ligo in vsak klub je imel vsaj pet črnih igralcev in nikoli se niso Murini navijači z nobenega norčevali. Če pa pride eno BUDALO iz Kopra in provocira gledalce pa je problem. Naj Mura plača kazen tega ČRNEGA igralca pa tudi kazniti za provokacije gledalcev. Naj mu prepovejo igrati 2-3 tekme.

Gorecanec (ni preverjeno)

Dam dvajset tisoc evrov kdo izda po imenu kateri je krical razticnine reci proti temnopoltemu igralcu razmislite to ni malo denarja a zeleli bi tega junaka

en (ni preverjeno)

Človek božji, pol južne tribune je oponašalo opico. Če bi bil to samo eden ali dva človeka bi še lejko pravo ka sta pač bila to dva pijaniva primitivca, ampak gda se je pol tribune to drlo, to pa je rejsan fejst velka sramota za Muro pa Soboto...Ge san bil na severni tribuni, pa ti lejko poven ka je cejla severna tribuna z Gringosami vred dobesedno obnemela, gda se je iz južne tribune čulo to oponašanje opice. Dobesedno smo nej mogli vrvati ka čujemo.

In reply to by Gorecanec (ni preverjeno)

trollbusta (ni preverjeno)

Pa neje puno gringosov tuj čarnih? Pod tou seveda mislin čarnih kak black, vejpa so "BLACK gringos"! Oni so čarni, on je čaren ... on je za njih opica pa necivilizejrani, ker je čaren. Ka so pa te oni, če so tuj čarni?

Samo pijtan!

tt (ni preverjeno)

In še en primitivec, ki si ni prebral članka, preden je napisal svoj glupi komentar! Če bi si dejansko prešto članek, bi vido ka so ti vzkliki prihajali iz JUŽNE tribune! Gringosov tu cuj ne mešajte pa ne omenjajte!!! Gringosi so tiho bili, ka jih je sram bilo gda so to opičje oponašanje iz južne tribune čuli.

In reply to by trollbusta (ni preverjeno)

on. (ni preverjeno)

če nebe dau rok za vuja, pa provocero, bi ostalo samo pre žvižgih.. AMEN.. san je to vse skup zakujo, sicer pa je še sam oponašo opico, kda je šan na svojo polovico..

Brzi Pišta (ni preverjeno)

Točno tak !

In reply to by on. (ni preverjeno)

paver1a (ni preverjeno)

ko pridejo gostujoči navijači na fazanerijo in s transparenti in vzklikanjem žalijo rome "cigane" potem pa je vse ok?

znalec (ni preverjeno)

Brezvezno potenciranje situacije. Žaljenje Prekmurcev ni nikoli tako izpostavljeno. NZS želi prazne stadione. Zanimivo je, da je na tekmi v Murski Soboti in v Mariboru ista kombinacija sodnik Jug, delegat Žalik... Ali je to naključje??? Delegat, ki je hkrati vodja tekmovanja piše zapisnike v korist NZS in škoduje klubom...

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Pogledne, zdaj do si drüjge krijve, od sodnijka, delegata... Če štejmo nekan prijte, se moramo kak prvo pomeste pred svojen pragon. Tou je znane izrek!

In reply to by znalec (ni preverjeno)

black panter

Ka je softiči,ka se zdaj vsi neksne svetnike idete,pa to je normalno,ka je pa čaren provocejro,pa nejsmo v gledališči

FD2 (ni preverjeno)

Dajte lepao vas prosin, san je izival, kda se je ob proslavi gola zibal kak opica. Prav njemi je. Logično je ka ce domača ekipa dobi gol, ka gledalci pipizdijo, on pa jih je še dodatno gor kurblal. Naj bi dal prst na lampe kda je dal gor, nej pa ka se je zibal kak majmun tan, pa se stepal neka. Naj bi se doj svado, pa sao doj z igrisca, nej pa ka gor devle na ogenj. Se drugoga zutoga bi njemi njemi mogo dati ob taksni proslavi gola. Kelko san vido je bil direkt ponosen ka je črnec, ka je lejko izzival.

Gol (ni preverjeno)

Tou samo tej eni kmetavzari lejko narejdijo kak nedo tou naredli ci sami svoje igralce zalijo pa o njih pisejo tak grdo pa se po imensko pa te pisejo juznjake stirati budale ene nega kluba ka nebi juznjaki bili pa so med prvimi na lestvici saksi cas nemre biti vse ok zato bi prle dobro premislili kak pa zacate pisat pa zalit decke

_______ (ni preverjeno)

Prosin vas lepo nehajte s trjmi bederijame. Pa kaksi rasizem ce so ga zmerjali z opicof? Pa glede na to ka je se san oponasal opico se mi ne zdi ka je biu uzaljene. Ne napinjajte toga rasizma ka ga pol telko nega kak se pa prikazuje.

Knight (ni preverjeno)

Tej blek gringoje so drugo nej kak navadne zapufane opice. Naj se spravijo rajse pucat ove grafite po soboti, socialaši.

tt (ni preverjeno)

In še en primitivec, ki si ni prebral članka, preden je napisal svoj glupi komentar! Če bi si dejansko prešto članek, bi vido ka so ti vzkliki prihajali iz JUŽNE tribune! Gringosov tu cuj ne mešajte pa ne omenjajte!!! Gringosi so tiho bili, ka jih je sram bilo gda so to opičje oponašanje iz južne tribune čuli.

In reply to by Knight (ni preverjeno)

Knight (ni preverjeno)

Ne modruvli. Gringoji so za mene navadne opice pa ce se ti na glavao postaviš

In reply to by tt (ni preverjeno)

Ollaj (ni preverjeno)

Caren je carne sprovocero ahaha

realnooo (ni preverjeno)

JEZOS KELKO KOMENTARJEV ZA BREZVEZE. CE BI DRZAVA ZDIGNILA DAVEK ZA 200% SE NE BI TAK RAZPISALI:)

REJSAN STE SELJAKI KA DALE OD NOGOMETA NE VIDITE!

SOBOTAINFO PA POKLON ZA KLIK CLANEK. ZARADI TEH BETEZNIKOV IN NJIHOVIH KLIKOV SE VAN JE FAJN RATING ZDIGNO:)

čarni vrag (ni preverjeno)

Pa pošljimo mi malo našoga Ouruja, ka de provociro navijače v Kopri.

FD2 (ni preverjeno)

Nemre, ka tan nega gledalcov. 😂

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Iuztf (ni preverjeno)

Nej je fajn, ka so oponasali opico, samo kda se pa cejli stadion dere sodnikon cigani, tou je pa te nej rasizem ali?

Iuztf (ni preverjeno)

Ka se pa tiče nogometa, Čontala je lejko prvak z Muro, igro pa nema. Samo nabijanje kak v gorički ligi. Mislin ka so tu zdaj v klubi samo poznanstva, brez strokovnosti pa vizije

nadzornik (ni preverjeno)

Gajser v Beltincih podobno žali nogometaše na treningih. Eden je že zapustil Beltince. Naš posojeni Murin igralec je svojo težavo reševal preko predsednika Mure.

Marko_10 (ni preverjeno)

Samo pri Muri temnopolti žalijo temnopolte.

black panter

eden gringos z bakovec se zdaj nekšnoga svetnika ide,v 90" so pa bili najvekši huligani

Marko_10 (ni preverjeno)

Je pa bilo proslavljanje Koprčana samo odgovor na Bobičanca v KP.

idiotizem (ni preverjeno)

Morete biti pa resno primitivni ka ste leta 2022 še vedno rasistični. Klub keri ma itak pol navijačof 'črnih'.
Pa prevedite si pomen besede BLACK GRINGOS (..črni tujec)
Bravo za izkazanje IQja kelko ga premorejo taisti navijači.

magyar bacsi (ni preverjeno)

Najlepša kandidata na volitvah sta mastnolasi in g. Čoba - čobasti.

Fonza (ni preverjeno)

Kaj te ti to Magyar Bacsi se delaš???

Samovprašam (ni preverjeno)

Se šteje kot rasizem tudi to, ko se nam Mariborčani derejo Madžari ali cigani????

prekmurec75 (ni preverjeno)

kdo navija za muro samo prekmurski alkoholicarji in delomrznezi take packe delajo sramoto celemu prekmurju taki ljudje si nezasluzijo nic drugo kot sus v glavo

administrator (ni preverjeno)

Jebote ja

In reply to by prekmurec75 (ni preverjeno)

Starejše novice