Slika je simbolična.
V sredo so v Sloveniji ob 1040 PCR-testih in 8746 hitrih antigenskih testih potrdili 2615 okužb z novim koronavirusom.

Po podatkih Ministrstva za zdravje je bilo v sredo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 83 bolnikov, na intenzivni negi pa 14. Umrli so štirje bolniki s potrjeno okužbo.

Skupno je bilo v sredo hospitaliziranih 263 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19, kar je šest več kot dan prej. Na intenzivnih oddelkih je bilo v sredo s potrjeno okužbo skupaj 22 bolnikov, kar je pet več kot v torek.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 2127, kar je 35 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 1386, kar je 11 več kot dan prej.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v državi 29.194 aktivnih primerov okužb, kar je 230 več kot dan prej.

Komentarji (11)

Gost 2023 (ni preverjeno)

No, pa poglejmo kaj to v praksi pomeni. Mlad zdravnik specializant dobi osnovno plačo povprečno 1300 EUR neto mesečno,kar bi pomenilo da bi sedaj dobil 1625 EUR. Specialist po zaključku specializacije dobi povprečno 1700 EUR, tudi to je še mlad zdravnik (običajno 32-34 let), torej bi ga dvignili na 2125 EUR. Najizkušenejši specialisti na vrhuncu svoje kariere dobijo v 57. plačnem razredu 2400 EUR neto. A se lahko strinjamo, da mamo (že v osnovi) uravnilovko, zdaj pa samo še bolj nabijemo vse plače skupaj? Brez dviga plač vsem ne bo šlo. Mimogrede, plače pri privatnikih so v grobem dvakratnik plač v javnem sektorju, zato ljudje tudi odhajajo. Verjetno si težko predstavljate kaj pomeni odhod že dveh strokovnjakov iz terciarnega oddelka z visoko specialnimi znanji v privat prakso. Na koncu kirurg, ki je prej transplantiral jetra, privat štepa operacije trebušnih kil za bistveno boljše plačilo

huehue (ni preverjeno)

no pa se pali začalo novinarako dnevno posiljevanje z nabitimi številkami. že ste dugo nej o ukrajini nej pisali

muka lesec (ni preverjeno)

vsaki tretji, kerog srečam, jamrsa ka ga hebe kovid, enoga bole, drugoga menje.....pa če je to gripa ali kovid, nekaj je in nas redno davle!?
Te pa še ta vlada (ne)sposobna: Gledam TARČO. Ka smo mi ljubi slovenci to volili. Mi gremo naravnost v pekel. Venezuela 100%. Minister za finance pojma nima, pojma nima. Mesec pa sploh ne ve kaj govori......mi se pa tolažimo, mogoče pa še kaj bo iz njih....nede, ker nemre bite, slabši od najslabših so!!!

Tecumseh (ni preverjeno)

Janševi vladi je bilo hudo, ker je naletela na oboje: na veliko nasprotovanje "globoke države" zaradi prevzema oblasti in zaradi virusa, o katerem nismo vedeli skoraj nič in vsepovsod je bila panika.
Golobovi vladi ne bo nič lažje in to brez "pomoči" desne opcije, kajti smo veliko bolj pametni in "kolesarimo" za dušo in ne za oblast. Torej, Golob se bo prav tako spopadel z epidemijo, mi v Sloveniji nikakor ne bomo odkrili nove tople vode. Kakor bo več ali manj postopala Evropa in ostali, tako bomo morali mi, če ne, nas bodo sosedje in ostali enostavno izolirali. Kot so nas malce že Avstrijci, ker ne pazimo ravno meje, kakor bi bilo potrebno, seveda še manj Hrvati in tudi, ker je bilo napovedano in se uresničuje, da odstranjujemo za sedaj bodočo žico, ograja pa tudi dolgo ne bo vzdržala?
In... pridemo do draginje, inflacije in spoprijemanje s tem problemom bo hud zalogljaj. Tu ne bo pomagalo zapiranje v meje občin ali statističnih regij, ne policijska ura, ne demonstracije in neupoštevanje primarnih pravil, zapovedi oblasti, ampak...? Zelo poceni smo živeli zadnjih vsaj deset let in to je končano, vsaj za nekaj let. Marsikdo več ne bo imel prižganih skoraj vseh luči po hišah ali stanovanjih, kurilo se bo na manj stopinjah...
Aja, tema je kovid: se kdo od nas, kateri smo se dokaj vzorno prej, drži nekih omejitev? Malo je takih, za ščepec peska med obema prstoma in to nas bo morda spet malce dražje stalo, ne v denarju, ampak v svobodi gibanja. Mogoče bomo spet nosili maske, obljuba je bila, da več nikoli v šolah. Pa res?

In reply to by muka lesec (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Janševa vlada je bila hlapec Big Pfarme in je zvesto sledila navodilom iz tujine. Z neprestanim blebetanjem politikov in doktorjev o apokalipsi so širili strah in paniko. Na žalost so tej ukrepi napravili nemerljivo materialno in moralno škodo. Švedska, Belorusija in Florida, ki vsemu temu cirkusu niso sledile so jo odnesle boljše kot mi. Pri nas smo s preganjanjem prehlada, norim testiranjem in cepljenjem napravili tri milijarde izgube. Koliko je vredno cepljenje ti pove podatek, da je na intenzivi bilo v zadnjem mesecu 38 cepljenih in 11 necepljenih. Cepljenje rizik povečuje.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

levaLAŽ (ni preverjeno)

in ka boš te ti čez dva meseca pisau, kda mo opet vsi v 3pm zaradi toga kovida?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Že pri podatkih nimaš prav. Če pa bi upošteval še psihološki učinek zaradi dogodkov kot prvo v Bergamu in potem širjenje, če želiš panike mi ni jasno, čemu obsojaš Janševo vlado, da je dobesedno zaprla državo (kot, da je druge niso in te so v veliki večini), torej, če bi vse to upošteval bi ugotovil, da je veliko omenjenega denarja šlo za plače oz. pomoč tistim, kateri niso smeli delati, za zdravnike (tu so po mojem nekoliko pretiravali v vladi) in še... Živeti je bilo potrebno, ampak ti izgleda tega ne razumeš in ni prvič.
In tudi ni res, da cepljenje povečuje kaj...? Podatki prejšnje epidemije te demantirajo, letošnji vzorec pa je premajhen, čas prekratek za neko oprijemljivo analizo. Pa še napačen je mogoče. Počakajmo do zime, do spomladi... kako bo.
Sam sem se cepil trikrat, nobenih stranskih učinkov (že prej skoraj stoprocentno tudi prebolel kovid in samo vonj sem izgubil za slabo leto). Pa tudi nikoli niso povedali, da ne moreš ponovno zboleti, le potek bolezni ne bo hud... Pa ne mi sedaj, da sta eden ali dva cepljena hudo zbolela med stotino cepljenih!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

sava (ni preverjeno)

Kak napraviš klinične študije brez virusa? Kak sprobaš cepivo brez virusa? Bolezen Covid 19 še zdaj nema klinične definicije, pomeni, da ne obstaja.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

blusss (ni preverjeno)

kak te naj mesec kaj zna, če je prišo direkt iz vrteca na ministrsko mesto, ovi boštjančič pa je še vmes eno dve tri firme pokopo... in to bi naj bili naši rešitelji, Bog nan pomagaj!
Pomalen mo spreglednoli, ka je bia Janša bogibatina za ove mamilopapeke.

In reply to by muka lesec (ni preverjeno)

tu je (ni preverjeno)

Ni več vprašanje, ali bomo zboleli za kovidom, vprašanje je, kolikokrat. Vprašanji sta tudi, kolikorat se bomo letno cepili in kdaj bodo dostopna zdravila za široko uporabo. Dobro jutro!!!

borko (ni preverjeno)

nek se sviju radije hape poslova..nema ni u kapitalizmu jela bez dela....

Starejše novice