Tudi pri Ženskem nogometnem klubu Nona Pomurje Beltinci sestavljajo kadrovski mozaik za prihajajočo sezono. Vodstvo državnih prvakinj je podaljšalo sodelovanje s trenerjem Zlatkom Gaborjem.

Zlatko Gabor - Ziko ostaja na klopi članske ekipe Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci, so sporočili iz tabora državnih prvakinj.

S podaljšanjem dogovora so pri devetkratnih prvakinjah Slovenije razrešili pomembno dilemo. Zlatko Gabor - Ziko bo Beltinčanke po uspehu v zaključku minule sezone popeljal tudi v novo.

Izkušeni strokovnjak je vajeti v zasedbi Beltinčank kot tretji trener sezone prevzel spomladi. Sezono je pričel Sandi Bauer, po izpadu iz lige prvakinj in pokalnega tekmovanja pa ga je nasledil Marjan Rajbar.

V zaključku sezone ekipo popeljal do naslova

»Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z Ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje Beltinci. 

Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,« je Gabor dejal po sklenitvi novega dogovora. 

Gabor je Pomurke vodil na petih ligaških preizkušnjah, »žuto-plave« pa so pod njegovim vodstvom vknjižile štiri zmage in v zadnjem krogu prvenstva remizirale z Olimpijo. Točka je bila na koncu dovolj za prvo mesto.

Pri Olimpiji so se kmalu zatem razšli s trenerjem Milomirjem Kondićem, ki je v tretji sezoni na ljubljanski klopi zaostal za ambicijami vodstva kluba.

Korak k začrtanim ciljem

Podaljšanje pogodbe z Gaborjem je pomemben korak k začrtanim ciljem, je dodal Dejan Škerlak, tehnični direktor kluba, in napovedal nadgradnjo kakovosti igralskega kadra.

Kapetanka Beltinčank Špela Kolbl je le nekaj minut po dvigu lovorike poudarila, da je naslednji cilj ekipe osvojitev desetega naslova državnih prvakinj in s tem potrditev prve zvezdice nad grbom kluba.

Po naših informacijah je vodstvo državnih prvakinj že našlo skupni jezik z večino dosedanjih nosilk igre, v povezavi s selitvijo v Beltince pa že kroži nekaj zanimivih slovenskih imen.

Se bo v Beltince preselila tudi kakšna od dosedanjih članic Olimpije? To morda niti ni nemogoč scenarij, po informacijah Sobotainfo je slovo od zasedbe zmajčic napovedalo nekaj vidnih igralk zeleno-belih.

Nenazadnje bodo Beltinčanke poleti znova zaigrale tudi v UEFA Ligi prvakinj. Ni skrivnost, da si pri Pomurju želijo organizacije kvalifikacijskega turnirja.

Komentarji (2)

212 (ni preverjeno)

srecno

tanja flaškon (ni preverjeno)

Moj dojebac Dejan svinjssglasvi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več
Kaj naj storim

Starejše novice