Foto: Niko Časar
Še pred dnevi se je zdelo, da poti nazaj ni, zdaj pa se je zgodil popoln preobrat. Izvršni odbor MNZ Lendava je po informacijah Sobotainfo preklical sklep z začetka junija, Hotiza, Tromejnik in Grad pa bodo tudi v sezoni 2023/24 del Pomurske nogometne lig

Glede sestave Pomurske nogometne lige v sezoni 2023/24 je bilo v juniju prelitega že precej črnila, zdaj je očitno prišlo do novega zasuka.

Po informacijah Sobotainfo je prišlo do popolnega preobrata, saj bodo članske ekipe Hotize, Tromejnika in Grada tudi v sezoni 2023/24 nastopale v Pomurski nogometni ligi.

Izvršni odbor Medobčinske nogometne zveze je, kot smo izvedeli, na včerajšnji seji preklical sklep o izključitvi omenjene trojice klubov in nato sprejel odločitev, da so Hotiza, Tromejnik in Grad v sezoni 2023/24 uvrščeni v Pomursko nogometno ligo.

Trojica klubov je bila iz lige izključena na podlagi devetega člena Propozicij tekmovanja, ki pravi, da mora klub, ki nastopa v PNL, v tekmovalnem letu obvezno v prvenstvu MNZ ali višjem rangu tekmovanja (NZS) nastopati z U19, U17 ali U15 selekcijo in še najmanj dvema ekipama kategorij U13, U11, U9, U7. Skupno najmanj s tremi ekipami mlajših kategorij.

Nekaj dni po potrditvi sklepa so se v javnosti razširile informacije, da v izključenih klubih razmišljajo tudi o tožbi, saj naj bi jih zmotilo to, da vsi klubi po njihovi oceni niso bili obravnavani na enak način. Kot naj bi trdili, se je nekaterim konkurentom pogledalo skozi prste.

Že kmalu zatem so se začele pojavljati govorice o tem, kakšna bo prihodnost Pomurske nogometne lige. Nekatere informacije so omenjale možnost, da se skupno tekmovanje MNZ Lendava in MNZ Murska Sobota v sezoni 2023/24 ne bi izpeljalo.

Prijavo za nastop v Pomurski nogometni ligi je bilo potrebno oddati do 16. junija, za zdaj pa pristojni organi še niso razkrili, koliko klubov je vložilo prijavo. Je zasuk v primeru Hotize, Tromejnika in Grada posledica tega, da se je prijavilo premajhno število klubov?

Odgovor na to vprašanje bo verjetno znan že v kratkem.

Komentarji (28)

Proizvodnja (ni preverjeno)

Vodilne nagnati, ce nevejo ali bi scali ali srali. Ne spuscam ali je to dobro ali ne vendar po moje se tako ne dela. To bi lahko razmisljali prej. Po drugi strani pa klubi stroskov tekmovanja nebodo zmogli. Podpornikov bo cedalje manj.

aaaaaaaa (ni preverjeno)

boli me k za to kukurus ligo!!!!!

Hotižan (ni preverjeno)

Kaj pa zdaj pravi na to MNZ ko je iz Hotize odšlo zaradi njihove propagande (kao izključili so jih iz lige),večje število igralcev? Če bi na začetku MNZ povedal da Hotiza ostane v ligi nebi odšel niti en igralec!

Gost81 (ni preverjeno)

Nemajo jajc ka bi jih izkljucili, zdaj drugi klubi spadnejo vo kak idioti ka delajo s selekcijami. Najboljse ka se ta pomurska liga razspistij in nsj bo samo medobcinska, tam itak niksih pogojev nej trbej izpolnjevati, ker ta pomurska liga ce pri tem ostane ka jih nedo izkljucili, smešna.

In reply to by Hotižan (ni preverjeno)

Kontra (ni preverjeno)

Hotižan, NK Hotiza naj najprej poravna svoje obveznosti in dolgove do svojih igralcev 😉

In reply to by Hotižan (ni preverjeno)

Interista (ni preverjeno)

Vsi ti bi itak odišli, obečali ste jim € kerih nega. Zato so odišli ker ste celo leto lagali.

In reply to by Hotižan (ni preverjeno)

Društvo (ni preverjeno)

klubi smo na zvezi, da se dogovorimo o tej problematiki in glede dela zveze mimo pravilnika.

Du (ni preverjeno)

Jim klubi lahko dajo NEZAUPNICO!? A ne delajo mimo PRAVILNIKA?????

pomurc (ni preverjeno)

MNZ se posral očitno. Zdaj so tudi ostalim klubom dali vedeti, da pogojev ni potrebno izpolnjevati. Ali naj ukinejo te predpise ali pa sankcionirajo klube, ki se jih ne držijo. To, ka se zdaj grejo je najhujše

Drekovoz (ni preverjeno)

MNZ kanpanija občine Turnišče je to naredila taktično zato da okrepi nk turnišče! Mnz sestavljajo pravi Varaški pojge!Sramota!

Gost81 (ni preverjeno)

ka pa ma turnisce s tem, te so oni krivi ka omenjeni klubi niso izpolnjevali pogojev?

In reply to by Drekovoz (ni preverjeno)

Ritoznojčan (ni preverjeno)

Naj hujše je to da bi morala MNZ plačati veliko odškodnino trem klubom in nimajo keša raje grejo na izlete,tekme in še bi lahko naštevali.......Odvetniki so jih malo ustrašili,in so se po domače usrali!

šundi (ni preverjeno)

...super...potem je potrebno menjati predpise....ob članski ekipi treba imeti še vsaj eno selekcijo...lahko veterani ali veteranke ali pevski zbor in podobno...

of (ni preverjeno)

Zveza poskrbela za razpad v ekipi NK Hotiza

Pravilnik (ni preverjeno)

Hotiza je sama poskrbela za svoj razpad , najprej z neplačevanjem igralcem, ter zaradi neizpolnjevanja pogojev za igranje v pomurski ligi.

In reply to by of (ni preverjeno)

Mnz komedija (ni preverjeno)

In pol slovenski narod gleda turške pa španske telenovele? Takšne vsebine in polna preobratov ni nobena 😂🤣 Mnz komedija

Mnz (ni preverjeno)

Ni druge klubi dajte ZVEZI
NEZAUPNICO Predlagam razpustite vse selekcije. ☝️☝️☝️

Pšemek (ni preverjeno)

...G.Kacijan in company...sram vas naj bo..,lejko ste radi,ka še sploh kdo špila,po tej vaških klubih,nej ka modrujete z nekšnimi selekcijami...kelko dece je,je,nemreš jih čez noč napraviti..budale ene...

Botri (ni preverjeno)

Tu je problem VAŠKI KLUBI ki se živijo z občinskim denarjem po igralce hodijo k klubom ki vlagajo denar v mlade deco odpelate brez odškodnine Narobe. Imate U-7 in U-9 potem pa ČLANE kam pa deca po U 9 takoj v člane jeli. Z MNZ LENDAVA JE NEKAJ NAROBE KLUBI NE PUSTE SE.

In reply to by Pšemek (ni preverjeno)

vrag od vraga (ni preverjeno)

CAnkova ma tudi verjetno vse selekcije, zato pa špila v občinski ligi.

In reply to by Pšemek (ni preverjeno)

Katastrofa (ni preverjeno)

Na Hotizi bi trbelo to bando raztirati pa te bi bil mir . Tej že leta krojijo usodo kluba. Lejko bi se zvali NK Hotiza DOO ( dužni okrog in okrog). Tudi Vokri jim je vrval pa jih hvalo kak dobro delajo v klubi zdaj kda so jemi pa dužni pejneze zdaj jih pa serije okrog. Ka do zdaj delali kda sta jim ostala samo dva nogometaša? Se domačina kera sta bila sta odšla, to pomeni ka do zdaj igrali samo tujci še ker domačih nebo. Opet do nekoga nasrali ka de jim zabadav igral.

Du (ni preverjeno)

Moj kolega NEMRE KOMENTEJRATI KA SO GA INFO I BLOKEJRALI PA MU PRAVO PIJSE BEDARIJE PA NEDO.

Bozic 2022 (ni preverjeno)

Hotiza de letos mela mlajse selekcije? Ali de opet u15 prijavleno pa valda nemajo niti zadosta registreranih igralcov... Smesno... In vedno de se zmirilo na obej ocij zaradi toga... Pac nemajo jajc ka stojijo za svojim....

gohst (ni preverjeno)

nemre sako selo klub meti!!!!

Lujzijos (ni preverjeno)

Mnz sramota ..

Botri (ni preverjeno)

Iz ust klubskega veljaka - je omenil celo bojkot tekem z omenjeno trojico, da so klubi v kontaktu, to pa bo po takem cirkus. Tooo pa nede dobro za zvezo če so res kake namere. Upam da se šalil???? 😬

Pedersoli (ni preverjeno)

Jao, kakšno površno novinarstvo ...

Goričko trans (ni preverjeno)

To ka se vi idete v toj PNL super ligi je špot in sramota.Eni klubi se že nekaj let švercajo na takšen način ka deco prijavijo te pa tekme prestavlajo kao ka so deca ali betežna, ali so v šoli po sloveniji itd ,itd.Če je zakon bil spreje pred prvenstvom ,te se ga naj upštejvle .Saj so pa lani Križevce ven vrgli za volo toga.Puconci so pa notri ostali ka so meli selekcije.Če se dela red te se naj dela tak kak more biti.Drugače mislim ka nede več združtve mnz Lendava in mnz Sobot

Starejše novice