Portal Trasfermarkt je osvežil vrednosti nogometašev v Prvi ligi Telekom Slovenije in prišlo je do nekaj večjih sprememb tudi pri soboški Muri.

Pandemija koronavirusa je zagotovo povsem ohromila življenje po celotnem svetu in pomembno vplivala tudi na šport. Športni dogodki po vsem svetu, tudi v Sloveniji, so bili zaustavljeni, društva in klubi pa so praktično čez noč ostali brez pomembnega vira prihodkov.

Naposled se je stanje umirilo in stvari so se začele vračati v stare tirnice. Prvenstva so se nadaljevala in tudi zaključila, a s pomembno razliko: pred praznimi tribunami. 

Kakšna bo pokoronska nogometna tržnica?

Nogometne sezone 2019/2020 so sedaj povsod zaključene (razen Liga prvakov in Liga Evropa) in pred vrati je že nova sezona ter z njo povezana zelo pestra nogometna tržnica, kjer se obrača na stotine milijonov evrov. Prva liga Telekom Slovenije bi se sicer že morala pričeti ta teden, a je za zamik poskrbel izbruh koronavirusa v vrstah prvoligašev, zato bomo ljubitelji slovenskega nogometa morali počakati do naslednje sobote.

Glede na nedavno študijo Evropskega združenja klubov (ECA) bo prihodek več kot 700 prvoligaškim klubom iz 55 evropskih zvez, med njimi tudi slovenskim, padel z 22 milijard na 20,4 milijard, ko govorimo o številkah minule sezone, ter z 23,1 milijard na 20,7 milijard v sezoni 2020/2021.

Koronavirus bi naj tako odnesel skoraj 4 milijarde evrov evropskemu nogometu.

Vrednosti okrevajo

Ravno trenutni prestopni rok, ki bo v Sloveniji trajal vse do konca septembra, bo nakazal v kakšnem stanju je trenutno nogomet. Med tem, ko so na vrhuncu pandemije ob zaustavitvi življenja, cene nogometašev drastično padle ter nakazovale katastrofo, pa je zadnja osvežitev portala Transfermakt, ki je specializiran za tržne vrednosti nogometašev, vendarle pokazala okrevanje.

Drži sicer, da se na tovrstne ocene ne gre povsem zanašati, saj je nogometaš vreden le toliko, kolikor bo zanj nekdo želel odšteti, ampak vendarle dajejo nek vpogled v trenutno stanje na trgu.

Amadej Maroša, ocenjena vrednost 600 tisočakov

Večini nogometašem Mure je po zadnji posodobitvi vrednost narasla, na kar je zagotovo vplivala osvojitev Pokala Slovenije in mesto med prvo četverico v prvenstvu.

Rekorder je prvi strelec Mure v minuli sezoni, Amadej Maroša, ki je svojo vrednost s 300 tisočakov povečal za 100 odstotkov na 600 tisoč evrov, kar ga uvršča celo na 12. mesto med najdražjimi nogometaši PLTS glede na oceno portala transfermarkt.

Tudi prvi asistent Mure, Luka Bobičanec, je izrazito povečal svojo vrednost, in to za skoraj 70 odstotkov, z 325 tisoč na 550 tisoč evrov.

Tretji Muraš po ocenjeni vrednosti pa je Luka Šušnjara, ki mu je vrednost ravno tako narasla, vreden je bil 350 tisočakov, sedaj pa njegova vrednost znaša 500 tisoč evrov.

Celotna ekipa Mure je sicer glede na oceno portala vredna 5,5 milijona evrov, kar jo po ocenjeni vrednosti uvršča na peto mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije (pred Muraši so Domžale, Olimpija, Celje in Maribor).

Prvaki v ospredju, le dva 'milijonarja'

V Sloveniji tradicionalno ostaja na vrhu nogometaš Maribora Luka Zahović, katerega tržna vrednost znaša po novem 1,3 milijona evra. Za njim je na drugem mestu njegov soigralec Rudi Požeg Vancaš, ki je vreden okroglih milijon evrov in tu se že konča seznam nogometašev v PLTS z vrednostjo milijon evrov ali več, saj je tretji, Dario Vizinger iz Celja, ocenjen na 900 tisočakov.

Prvo deseterico sicer sestavlja po novem kar pet nogometašev aktualnih prvakov, med njimi velja omeniti Prekmurca, ki je bil okronan za najboljšega nogometaša minule sezone, Mitjo Lotriča. Kapetan Celjanov, ki se je kalil sicer v Muri, je sedaj vreden 700 tisočakov. 

Mitja Lotrič ima za seboj izjemno sezono

Slovenska tržnica za zdaj večinoma mirna

Na nogometni tržnici v Sloveniji doslej še ni bilo večjih pretresov, še največ dogajanja je v zadnjih dneh v vrstah ljubljanske Olimpije, kjer so klub zapustila številna vidna imena, med drugim Tomislav Tomić, Mario Jurčević in Stefan Savić. Na drugi strani skušajo vrzel zapolniti z novimi prihodi, v zadnjem tednu so tako podpisali pogodbe že s sedmimi novimi igralci.

Črno-beli iz Murske Sobote do tega trenutka še niso kadrovali, neuradno pa naj bi iskali predvsem okrepitev v napadu, ki bi razbremenila prvega strelca Marošo. Kot enega izmed ciljev na športnem področju, pa so si zastavili tudi prodajo vsaj dveh igralcev, saj bi tovrstna finančna injekcija zagotovo bistveno olajšala poslovanje v teh negotovih časih.

Popularni Bobi je ocenjen na več kot pol milijona evrov

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
87David (nepreverjen)

Ge so okrepitve?? Ali ka ne nucamo nista??

JOJ, JOJ MURA (nepreverjen)

Lejko Marošo odate pa pripelate 5 bosančerosov ka do se včilij nogomet špilati, sicer pa letos tak nede nogometa zaradi virusa.

oldgringos (nepreverjen)

Glavno ka Puklasti JJ Hrvatom in Amerikančekom rit l**e ! Namesto ka bi napravo blokado na meji s Hrvati !

In reply to by JOJ, JOJ MURA (nepreverjen)

dorado (nepreverjen)

puklasta ti mama, ka so ju vsi od pozadi

In reply to by oldgringos (nepreverjen)

K3vin (nepreverjen)

Nakup keroga majo v mislih nede uresničen 100%

Lolek123 (nepreverjen)

Za te pare terajte susnjaro! Priden njemi kufre pakejrat

narod je čuda (nepreverjen)

Kak to ka je Tomi 2x napisani pa 2x nači vrejden? Ale mamo dva Tomija Horvata?

kahl (nepreverjen)

vredni so oni ja, 2 kepici sladoleda.

ZAKOJJJJJJJJJJJ (nepreverjen)

z ken si pa šušnjara zdigno vrednost? hahahahahahahaha

njiva

Te vrednosti so brez veze,vreden si telko,kak je što pripravleni dati za tebej.
Kratki smo v obrambi in napadi,če nemo prpelali bar 2 dobriva igralca de žmetno ponoviti lansko sezono.

zoky (nepreverjen)

Šušnjara bi mogo plačate z lastnoga žepa ka bi lejko špilo! pajacek

Mura 2020 (nepreverjen)

Kelko pa je te vrejden Šimundža, ka vas vse vozi okoli toga nogometa pri Muri ? Njemi je te zdaj tudi mogla fejst cena spadnuti in de vas še dale vozo okoli nogometa pri Muri, vij je me samo žepe punite in de van dale gučo, ka više od 5-mesta nemrete, ka nega kadra ! Malo se pelajte vo s Sobote po kader, v Prekmurje je kar nekaj kadra in več Maroš ali Maruškov !

stefka

DOKLER de ŠIMONDŽA pri MURI MURA nede prvak njega je čas POVOZO DOMA mate boljše trenere SLAVIC ČONTALA dati jim možnost in jih predlagati da pridobijo LICENCO za 1ligo ostati bi mogel GAJZER

Lejvodesno (nepreverjen)

Ka vouger, te malo navoščejnost jebe?

In reply to by stefka

stefka

DOKLER de ŠIMONDŽA pri MURI MURA nede prvak njega je čas POVOZO DOMA mate boljše trenere SLAVIC ČONTALA dati jim možnost in jih predlagati da pridobijo LICENCO za 1ligo ostati bi mogel GAJZER

njiva

Ka je Štefka ka sereš pa bluziš,ščeli smo Šimundžo na klopi in je prišo,delajo dobro z mladimi igralcami,prvo leto 4.mesto,2 leto 4.mesto in pokalni prvaki.Pa ka bi ti rada,ka do prvaki ali ka?Maribor ma 20 kakovostnih in bokših igralcev od Mure in ka je napravo nič,nula.Mura se je mi je na prijateljski tekmi odlično zoperstavila in bi leko tudi zmagali,če ne bi zadnjih 10 min mi igrali z mladincami.Nan trbej 2,3 dobre igralce zraven teh ka jih mamo in te mo 100% konkurenčni z Mariboron in Olimpijo.

če je to tak... (nepreverjen)

zakoj ne odamo Šukija? pa naj ide inan modruvat pa svoje fore met.... odamo njega pa še enga pa komot Lotriča kujpimo keri je vreden kao 700 jurjov. dvomin ka je med lotričon pa Šukijon tak mala razlika...

kolega (nepreverjen)

Aj nej me jebat ka je Šuki 500 čukov vreden :D vepa prinas na seli poznan 6 ka bokše špilajo.. pa so slabi vači...

njiva

Znaš gnes v ton časi in še toj koronakrizi je žmetno odati igralca,cilo zaj da se zna,ka de se brez gledalcov špilalo in nede prihodkov od stopnic,pijače..itd.
Šuki,razen ka bežati zna,DA SE JEMI DA,nema nevenkak dosta znanja,ma pa dobro levo nogo. Mel je ponudbe,isto kak Bobičanec,ampak mislin ka ta ostala.
Mamo igralce,ki že po 2-3 leta vkuper špilajo in to vigranost ekipe moremo iskoristiti,seveda z kakšno dobro okrepitvijo,če se da.Te mladinci so za kakšnih 5-10 min.da je tekma že odločena.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice