FOTO: Jure Banfi
Obilno deževje 15. avgusta ni dovolilo dokončanja dvoboja Mure in Radomelj, tekmeca pa bosta zadnjo tretjino obračuna odigrala jutri. Gre za specifično situacijo, priznava Šimundža.

Močna nevihta in praktično poplavljena zelenica pred dobrega pol meseca nista dovolila, da bi Sobočani in Radomljani zanimiv spopad odigrali do konca.

Pristojni organi Nogometne zveze Slovenije so odločili, da bosta ekipi zelenico Fazanerije znova zasedli jutri, ko bosta odigrali še preostanek srečanja. 

Sodnik Alen Borošak je tekmo prekinil v 60. minuti, pri izidu 2:2, potem ko so gostje dvakrat povedli. Radomlje sta v vodstvo popeljala Ivan Šarić in Saša Varga, gostujočo prednost sta izničila Mitja Lotrič in Amadej Maroša.

Strelci: Lotrič (13.), Maroša (45.); Šarić (1.), Varga (34.).
Rumeni kartoni: Brkić; Pišek, Jazbec, Mužek.
Mura: Obradovič, K. Cipot (od 46. Karničnik), T. Cipot, Maruško (od 46. Gorenc), Pucko, Brkić (od 46. Horvat), Lorbek (od 53. Kozar), Lotrič, Mandić, Klepač, Maroša.
Radomlje: Šugić, Mužek, Guček, Jazbec, Blaić, Pišek, Zabukovnik, Rugašević (od 22. Ihbeisheh), Šarić, Božić, Varga.

Priprava popolnoma drugačna

Ante Šimundža pred tekmo pravi, da kot trener še ni bil v tem položaju. Še nekaj let nazaj je namreč veljalo pravilo, da morata ekipi v primeru prekinitve zaradi »višje sile« odigrati določen delež tekme.

Po spremembi pravilnika mora biti odigranih vseh 90 minut, ekipi pa jutri čaka še zadnja tretjina obračuna. Šimundža priznava, da je priprava na tekmo drugačna:

»Priprava na to tekmo je popolnoma drugačna, saj nas čaka še 35 minut igre. Imamo protokol glede menjav, imamo še vprašanje ali dva, kaj narediti. 

Petintrideset minut ni veliko časa, zato moramo biti na nivoju, zelo tekmovalni, naprej in nazaj. V tem času moramo dati čimveč, kot bo možno.«

Specifičen položaj

»Povsem drugače je, ko igraš zadnjih 35 minut tekme, ki že traja 60 minut, ali pa začneš teh 35 minut od ničle. 

Gre za specifičen položaj, na katerega se bo potrebno čimbolje prilagoditi. Ekipa, ki se bo bolje prilagodila, bo uspešnejša,« še pravi strateg Mure.

Pravila pravijo, da že zamenjani, izključeni ali za tekmo suspendirani igralci v nadaljevanju prekinjenega srečanja ne morejo nastopiti. Igralci, ki so bili v igri, ko je bila tekma prekinjena, ne morejo biti rezervisti.

Lahko pa ekipi v zapisniki prijavita igralce in rezerviste, ne glede na to, če so bili v zapisniku prekinjene tekme. To pomeni, da lahko Šimundža v primeru registracije računa tudi na Nardina Mulahusejnovića.

Zagotovo pa jutri ne smejo zaigrati Kai Cipot, Matic Maruško, Marko Brkić in Nik Lorbek, ki jih je trener črno-belih iz igre potegnil pred prekinitvijo igre. Posledično lahko Šimundža opravi le še eno menjavo. 

O Nardinu Mulahusejnoviću 

»Morali bomo biti zelo pragmatični, imamo pa nekaj idej, kako reagirati,« še dodaja Šimundža, ki bo s svojimi varovanci napadal pozitiven rezultat.

S točkami bo lažje tudi med dvema prostima dnevoma. V tem času se bodo fantje osvežili, ekipa pa bo z novim tednom vstopila v ciklus treningov pred tekmami po reprezentančnem premoru.

V prihajajočih tekmah bo štajerski strokovnjak pomembno vlogo zaupal tudi zadnjemu novincu. Verjame, da bo Nardin Mulahusejnović pomembna okrepitev:

»Nardin je v Maribor prišel za mano. Zlatko Zahovič ga je pripeljal kot velikega talenta, a ni dobil priložnosti. Dokazal se je v Kopru. 

Vedno je bil naša želja, a je realnost ena stvar, želje pa druga. Zdaj smo dobili možnost, izkoristili smo jo, verjamem pa, da bo dodana vrednost ekipi.«

Petkov dvoboj se bo pričel ob 17. uri, vstop na tribune Fazanerije je brezplačen, je pa zahtevano izpolnjevanja pogoja PCT.

Komentarji (8)

Tamden (ni preverjeno)

Ante Šimundža pred tekmo pravi, da kot trener še ni bil v tem položaju. Še nekaj let nazaj je namreč veljalo pravilo, da morata ekipi v primeru prekinitve zaradi »višje sile« odigrati določen delež tekme.

Po spremembi pravilnika mora biti odigranih vseh 90 minut, ekipi pa jutri čaka še zadnja tretjina obračuna. Šimundža priznava, da je priprava na tekmo drugačna:

???

Čergoli (ni preverjeno)

Mula se je ukozil!!!!

njiva

Zaj je pa resan že čas,ka de se začalo špilati ,tak kak se od vas pričakuvle.Mislin,ka smo z Mulahusejinovičon,bar 40% bokši v napadi,samo zaj de trbelo žogo do njega spraviti.Bole me skrbi obramba,ge se samo neka eksperimentera,sakšo tekmo mamo načišo postavo.Vupan,ka se to inok porihta,ka de klapalo kak trbej.

njiva

Nega se kaj kalkulerati,iti na puno in tekmo zmagati.Se pa vidi,ka je nekdo že v strahi,ka nega več telko lidij na tekmah,zato so dali prosti vstop.To je pa nej fer do nas,ka smo mogli karto kupiti.

afta he (ni preverjeno)

Za iste peneze si boš ogledal celo tekmo. Drugi ,ki niso bili prvič na tekmi pa 1/3 zastonj. Po tvojem bi potem naj računali 1/3 vstopnine, tisti, ki pa danes ne pridejo na tekmo, pa se bi jim dalo 1/3 nazaj. Danes kalkulacij ni, od 1 sekunde je potrebno iti na vse, edino, če nam je točka dovolj. Upam samo, da so igralci dovolj spočiti in nabrušeni ter da bodo častno branili murin dres.

In reply to by njiva

čarni vrag (ni preverjeno)

Ekipa, ki se bo bolje prilagodila, bo uspešnejša,« še pravi strateg Mure.

Te izjave so pa že v slogu Grunfa iz Alana Forda. Ako hočeš pobjediti, najprije ne smiješ izgubiti.

Josep (ni preverjeno)

Vstop na tekmo je brezplačen,torej,10 EUR!

Čergoli (ni preverjeno)

IZREDNA NOVICA!!! V Muro se vrača Fejsula Mula!!!!!

Starejše novice