FOTO: NŠ Mura
Nekateri so bili kritični do priključitve, a je današnja novica že prva potrditev, da skupna pot prinaša napredek. Lucija Kos, vezistka ŽNK Mura Nona, je podpisala prvo profesionalno pogodbo v karieri.

O tem se je šušljalo že ob napovedi priključitve k Nogometni šoli Muri, zdaj pa je tudi uradno potrjeno. V Fazaneriji so podpisali prvo profesionalno pogodbo z nogometašica.

Gre za svojevrsten mejnik, ne le za Muro, temveč nasploh za ženski nogomet v Sloveniji. V slovenski ligi jeseni namreč ni bilo igralke, ki bi imela s svojim klubom podpisano profesionalno pogodbo.

To se z današnjim dnem spreminja, Lucija Kos pa je prva igralka ŽNK Mura Nona, ki tudi glede na pogodbo stopa med profesionalke. S črno-belimi je podpisala pogodbo do 31. decembra 2023 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Vesela, da orje ledino

»Občutki so fantastični. Vesela in ponosna sem, da sem kot prva podpisala profesionalno pogodbo v ŽNK Mura Nona. Rada bi se zahvalila klubu za izkazano zaupanje. To je nagrada za ves trud in odrekanje v preteklosti, ter dodatna motivacija za delo naprej. 

Je tudi pokazatelj, da je bila združitev z Muro pravilna odločitev za slovenski ženski nogomet. Na tak način se ta lahko dvigne na višji nivo in počasi sledi trendom v Evropi,« je dejala Lucija Kos, ki je s 27 leti najizkušenejša igralka v ekipi trenerja Amirja Karića.

Starejša od sester Kos prihaja iz Preddvora, na Gorenjskem pa je pričela tudi pisati svojo nogometno zgodbo. Sprva v Velesovem, po prvi epizodi v Beltincih pa se je po težji poškodbi kolena in vmesnem obdobju pri Olimpiji v Pomurje vrnila ob začetku leta 2021.

Kot članica ŽNK Pomurje Beltinci je sodelovala pri zadnjih dveh lovorikah, doslej pa je v državnem prvenstvu odigrala 153 tekem in se podpisala pod 83 golov.

V Murski Soboti želijo postaviti nacionalni center ženskega nogometa

»Podpis prve profesionalne pogodbe je nov mejnik za ženski nogomet v Pomurju. Želimo delovati v skladu s smernicami, ki jih določa tako UEFA, kot NZS, kjer se vse več pozornosti posveča tudi ženskemu nogometu. 

To je tudi zadnji korak v naši začrtani strategiji, ko smo si zadali, da ima Mura tudi žensko ekipo. V Sloveniji imamo na tem področju še veliko prostora za napredek. V Muri v ženski nogomet vstopamo enako ambiciozno, kot smo pred leti v moški nogomet. 

Hočemo biti uspešni, seveda želimo, da bodo nogometašice tudi letos osvojile naslov prvakinj, čim dlje pa želimo priti tudi v evropskih tekmovanjih. S profesionalizacijo delovanja bomo naredili še korak naprej k večjim uspehom, za katere verjamem, da sledijo,« je ob podpisu pogodbe dejal Robert Kuzmič.

Prvi mož Mure je dodal, da želijo Mursko Soboto postaviti za nacionalni center slovenskega ženskega nogometa, ambiciozne nogometašice z vseh koncev države pa želijo prepričati v to, da se v Muri dela dobro in jim lahko tukaj ponudijo možnosti za napredek.

Dodajmo še, da so črno-belem taboru pred dnevi potrdili tudi odhod petih igralk. Gre predvsem za rezervistke, to so Noelle Vilčnik, Zala Balažic, Ema Horvat in kadetinja Teja Tkalec. Tjaša Nemec je zadnjo tekmo za Pomurje odigrala že poleti.

Državno prvenstvo se bo s tekmami 13. kroga nadaljevalo 18. marca.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Neverjetno, tudi babe do profesionalke. Sicer pa tudi moški vsigdar bole špilajo kak babe.

.. (nepreverjen)

Čarni vrag tebeĵ še v Ormoži ne zemejo ka itak pomoči tebi več nega.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

G6yjjf (nepreverjen)

Lepou. Čimveč uspehov ka te moško ekipo še dodatno motiverale

Starejše novice