FOTO: BOBO (Nogometni center Brdo)
Za mesto predsednika NZS se poteguje le en kandidat, za štiri podpredsedniška mesta pa kandidira pet kandidatov.

Volilna komisija NZS je na svoji 2. seji obravnavala prispele kandidate za prihajajoče volitve za predsednika in podpredsednika krovne nogometne organizacije v Sloveniji. Med kandidati je znova eno ime znano Pomurcem, in sicer cankovski župan Danilo Kacijan, sicer tudi predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, ki je tudi eden od štirih aktualnih podpredsednikov NZS.

Ravno na predlog MNZ Murska Sobota bo se znova potegoval za štiriletni podpredsedniški mandat. V iztekajočem se mandatu so sicer podpredsedniki poleg Kacijana še Milan Jarc, Franci Zavrl in Stanko Glažar.

Za predsednika NZS je v igri zgolj Radenko Mijatović, ki je na tej funkciji leta 2016 nasledil Aleksandra Čeferina, za štiri podpredsedniška mesta pa se poteguje 5 kandidatov, med njimi tudi županja občine Kungota in podpredsednica tamkajšnjega nogometnega kluba, ki igra v MNZ Maribor Tamara Šnofl. Zanimivo, predsednik mariborske medobčinske zveze Dejan Germič je ravno tako med kandidati za podpredsednika NZS.

Predsednik in podpredsedniki so tudi člani Izvršnega odbora NZS, ki je izvršilni organ zveze, kar pomeni, da imajo neposreden vpliv na odločitve krovne nogometne organizacije v Sloveniji in posledično na slovenski nogomet.

Kako potekajo volitve?

Pravico do predlaganja kandidatov za predsednika in podpredsednike NZS imajo sicer člani NZS (Medobčinske nogometne zveze, Zveza nogometnih trenerjev Slovenije in Zveza nogometnih sodnikov Slovenije) in najmanj 20 nogometnih klubov z območja Slovenije. Glasovanje o kandidatih je tajno, poteka preko delegatov Skupščine NZS (vsaka MNZ ima na vsakih začetih deset članov po enega delata, ZNSS in ZNS imata vsaka po dva delegata), izvoljen pa je kandidat, ki je prejel največ glasov. 

Kandidat za predsednika NZS (z navedbo predlagateljev po abecednem vrstnem redu):

1. Radenko Mijatović (MNZ Celje, MNZ Lendava, MNZ Ljubljana, MNZ Maribor, MNZ Murska Sobota, MNZ Ptuj, ZNSS)

Kandidati za podpredsednike NZS (po vrstnem redu, določenem z žrebom; z navedbo predlagateljev):

1. Dejan Germič (MNZ Maribor)
2. Danilo Kacijan (MNZ Murska Sobota)
3. Stanko Glažar (MNZ Ptuj)
4. Gvido Mravljak (MNZ Ljubljana)
5. Tamara Šnofl (NK Kungota, KMN Miklavž, NK Slivnica, NK Paloma, ŠD Partizan Pesnica, NK Jarenina, KMN Slovenske gorice, ŠD Jakobski dol, NK Lenart, NK Malečnik, NK Serdica, KMN Sv. Trojica, KMN Benedikt, NK Rače, ŠD Radlje ob Dravi, NK Vojnik, NK Vransko, NK Šentjur, NK Galeb Ankaran, ND Posavje Krško, NK Komen, NK Laško)

Vrstni red kandidatov, ki ga je na 2.seji dne 15.10.2020 z žrebom določila volilna komisija NZS, bo v skladu z določili Pravilnika o volitvah in razrešitvah voljenih organov NZS upoštevan pri izvedbi volitev na Skupščini NZS dne 26.10.2020.
 

Komentarji (3)

krobikar1

Skoro kak Kahl in podobni,... nikad dosta!

Kacjančič (ni preverjeno)

Te vse sfolga, MNZ Soboto, te ide malo županovat, te je kao podpredsednik NZS. Pa še kakšen čebelar ali kaj zna biti.

vse..dogovorjeno. (ni preverjeno)

to pa je velika farsa.

Starejše novice