Na tekmovanju z več kot 200 plavalci so bili zelo uspešni člani plavalnega kluba iz Radenec.

V soboto je v mestnih bazenih v Čakovcu potekal 1. memorial Anto Dragič, ki je nasledil 17-letno tradicijo Božičnega mitinga. Na njem se je zbralo preko 200 plavalk in plavacev iz Hrvaške in Slovenije. Med njimi je bilo tudi devet članov Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Ti so se na tekmovanju odlično odrezali.

Najuspešnejša pri zbiranju medalj je bila Staša Korpič, ki je domov odnesla cel komplet medalj. Zlato na 50 prsno, srebro na 200 prsno in bron na 50 delfin. Prijetno je z zmago na 50 prsno presentil Domen Bogdan, ki je svoje odlične rezultate dopolnil še s 7. mestom na 100 hrbtno in 8. na 50 prosto.

Zelo blizu medalj sta bili s 5. mestom tudi Maja Regoršek na 100 delfin in Ana Marija Kerec na 100 hrbtno. Laura Bea Burjan je bila najboljša na 50 prsno in je zasedla 6. mesto. Na 7. mesto se je uvrstil Jan Horvat na 50 prsno. Na svojem prvem tekmovanju je Brina Mauko osvojila dve 9. mesti in sicer na 50 hrbtno in 100 prosto.

V najštevilčnejši najmlajši moški kategoriji je bil Kai Borovič dvakrat 11., Grega Ritonja, ki se bori v kategoriji z dve leti starejšimi fanti pa je zasedel dve odlični 14. mesti.

FOTO: Sašo Borovič

Starejše novice