FOTO: Jure Banfi
Dvoboj z Olimpijo se ni razpletel po soboških željah, Mura je v leto 2022 zakorakala s tesnim porazom. Časa za obžalovanja ni bilo, državni prvaki pa že odštevajo ure do nedeljskega obračuna z Bravom.

Po Ljubljančanih z Ljubljančani. Muraši bodo po gostovanju pri Olimpiji v nedeljskem popoldnevu gostili še drugega prvoligaša iz prestolnice, v Fazaneriji bo ob 15. uri gostoval Bravo.

Tako kot Olimpija, je tudi rumena zasedba iz Šiške po jesenskem delu sezone tekmec Mure za mesta, ki prinašajo evropske vozovnice. Po sredinem porazu v Stožicah je razmerje na lestvici ostalo nespremenjeno, Bravo ima točko prednosti pred državnimi prvaki.

To bo že četrti medsebojni obračun teh dveh zasedb v letošnji sezoni. Ligaška dvoboja nista dala zmagovalca, čeprav so bili črno-beli v Šiški oškodovani s strani sodnikov, tesno pa je bilo tudi v pokalnem tekmovanju.

Po 120 minutah igre in izvajanju kazenskih udarcev so se zgodovinskega napredovanja v polfinale Pokala Pivovarna Union veselili Ljubljančani, osrednji junak zmage pa je bil vratar Renato Josipović.

Pozabiti na dvoboj z Olimpijo

»Zagotovo je bilo po tekmi v Stožicah prisotno obžalovanje. Imeli smo veliko priložnosti, da bi osvojili točko, morda tudi tri. Iti moramo skozi to in se pripraviti na novo tekmo,« pred novo preizkušnjo sporoča Luka Bobičanec.

Medžimurec se je v Ljubljani vrnil v začetno enajsterico Mure, potem ko je zaradi zahtevnejše poškodbe izpustil večji del jesenskega dela sezone. Hrvat je bil nekajkrat nevaren v napadu, a soigralci ni uspel premagati Ivana Banića, čuvaja mreže Olimpije.

Povratnik na zelenice bo spomladi zagotovo pomembna okrepitev Mure, ki se želi v zmagovalne tirnice vrniti že v nedeljo. Bobičanec opozarja, da je pred črno-belimi nova zahtevna preizkušnja:

»Vemo, da so vse tekme z Bravom izredno zanimive. Padalo je veliko zadetkov, ne sicer na zadnjih tekmah, se pa dobro postavijo na igrišču, stojijo v bloku in skušajo tekmeca ogroziti s protinapadi.«

Bravo se v nadaljevanje sezone podaja brez dveh vidnih členov. Sandi Ogrinec se je po izteku pogodbe pridružil avstrijskemu prvoligašu Tirolu iz Wattensa, kapetan Vanja Drkušić pa je prestopil v ruski Soči. V Šiško sta se iz Celja preselila Luka Kerin in Matija Burin, iz Olimpije pa Gal Kurež.

Biti morajo vztrajni

»Najprej moramo opraviti analizo, kako so se pripravljali pri Bravu in če so morda zamenjali sistem. Biti moramo vztrajni, v tekmo ne smemo iti brezglavo, vsak napad moramo skušati zaključiti najbolje,« še pravi Bobičanec.

Dolgoletni član Mure dodaja, da je priprava enaka kot na vsakega drugega nasprotnika, opozarja pa, da gre za dobrega tekmeca, ki ima za seboj dobro sezono, zato pričakuje težko tekmo.

Osemindvajsetletnik je v Stožicah odigral 150. uradno tekmo v dresu Mure, a prvič ob stranski črti ni bilo Anteja Šimundže. Kako je ekipa sprejela novinec in novega trenerja Damirja Čontalo?

»Trener je bil z nami dolgo časa že pred tem, preden je postal glavni strateg. Mi smo tukaj, da mu pomagamo. Moštvo je odlično, z novinci smo se dobro spoznali, tako moramo nadaljevati, da bomo do konca sezone čimboljši,« sporoča Bobi.

Pred nedeljsko tekmo še opozorilo, da je kapaciteta stadiona zaradi vladnih ukrepov omejena na največ 750 gledalcev, zato iz Mure pozivajo, da si čimprej zagotovite svojo vstopnico.

Komentarji (21)

realnooo (ni preverjeno)

koga briga.

Kokouš (ni preverjeno)

Koga briga? pa recimo vsaj 6.000 pristašev NŠ Mura, verjetno jih je po Sloveniji še več.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

sijo1972 (ni preverjeno)

Očitno tebej tudi, ker komentejraš

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Risto Kubura (ni preverjeno)

Še en iz garde filozofov.

hobikanec (ni preverjeno)

proti olimpiji si izvajal vseh 10 kornerov, iz vseh 10 nisi ustvaril niti približnno ene priložnosti ali pa natančno podajo na igralca..mislin ka tu pa tan trbej prepistiti kouse al pa lotriče kornere!

gorički bočkor (ni preverjeno)

Zatou pa je posivel, ščista je sejri gratau, nikaj jemi nejde.

In reply to by hobikanec (ni preverjeno)

cebelcar (ni preverjeno)

Vso srečo v nedeljo, naj 3 točke ostanejo doma!

Ograsček (ni preverjeno)

Trenera menjate nej ka trenera mate z Krizevske ograček lige. Isto,ce be z Fendta sauk na staroga IMT-ja.

njiva

Koji kurac se si spravlate na trenera, ki je sploj nika nej kriv in je napravo se,ka se je leko dalo. Če pa mi ne vemo gola dati z šans in po izvajanjih kornerov, in to so bili dobro izvedeni kornerji Bobija, samo nemamo igralca, ki bi skako za žogo, oz. nemremo do nje prijti, to je nej trenerova greška. Vupan, ka de v nedelo bokše, predvsem strelsko učinkovito.

vodka (ni preverjeno)

Nej je bilo tak slabo kak eni štenkaši štenkajo. Malo več koncentracije pa požrtvovalnost in brez straja pa bo šlo.

Konj (ni preverjeno)

Sploj je nej bilou slabo. Rejsan škripa napad, tak kak že en čas. Plüvanje po treneri pa je brezveze. Püstimo njemi čas, naj se dokaže. V zgodovini, pa nej tak daleč nazaj, je tüde nerenomerani trener brez nekšnoga groznoga pedigreja vodo Muro pa tou zeloo zelo uspešno. V tiston obdobji mislin ka je mura bila celou drüjga či se ne mouten. Pa v evropo jih je pripelo. Mislin na Milana Koblencara. Samo tou se rejtki tü gor spomnijo, ka so še te pleničke mazale ali pa še tou nej.

In reply to by vodka (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

Ta Koblencer mi večkrat pride na misel pa oni ka ma pumpo gor pri lidli. Oba sta dobriva bila.

In reply to by Konj (ni preverjeno)

Konj (ni preverjeno)

Šošoja misliš verjetno.

In reply to by vodka (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

Ja.

In reply to by Konj (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Eni pametni ka nemreš vrvati, trener jin je zdaj krijf, haloooo vej pa praktično je špilala ista postava kak pri Šimundži seveda brez teh ka so odišli. V nedelo trbej zmagati pa de, prvernstvo je še kumaj napolovici, Daleč od toga ka je že kaj rešeno.

Risto Kubura (ni preverjeno)

V nedeljo bo potrjen razpad sistema. Neminovno!!!! Floki pa se je usral in posivel, udarilo pa mu je v gate i smrdi na kilometre. Ni mu pomoči.

In reply to by . (ni preverjeno)

njiva

Risto, ti že eno tri leta maš v tvojoj noroj glavi razpad, pa itak dale blebečeš eno in isto. Nede več razpada sistema pri Muri.
Gotovo.

Risto Kubura (ni preverjeno)

Siromaček, čakaš pomlad in na traktor potem pa na kombajn....vmes pa te bo še zalivala gnojšnica.

In reply to by njiva

njiva

Risto, to ti delaš, ge san gospod, ge samo gledan, kak se na njivaj matrate pa lečete, te pa v gostilno, pa pejneze, ka zaslužite se doj po guti spistite, doma so pa te samo nevole.

Keeway (ni preverjeno)

Z Bravom ne bo nič dobrega! Muri bi prav prišel napadalec tipa Parris! Samo take okrepitve jemljejo, ki jih drugi zavržejo! Poleg tega pa še trener brez ozkušenj! Mura igra ma ravni tretje lige!

. (ni preverjeno)

Keeeay ti si strašen strokovnjak sodeči po napisanon, aja kavč strokovnjak.

In reply to by Keeway (ni preverjeno)

Starejše novice