V Šalovcih že potekajo gradbena dela za ureditev krožišča. Zdaj na občini zbirajo predloge za izgled. Kaj pravi župan?

Kaj bo krasilo novo krožišče v Šalovcih? Občina je svoje občane in občanke pozvala, naj podajo svoje ideje. Najboljše bodo prejele denarno nagrado.

»Ves čas si želimo, da občanke in občani s svojimi predlogi sodelujejo pri razvoju občine. Prav tako tudi pri ustvarjanju vizualne podobe krajev.

Denarna nagrada v tem primeru predstavlja le dodatno spodbudo,« pravijo v občini Šalovci.

Občina je z obvestilom povabila k podaji predlogov domačine, hkrati pa se veselijo tudi predlogov iz drugih krajev. 

Predlogi vseh generacij

Župan občine Šalovci je za Sobotainfo povedal, da so nekaj predlogov že prejeli.

»Med predlogi, ki smo jih prejeli so tudi zelo zanimivi. Pričakujemo jih še več.

Veseli nas, da predloge podajajo vse generacije, tako najmlajši kot tudi starejši,« še dodaja Iztok Fartek, župan občine Šalovci.  

Kaj bo v sklopu del urejeno?

Višina celotne investicije znaša 2,4 milijona evrov. Dela pa naj bi bila predvidoma končana septembra 2022.

»Osnovni namen je ureditev regionalne ceste skozi naselje Šalovci z izgradnjo pločnika, ulične razsvetljave, odvodnjavanjem ter ureditev krožišča in križišč.

V sklopu gradnje pa se bo v zemljo položilo tudi optično in elektro omrežje,« pojasni župan.

Urejenost, videz in ugled naselja Šalovci

Kot pravi župan, bo investicija v prvi vrsti občutno izboljšala prometno varnost vseh udeležencev prometa. Še posebej tistih najranljivejših, torej najmlajših in najstarejših. Hkrati pa prispeva k umirjanju prometa na najbolj občutljivih mestih ter izboljšuje protipoplavno varnost.

»Investicija bo po dokončanju občutno prispevala k boljši urejenosti, videzu in izgledu celotnega naselja Šalovci, kakor tudi podobi občine Šalovci,« zaključi Fartek.

Župan se ob tem vsem udeležencem v prometu v času izgradnje in delnih zapor zahvaljuje za strpnost.

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Stiv (nepreverjen)

Golo žensko gor postaviti vsako jutro drugo (in vse pridejo na vrsto) in tudi moške (za enakopravnost) in pozornost preusmeriti od prometa in bo pravi pomen in namen krožišča doseženi !!

silvanol (nepreverjen)

Ka internet majo tej klantoši?

In reply to by Stiv (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Nehajte s to afnarijo v krožiščih, ker večinoma samo kazi okolje, denar bi morali nameniti za bolj nujne zadeve. Trava, rože, morda kakšno drevo ali grm. Če pa že kaj, pa dajte kakšen manjši kip, ki bo imel umetniško vrednost. Primer - M. Sobota, dve krožišči in urejenost ul. Štefana Kovača, del pri Novakovih blokih.

Znon ale nej (nepreverjen)

Se strinjan... kakšen grm, štere poganja cejlo leto, za časa rastja sakšno leto posadite kakšno roužeco in tou je tou. Če de moj predlog zmagovalne, se odpovedüvlen nagrade, občena naj da tej nekaj evrof kakšnome srmake. Več de haska!
Na Tišene je velko krožišče, pa še ajde, če je malo okičeno. Ale ka so napravele med Slaveče pa Motovilce, pa je rejsan umetnija nad umetnijame v slabon pomejne. Bole grde rondo san še nej vido. Pa še koštalo je znonkar nite nej malo?

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

ForMe (nepreverjen)

Ce se nagradi odpoves nede haska. Raje jo zemi pa se pelaj po vesi pa se stavi pri prvi bauge kuce pa daj cloveke v roke! Mi dosti kolerasimo skos Salovce in te dol do Madzarske in to ka vidis tan, drugje ne vidis. kelko starih srmakov kerin ocitno obcina nic ne pomore, bi njin lejko vsaj travo pokosili ale drevje zrezali… Toga v taksni kolicini drugje ne vidis. Boli zupana patek za srmaske penzionere. Glavno ka so nabavili elektricni avto, keroga te vidis pa eno frajlo not v MS popoldan pred bautami. Se ocitno nuca za zasebne namene. Pa pitaj boga ka vse se se nuca zasebno

In reply to by Znon ale nej (nepreverjen)

Velikticoslav (nepreverjen)

Zadolžena občina zapravlja davkoplačevalski denar za take bedarije. Bravo.

....iee.. (nepreverjen)

naj naredijo še večji bazen kot ga ima župan na Tišini

Frodo Baggins (nepreverjen)

Gandalfa majo že v MS, torej to odpade. Mogoče Golluma kak išče "My precious!"

Gujubuopl (nepreverjen)

2,4 miljona za krožno pa ka ste vij prizadeti ali kak to delate z našen davkoplačevalskin denarjon pedri eni smrdljivi lopovske da bi se van rouka posišijla telebane eni zabite!

AF (nepreverjen)

Gnilo do konca. Svinjarija.

In reply to by Gujubuopl (nepreverjen)

Znon ale nej (nepreverjen)

Pijše, ka je tou za cejlo investicejo in nej somo rondo!!!
Pijše za obnovo ceste skouze Šalofce? Pijše za razsvetljavo? Pijše za pločneke, delali do mogouče še ka! Za se tou 2,4 milijouna, preveč ale premalo, pa ges nebe znau!

In reply to by Gujubuopl (nepreverjen)

turk

Če ne prebereš celega članka ne komentiraj.

In reply to by Gujubuopl (nepreverjen)

ToneB (nepreverjen)

L.P. To je res lepo, da obračate v javnost vaše občine....Imam samo en komentar, če imate kake napise v prihodu v Šalovce "dobrodošli" ta beseda ne obstaja v SLO jeziku (to je jugo nostalgija) jih raje menjajte... lahko bi tudi napisali, lepo pozdravljeni pri nas, in na koncu še pridite še kaj.......V BAKOVCIH, na vstopu v Vas stojijo zelo prijazne table z napisom "BOG DAJ" na koncu izhoda pa tabla "SREČNO POT" to je nekaj domačnosti in takoj vidiš spoštljivost krajanov.....

GinkoG (nepreverjen)

Kakši bog daj ?? Pa od kejc tebi to, ka dobrodošli neje slovensko? Niti niso vsi verniki, zato tvoj predlog neje na mesti, so pa vsi - verni ali neverni DOBRODOŠLI. Torej - Dobrodošli - edini univerzalen vsem ljudem enakovreden in primeren pozdrav!

Či pa ti mejriš spoštljivost krajanov po takšnih banalnostih pa to pove več o tebi kak od koga koli drugoga.

In reply to by ToneB (nepreverjen)

hobikmet (nepreverjen)

No Zupan ka pa je z industrijsko cono? Spomnimo se zadnjoga clanka kak mas ze X interesentov, pa ja si jih mogo ze par skenslati. Ale industrijska se itak samevle!! Propadli projekt? kak vsi drugi?! Samo blaa, blaaa, blaaa, blaaaa…. Pa tudi te krozni, sodec po sliki iz izvoz proti soli voski. kak dugo do tej robniki zdrzali mega traktore kere je drzava senkala hobi kmeton s 3 hektari njiv?!

čergoli-sin (nepreverjen)

Naga rodeta in fašista janšo!!!

čergoli-sin (nepreverjen)

Oba sta črna in fašista.

In reply to by čergoli-sin (nepreverjen)

turk

Župan naj not stoji v živo...

🤮 (nepreverjen)

Wah sto pa de tisto zagrenjeno grdo faco gledo 🤮

In reply to by turk

JajoPajoo (nepreverjen)

Občinare postaviti na krožno, ka de se vidlo, če kaj delajo ali nej. V primeru dežja, še dajte baldehin zraven.

vilvil (nepreverjen)

Ok, krozni za par miljonov, industrijska za par miljonov nemajo pa osnovnih stvari ka ma prakticno vsaka vas?! Nemajo nej lekarne, nej poste, nej doktora, niti trgovine, nej frizera, nej pekarne. Se vidi ka obcino vodi neksen postar ka neve premisliti nika! Prvo daj svojin lidan tisto ka nujno nucajo! Jebe se valda njin za toga kroznoga kda se morejo po kruj pelati nekan inan! Prihajajo volitve tak ka vupan ka obcani dobro premislijo ce nucajo vec bedarij v vasi ale nucajo prvo osnovne stvari

Niso Šalovci n… (nepreverjen)

S tem denarjem bi lahko kaj bolj pametnega uredili. Posajena trava na krožišču je čist dovolj.

Realista (nepreverjen)

Sandor Petõfi bi bil najbole primeren,...

Selak (nepreverjen)

Naj raje zacajo povrsti, prvo kda se pripelas v Salovce vidis neksno kurisce pred solo, ge kurijo smeti pred solo! Bravo, super vzor za deco, te vidis raztrgane pa razjebane zavese na solski dvorani! Taksnih zaves niti pri ciganaj ne vidis! Naj jih menjajo ale doj zemejo! Te pa dale fajn smeti po cesti, preparele table, fasada na obcinskon deli katastrofa! To bi tudi lejko prebarvali pa bi melo formo! Te tisto smetisce pri Rudiji okole gostilne ka te vse mine tan gesti! Se te clovek pita kaksna je kunja kda je okolica raztur! Za casa Bozica okrasitev vasi na nuli! Nega nej baute ka bi si clovek piti kupo po pametni ceni nic! In vse to pa se vec bi lejko zriktali za ceno toga krozisca! Pa bi ves mela neksno formo! Gli nucajo neksni 50 letniki krozisce. Do to sploj znali nucati? Ale do se s traktorami vozili kar prejk? Se vidi ka nega niksnoga pravoga znanja pa nej organizacije v upravi!

Pametneinvesticije (nepreverjen)

Za te pejneze bi dobili marsikaj drugoga, kar bi znalo pritegniti zunanje lidi in poslednicno pejneze! Recimo neka podobnoga kak je Ocean Orchid, je biznis + neksna zanimiva tocka za obisk, lejko bi naredili paintball park, ale recimo adrenalinski park, to bi pritegnilo mlado in staro dalec na okole. Lejko bi naredili go-card poligon tan kak je propadli projekt ind. cone ale novi poligon za solo voznje. Lejko bi dali subvencije vascanon, mladin za zacetek biznisa. Ale naredite v neksno ambulatno, sigurno pride kaksni zasebnik doktor, ale veterino. Zgoraj nesce omenja ka vejs nema nic, dajte torej 15.000-20.000€ tistin ka v vesi ustanovijo biznis. Fcase bi se najso nesce ka bi mel recimo fastfood truck, kama bi lidje lejko sli po hitro malico ale recimo vecer gest kda se njin nebi dalo kujati. Lejko bi za te pejneze organizerali pomoc starin lidan, ka bi se njin minimalno vred zelo kuce, okolico, kupelo nove peci, bojlere, konec koncov postele, cote etc.! Telko je POCENI nujnih stvari za koj bi lejko sli pejnezi, pa bi bila ves lepsi kraj za zivot, bole popularna, vec turistov!

Italija (nepreverjen)

Ge ce bi bil zupan propadle prekmurske vasi brez pravoga potenciala bi naredo tak kak so naredili Italianski zupani propadlih vasic! Naredo bi spletno stran v tujih jezikaj, dal gor vse obcinske kuce, mogoce celo parcele, sigurno jih majo kaj ka so jih poerbali. Pa bi jih odo za 1€ seveda s pogodbo ka se v roki 5 let obnovi pa ka se nuca samo lokalne majstre. Tak kak majo to v Italiji. Pa bi ves gratala znana, urejena, pejnezi bi prisli not, zupan bi bil car, grato znani, lokalni majstri bi pejneze meli, pa ves nebi dale propadala! Neven zakoj toga v Prekmurji neprakticerajo. V Italiji je bil to velki uspeh! So fajn potegnili not tujce, pa vse vred zeli. Isto tak poslovne prostore kere nisce nesce. Najemnina 1€ za dobo nvn 5-10let, pa se sigurno nesce najde.

VLADO87 (nepreverjen)

Ovco z injekcijo v rite v spomin vsen cepljenim.

slika (nepreverjen)

Nej samo, ka se zapravlja denar za to krožišče, kero je tu popolnoma nepotrebno, (če se že mora tu promet umirite, se da to napraviti na dosti bolj poceni način), zdaj zapravljajo še denar, keri v občini primanjkuje, za nagrade za idejne zasnove ka bo v krožišču postavljeno. Še več, nagrado ne bo prejel samo zmagovalec idejne zasnove, pač pa tudi drugo in tretje uvrščeni. Halo!!! Pa kje mi živimo?! A v občini se tere projektov za katere ni denarja. Poleg tega de seveda trbelo sfinancejrati samo izgradnjo spomenika ali kar koli že bo postavljeno tam. Kar če bo delal to spet kak umetnik ne bo glih poceni... (izkušnje iz MS, par kovinskih štang skup zašvasanih, kelko tisoč € že??)

Asfalter (nepreverjen)

Horti Mikloša naj denejo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice