Foto: Niko Časar
V Odbojkarskem klubu Panvita Pomgrad so predstavili še drugega poletnega novinca. Sobočanom se bo pridružil albanski reprezentant Leonardo Doda, ki se v Slovenijo seli kot aktualni madžarski podprvak.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad se v novo sezono podaja z nekoliko spremenjeno igralsko zasedbo.

Soboški klub so po koncu minule sezone zapustili korektor Petar Jurić, organizator igre Tine Avšič, osrednji bloker Tit Kovačič ter sprejemalca Jakob Rojnik in Urban Fužir, ki se je pred dnevi pridružil Mariborčanom.

Vodstvo prvoligaša je luknjo na položaju sprejemalca zakrpalo z dvema tujcema. Po Srbu Stefanu Mirkoviću se je soboški ekipi zdaj pridružil Leonardo Doda. Albanec je nazadnje igral na Madžarskem.

Jeseni na Ciper

Reprezentant Albanije je bil zadnji dve sezoni član kluba MAV Előre. Za ekipo iz Szekesfehervarja so v minuli sezoni nastopali kar trije Albanci, Leonardo in soigralci pa so v ligi osvojili drugo mesto, v državnem prvenstvu so zaostali zgolj za Kaposvarjem.

Dvaindvajsetletni Doda je do leta 2020 igral za domačo Farko, v sezoni 2020/21 pa se je pridružil kosovski Peji ter klubu pomagal do naslova državnih in pokalnih prvakov. Gre za sprejemalca, ki v višino meri 196 centimetrov.

Doda bo s Sobočani jeseni nastopil tudi v pokalu CEV Challenge. Panvita Pomgrad je že dobila tekmeca, za preboj v šestnajstino finala bo potrebno izločiti Omonio iz ciprske Nikozije, ki je nosilka para.

Lani je soboško zasedbo zaustavila finska Tiikerit Kokkola.

Starejše novice