Foto: Jure Banfi (simbolična)
Med pozitivnimi na covid-19 na testiranju v selekciji U21 je tudi Aljoša Matko, ki je že v samoizolaciji, sporočajo iz Nogometnega kluba Maribor. Do nadaljnjega brez treningov s klubskimi soigralci.

»Imamo prvi primer okužbe na covid-19 tudi v povezavi z našim klubom. Ob testiranjih naših nogometašev v mladi slovenski reprezentanci so bili prvi testi negativni, med ponovnim testiranjem pred predvidenim dvobojem z Madžarsko pa je med petimi člani s pozitivnim testom tudi predstavnik Nogometnega kluba Maribor Aljoša Matko,« sporočajo iz Ljudskega vrta.

»Ker se je virus znotraj izbrane vrste razširil, se je vodstvo selekcije U21 odločilo za odpoved torkovega prijateljskega obračuna z Madžarsko in razpustitev reprezentančne akcije,« še dodajajo.

Kaj prvi primer okužbe pomeni za nadaljnje delo v vijol’čnem taboru? 

»Ker obetavni napadalec ni bil v stiku s klubskimi soigralci, ta izid ne bo vplival na aktivnosti našega moštva, ki s ponedeljkom začenja zaključni cikel priprav na sobotni dvoboj z Gorico in karantena ne bo potrebna. Aljoša Matko je namreč po razkritju rezultatov testiranja v samoizolaciji, prav tako tudi preostali naši udeleženci akcije selekcije U21 - Jan Mlakar, Luka Koblar in Žan Kolmanič, ki bodo pred priključitvijo klubskim treningom opravili ponovno testiranje,« še pojasnjujejo.

Komentarji (1)

tistiden (ni preverjeno)

Spet dvojna merila - a Mura je pa mogla v karanteno, prav tako Kouter - z negativnim testom. Ali vsi ali nihče!

Starejše novice