Vir: 24ur
Edinemu romskemu nogometnemu klubu, ki igra v medobčinski ligi sodniki nočejo več soditi tekem.

Nogometni klub Roma, ki prihaja iz Vanče vasi se je znašel v hudih težavah, saj sodniki več ne želijo soditi na njihovih tekmah. Zadnjih pet tekem tako sploh niso odigrali.

Tri leta prepovedi za dva igralca Rome, ki grožnje zanikata

Na zadnji tekmi, ki je bila odigrana prvega septembra proti ekipi Serdice, bi naj prišlo do grobega verbalnega nasilja, poskusa fizičnega napada in celo groženj s smrtjo s strani dveh igralcev NK Rome. Akterja sta dobila prepoved opravljanja vseh športnih funkcij za obdobje treh let, od takrat dalje pa sodniki nočejo več soditi njihovih tekem.

V oddaji Preverjeno so se pogovarjali s vpletenimi in slišati je bilo različne plati te zgodbe.

Predsednik NK Roma Zlatko Hahn zmerjanje sicer priznava:"Vsi stojimo za tem, da smo se obnašali neprimerno športnemu terenu. Vendar, da sta ta dva igralca grozila s smrtjo, to zanikam. To je ena velika laž stranskega sodnika, gospoda Žekša. Tudi do poskusa fizičnega obračunavanja s stranskim sodnikom ni prišlo, zato ker sem jaz bil na igrišču.".

Kacijan upa na rešitev

Predsednik medobčinske nogometne zveze Danilo Kacijan je nad situacijo zaskrbljen, ampak upa da si bodo sodniki premislili:

"Situacija ni dobra in vse skupaj škoduje nogometu, ki ga imamo v Pomurju najrajši. Opcija bi bila, da pridejo sodniki iz drugih društev, ampak vseeno upam, da bomo našli nek dogovor".

Po besedah Kacijana sicer razloga za izključitev kluba iz lige ni.

Drago Kos: To je del poklica

V oddaji Preverjeno so se pogovarjali tudi z dolgoletnim sodnikom Dragom Kosom, ki je predstavil svoje videnje s strani sodniške perspektive. Kos sodniškega bojkota ne odobrava:

"Mladi sodniki so usposobljeni v smeri, da bodo na terenu doživeli žaljivke, grožnje in tudi fizične napade. Sam sem v svoji sodniški karieri dve tekmi prekinil zaradi fizičnega napada. Pri enem napadu sem pridelal 6 šivov in mi ni padlo na pamet, da bi nehal soditi, niti določenim klubom, niti nasploh."

Se bodo usedli za mizo?

Sprave zaenkrat ni na vidiku, saj je Božidar Crnković iz Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Murska Sobota za Preverjeno podal sledeči pisni odgovor: 

"Dokler ne bo vodstvo kluba samo odstranilo potencialno nasilnih igralcev, jim sodnikov ne bomo dali. Pa še to, dokler mene in izvršni odbor enačijo z bando, to ne pride v poštev.".

Igralci kluba iz Vanče vasi so bili v zadnjih letih sicer že nekajkrat disciplinsko kaznovani zaradi izgredov in obnašanja na tekmi. Sodniki so tudi že dvakrat sprejeli sklep, da ne bodo več sodili njihovih tekem, ampak so obakrat sklep tudi odpravili. Sedaj tega še niso storili in predsednik kluba Hahn si želi, da se bo zadeva rešila.

"Ob vsaki priliki nas zapišejo, jaz hočem da se nas obravnava tako kot vse ostale klube. Mi smo pač malo bolj ostri, malo bolj temperamentni, ampak ne izstopamo toliko od drugih klubov, lahko jih tudi povprašate. Pripravljen sem se tudi usesti za mizo, da te probleme rešimo in da lahko nadaljujemo z igranjem nogometa, saj je to edino kar tukaj imamo."

S spleta

Komentarji (24)

Starejše novice