Vir fotografije: KK Krka/ABA liga
Niko Bačvić je Domžale po uspešni sezoni v dresu Heliosa zamenjal za Novo mesto. Prekmurski košarkar je postal član Krke, s katero bo nastopal tudi v Jadranski ligi.

V sezoni 2023/24 v dresu domžalskega Heliosa kljub vsemu ne bomo spremljali kar dveh prekmurskih košarkarjev.

Domžalčanom se je sredi junija pridružil Jan Copot, ki pa mu v prihajajoči sezoni družbe ne bo delal Niko Bačvić. Petindvajsetletnega organizatorja igre so v svoje vrste zvabili Novomeščani, s Krko bo nastopal tudi v Jadranski ligi.

»Prihod v novomeško Krko pomeni zame korak, če ne kar dva naprej na moji košarkarski poti. Igranje v Krki prinaša nove izzive. Klubu želim pomagati s svojo borbenostjo, odgovornostjo in z mirnostjo v ključnih trenutkih,« je Bačvić dejal ob sklenitvi dogovora.

Napreduje iz sezone v sezono

»Niko Bačvić je igralec, ki napreduje iz sezone v sezono. Temu primerno pa prevzema tudi odgovornost in kaže svoj potencial. Nanj smo bili pozorni že v lanski sezoni, ko je bil član Heliosa. 

S svojim pristopom, znanjem, odločnostjo in energičnostjo si je prislužil priložnost v našem klubu. Verjamem, da bo upravičil naše zaupanje,« je novinca predstavil direktor kluba Jure Balažić.

Bačvić je košarkarsko pot pred več kot desetletjem pričel v rodni Murski Soboti, pri Radenski Creativ, ki jo je zapustil leta 2017. Po sezoni v Slovenskih Konjicah je dve leti nastopal za drugoligaša iz Sežane, še dve leti pa za ljubljansko Ilirijo.

V minuli sezoni je nase opozoril v dresu Helios Sunsev, saj se je z domžalskim klubom prebil v kar tri finale. Vidno vlogo je odigral v finalu državnega prvenstva, pokalnega tekmovanja in Lige NLB ABA 2. 

V drugem razredu jadranske lige je odigral 16 tekem, v 25 minutah na srečanje pa je 11,9 točkam dodal 2,8 skoka, 4,1 asistence in 1,8 ukradene žoge. Izkazal se je tudi v državnem prvenstvu, v katerem je v povprečju dosegel 9,4 točke, 2,7 skoka in 3,6 podaje na tekmo.

Prekmurca v sezoni 2023/24 čaka tudi dokazovanje v prvem rangu jadranske lige, s soigralci bo uvodoma gostoval pri beograjskem FMP-ju, nato pa gostil ekipo Partizana.

Komentarji (2)

komunajzar (ni preverjeno)

Kaj za njega navija Golob ali pa mu je prestop zrihto naš marksist Janči ?

Xxxv (ni preverjeno)

Tvoja noura pamet zagotovo nej, luftar eden

In reply to by komunajzar (ni preverjeno)

Starejše novice