FOTO: Jure Banfi
V soboto bo v ljubljanskih Stožicah odigran prvi letošnji obračun med Olimpijo in Muro. Tudi tokrat se obeta črno-bela invazija v Ljubljani.

Vse oči slovenske nogometne javnosti bodo v soboto zvečer uprte v Stožice, kjer bo odigrana tekma med trenutno drugo in tretjeuvrščenima ekipama Prve lige Telekom Slovenije. Olimpija in Mura se bosta pomerila prvič v tej sezoni, iz Murske Sobote pa se obeta nova črno-bela invazija v naše glavno mesto.

Sedaj pa je tudi že znano, kdo bo delil pravico na derbiju. Gre za odločitev, ki je med navijači Mure dvignila nemalo prahu.

Glavni sodnik srečanje bo namreč Kranjčan Dragoslav Perić, ki deluje pod okriljem medobčinskega društva nogometnih sodnikov Ljubljana. Zanimivo, Perić je pravico delil že na lanski novembrski tekmi, na kateri se je v Stožicah zbralo več kot 2000 Prekmurcev.

Stranska sodnika bosta Tomaž Klančnik in Grega Kordež iz Maribora, sodnika za goloma pa Andrej Žnidaršič in Nejc Kajtazović iz Kranja. Četrti sodnik bo Uroš Bensa iz Nove Gorice.

Nepotrebno spodbujanje namigovanj

Tovrstnim polemikam bi se pri sodniški organizaciji lahko brez težav izognili, saj bi za srečanje z Muro brez težav delegirali sodnika, ki je član katere izmed drugega društva nogometnih sodnikov (kar lahko vidite na sliki v spodnji tabeli). Tudi zaradi takšnih odločitev se porajajo namigovanja, da je Olimpija pri sodnikih tretirana drugače.

Zanimivo, eden najbolj uveljavljenih stranskih sodnikov v državi Robert Vukan, kot član MDNS Murska Sobota ne sodi na tekmah Mure. To bi se moralo zgoditi na prvem lanskem obračunu med Muro in Olimpijo, ko je pravico delila sodniška ekipa Damirja Skomine. Ob njem bi moral biti tudi Vukan, a ta ni želel soditi tekme klubu, ki prihaja iz MNZ Murska Sobota, medtem ko je sam član MDNS Murska Sobota. Ob tem spomnimo, da je ravno na tej tekmi potem sodniška ekipa spregledala očitno igranje z roko v kazenskem prostoru Matica Črnica.

Dragoslav Perić je sicer vlogo glavnega sodnika na tekmah Mure v zadnjih dveh letih opravljal trikrat in prav vse tekme so se končale z remijem. V sezoni 2017/2018 je bil izbran za glavnega delivca pravice na Prekmurskem derbiju v Lendavi, ki se je končal z remijem med Nafto in Muro z 2:2. V lanski sezoni je Perić sodil julijsko tekmo med Mariborom in Muro, ki se je končala z 0:0 in nato še novembrsko srečanje z Olimpijo v Stožicah, ki se je končala za 2:2.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pravavlada (nepreverjen)

Oh ne! .......

debela žemljica (nepreverjen)
nihče (nepreverjen)

pa kaj zato Mura bo vseeno zmagala.

marlyegh (nepreverjen)

Pa ka? To nema veze. MURA!!

Vipko
Truplo

Pri košarki je to čisto normalno... Celo iz istega mesta je lahko sodnik, pa nikom ništa! Ne vem, čemu se pri tem nogometu stalno namiguje na mafijo, pa nepoštenost, pa pristranskost...?
Tak naslov, kot ga je izbrala Sobotainfo... ne vem, če so normalni. Se vam gre samo za senzacije? Kaj boste šele pisali, če Mura zmaga? Verjetno: "Hvala Bogu, da je sodil tekmo Olimpiji sodnik iz ljubljanske sodniške organizacije"??? Sodniki so se in se še bodo motili, v škodo ali korist Mure (nedosojena enajstmetrovka na zadnji tekmi v korist Celja?).
Se je pa po napisanem sodeč "izkazal" Vukan, kateri ni hotel soditi tekme Mure. Strahopetno! Tak sodnik mora sprejeti tudi tako odgovornost, kajti njegove kvalitete so sigurno na taki višini, da se za neko nepristranskost, nepoštenost, ne bi mogel nihče sklicevati. Je pa naredil, kar je naredil, po mojem narobe, ampak to je pač moje mnenje.

Sokol13 (nepreverjen)

Truplo.... to pove vse.. zato šuti glupane

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Hvala na komplimentu! Samo napisal sem to, kar bi moralo biti samoumevno. Žal ste nogometni navijači to, za kar vas imajo. Vsaj večino. Tvoje napisano... pove vse! Marsikdo zaradi takih niti na tekme ne hodi... da bo poslušal tisto preklinjanje, navijanje brez repa in glave. Žalitve ob vsakem dotiku žoge določenega igralca, da bo gledal prižiganje bakel, pa se ve, da klub, kateri tudi nima denarja na pretek, plača za to kazen. Boli vas...

In reply to by Sokol13 (nepreverjen)

Goost (nepreverjen)

Ne sodi druge po sebi in ne žali navijačev! Hvala.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Da je nekdo "pravi" navijač še ni dovolj, da gre na tekmo! Tudi z moje strani ni zapisano, da ste VSI taki in taki... Mene z neodgovornimi navijači ne primerjaj: ne hodim niti na tekme, pa tudi niti v sanjah ne bi metal bakel oz. jih prižigal, žalil sodnikov, igralcev... in še bi se našlo. "Pravi" navijači tega ne počno! Nogometni stadion seveda ni gledališče, vendar si "nepravi" navijači enostano dovolite preveč, večinoma pa zaradi tega plačuje klub. Čemu?
Kakor koli, ni treba da se prepiramo. Določeni stvari pa morate "pravi navijači", vsaj za take se vas veliko ima, vzeti vseeno nase. Niso slepe ne kamere, ne mi, kateri kaj vidimo po fotografijah, kaj preberemo. Ni ne slep, ne neumen tudi disciplinski sodnik, kateri kar solidno non-stop kaznuje klub zaradi izpadov navijačev.
Nismo v "indijanskih" časih, ko so se novice sprovajale dalje po "tam-tam bubnjevih" oz. dimnih signalih.

In reply to by Goost (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

Ce velja pravilo da sodijp sodniki iz druge organizacije potem mora biti. Brez diskusije.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Očitno ne... le da tega na Sobotainfo izgleda ne vedo oz. težijo k izpostavljenimi naslovi tem. S tem samo podpihujejo... in če bo res kaj narobe glede sojenja (sam bom smatral, da je napaka nenamerna), potem bo šele hura... Novinar iz Sobotainfo com izgleda ni nikoli sodil... a on ve, kako se sodnik počuti na takšni tekmi, ko mu dodatno zatakne neki novinarček hipotetično zanko okoli vratu...? Tudi, ker sodnik te tekme zanesljivo malce bere tudi take spletne strani... da si je nekako na jasnem, kakšna atmosfera ga po svoje lahko pričaka?

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

Tomas76 (nepreverjen)

Kaj pa pricakujes od kvazi velecenjenega FDV novinarcka?

In reply to by Truplo

Carni vrag (nepreverjen)

Ce velja pravilo da sodijp sodniki iz druge organizacije potem mora biti. Brez diskusije.

In reply to by Truplo

Mörski vuk (nepreverjen)

Ka paničarite, za zmago trbej dati gol več, što koli de soudo! Mura je sposobna tou napraviti in tudi bo,...!

Purdi (nepreverjen)

Ka je to ekipa? Avtor clanka je se ziv?

Anon2103 (nepreverjen)

Či bi meli VAR, bi dejansko vseeno blo što sodi. Tak pa...

nevernik. (nepreverjen)

"Ne boste verjeli! Tekmo med Muro in Olimpijo sodi sodnik iz ljubljanske sodniške organizacije"
Mate praf, ne vrvlen. Ka te te bar ednouk nekši hasek iz teh vaših imbecilnih naslovov.

Kill Bill (nepreverjen)

Če be se s čin drugin telko okvarjali kak s sodniki bi bilo super... Ta naša 1. ograček liga... Maš top lige pa se dogajajo napake. Če napadalec mimo brsne 5 100% šans... je nej nič, če se sodnik zmeša 1x pa je cela štala. Šport in človeški faktor, če nebi bilo napak nihče nebi zmago :)

. (nepreverjen)

Loris je tudi gringos?

bajsi (nepreverjen)

Še vedno boljše, kot da bi sodil Skomina!

Vipko
Truplo

Kadar se s kakšnim komentarjem ne strinjam oz. me kaj podrobneje zanima, zaprosim dotičnega za argumente! No, čemu ti je Skomina "problem"?

In reply to by bajsi (nepreverjen)

bajsi (nepreverjen)

Vipko Tako naiven pa spet nisem, da bi ti kar tako odgovoril na tvojo šalo!
Truplo

Vipko
Truplo

Zakaj bi naj to bila šala? Res bi rad vedel, kje ga je Skomina tako hudo lomil... da ne želiš, da bi on sodil? Saj to ne bi bila neka žaljiva debata, to mi niti na misel ni prišlo. Pač me zanima, kaj tudi drugi mislijo. Da ti pomagam s svojim mnenjem: Skomina je glede na rang naš najboljši sodnik. Da je sodil finale Lige prvakov... verjetno tudi nekaj pove. Da je tam mahal Vukan, katerega sem pa okrcal, tudi pove, da se gre za kvalitetnega stranskega sodnika. Kaj te torej muči? Aja, tista roka proti Olimpiji? Ni potrebno, da si strokovnjak za nogometna pravila, za gibanje sodnikov, za t. i. (pri košarki tako temu pravimo) polja odločanja, da lahko podaš tudi točno in nepristransko mnenje. Potrebno je več ali manj spremljati zadevo, torej kaj o tem prebrati, tudi komentarje, upoštevati strokovna mnenja, se na splošno zanimati za šport in gledati razne posnetke... In tudi sam Skomina je priznal, da roke ni videl, VAR-a pa ni imel na voljo. Imel pa je na voljo sodnika za golom, a glej ga zlomka, ta tudi ni videl roke, pa je bil odgovoren za spremljanje situacije, saj mu je bila neposredno pred nosom. In če se dobro spomnim glede na posnetek, tudi dobro pozicijo za gledanje je imel.
Kaj je torej Skomina tu zamočil? Sam sem mnenja, da nič!

In reply to by bajsi (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice