Foto: Jure Banfi
Mateja Zver, ki bo sredi marca dopolnila 35 let, se tudi po sedmih sezonah igranja v Sankt Pöltenu še ne bo vrnila domov. Pogodbo s serijskimi avstrijskimi prvakinjami je podaljašala do leta 2025.

»Slovenka Mateja Zver je podaljšala pogodbo s SKN Sankt Pölten do leta 2025,« so danes sporočili iz tabora serijskih prvakinj Avstrije. 

Ob tem so v klubu zapisali, da so se s Prekmurko dogovorili še za možnost dodatnega leta podaljšanja sodelovanja, ki bo leta 2025 trajalo že debelo desetletje. Bistričanka dres St. Pöltena nosi že vse od začetka februarja 2015.

St. Pölten se je še isti v sezoni po prihodu Mateje prvič zavihtel na vrh avstrijskega prvenstva, vse od tedaj pa prvega mesta ni oddal konkurentom. Krilna napadalka se lahko pohvali s sedmimi naslovi državne prvakinje, leta 2020 pa prvakinj niso razglasili zaradi prekinitve prvenstva.

»Zelo vesela sem, da gremo s klubom naprej na skupni poti. Razvoj skozi zadnjih osem let je bil zelo dober, pogoji se vseskozi izboljšujejo in celotna ekipa ima na voljo vse, kar potrebuje, da dosega najboljše predstave. V Sankt Pöltenu se počutim zelo udobno,« je Mateja dejala po podpisu novega dogovora.

V Avstriji že več kot sto zadetkov

Mateja v avstrijskem klubu uživa status pravega nogometnega božanstva, saj vodstvo že pred leti ni želelo slišati ničesar o tem, da bi se slovenska reprezentantka preselila v drugo okolje. Tako novica o novem podaljšanju zvestobe ne čudi.

Štiriintridesetletnica je doslej v avstrijskih tekmovanjih odigrala že 143 uradnih tekem, v prvenstvu in pokalu pa je dosegla že 118 zadetkov, na avstrijskih igriščih pa je preživela že več kot deset tisoč minut.

V letošnji sezoni je bila prav Mateja med najzaslužnejšimi, da je Sankt Pölten prvič zaigral v skupinskem delu UEFA Lige prvakov, v katerem je zatresla mrežo praške Slavie in Wolfsburga. 

Še pred tem je bila avtorica vseh treh golov na dveh tekmah s finskim KuPS-om, ki je bil zadnja ovira do skupinskega dela tega tekmovanja.

FOTO: osebni arhiv

V Turčijo s klubom in reprezentanco

Mateja in soigralke so se pred dnevi znova odpravile v Turčijo, kjer se »volkulje« pripravljajo na nadaljevanje sezone. Sankt Pölten je dobil vseh devet jesenskih preizkušenj, pred Sturmom pa ima pet točk naskoka.

Kapetanka izbrane vrste bo v Turčiji sicer ostala še nekoliko dlje od klubskih soigralk, saj bo v Alanyji še deset dni vadila s člansko reprezentanco Slovenije. Naša dekleta bodo na sredozemski obali odigrala tekme z Zambijo, Turčijo in Uzbekistanom.

Na reprezentančnem spisku je tudi pet igralk ŽNK Mura Nona. Barve soboškega kluba, ki je v soboto doživel visok poraz v Budimpešti - Ferencvaroš je slavil z 8:0 - bodo zastopale Iva Kocijan, Evelina Kos, Lara Klopčič, Kaja Korošec in Špela Kolbl. Špela Rozmarič je bila uvrščena na čakalno listo.

Zverova bo na turški obali lovila 46. zadetek v dresu s slovenskim grbom, nazadnje je novembra dvakrat zatresla mrežo Kosova.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marija!PaFego (nepreverjen)

mater so mi grde te možačeeee bjeeehh vse me piceka strosilo

Starejše novice