FOTO: KZS
Med prejemniki častnih priznanj Slovenske košarkarske zveze je tudi prvi mož košarkarskega kluba Radenska Creativ Peter Juteršnik.

V Kranju je včeraj potekala prva uradna tekma KZS po več kot pol leta, košarkarji Cedevite Olimpije pa so premagali Krko (67:78) in že devetič dvignili superpokalno lovoriko.

Zveza je superpokalno tekmo izkoristila tudi za podelitev priznanj za minulo sezono, ki jo je predčasno končala pandemija koronavirusa. 

Creativ začenja na novo

Priznanje Košarkarske zveze Slovenije, ki se podeli posameznikom in organizacijam za prispevek k razvoju košarke na Slovenskem ali za pomemben tekmovalni dosežek, je dobil tudi Peter Juteršnik, sicer predsednik in trener soboškega košarkarskega kluba Radenska Creativ Sobota, ki novo sezono začenja s pisanjem nove zgodbe v 4. Slovenski košarkarski ligi.  

Prvo tekmo bodo soboški košarkarji odigrali 17. oktobra v Miklavžu na Dravskem polju proti KŠ Miklavž, prvi dvoboj na domačem parketu pa bo 24. oktobra na OŠ I, ko v Mursko Soboto prihaja Dravograd Koroška. 

Peter Juteršnik in Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS in nekdanji košarkar

Peter Juteršnik je bil igralec v različnih selekcijah, tudi kadetski in mladinski reprezentant, danes pa je trener članske vrste Radenska Creativ ter vodja košarkarske šole in številnih šolskih tekmovanj. Je prejemnik plakete Zveze društev športnih pedagogov Slovenije in častni član KK Radenska Creativ. Prav tako je prejemnik plakete Športne zveze Murska Sobota, leta 2019 pa je prejel najvišje priznanje s področja športa v Sloveniji, Bloudkovo priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa. Profesor Peter Juteršnik je eden najzaslužnejših za ohranitev in razvoj košarke v pokrajini ob Muri po letu 1978, so zapisali v KZS.

Živ spomin na slovensko pravljico

Dan slovenske košarke je določil Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije, saj je 17. septembra 2017 slovenska košarka spisala enega največjih uspehov slovenskega športa, ko je reprezentanca v Carigradu stopila na sam vrh Evrope. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kosarkarnajbo (nepreverjen)

no in sedaj na tem vrhu se lejko umakne saj je soboško košarko s svojimi zvestimi delavci pripelo do najnižje točke v zgodovini. Me zanima ker mladi do spilali clane.

Starejše novice