FOTO: Iz arhiva
Pri KK Radenska Creativ bodo sezono 2020/2021 igrali v 4. Slovenski košarkarski ligi, saj je klub začrtal novo filozofijo s poudarkom na mladih in domačih igralcih.

Komisija Košarkarske zveze Slovenije za licenciranje košarkarskih klub je pred kratkim sporočila, da pri KK Radenska Creativ postopek pridobivanja tekmovalne licence za sezono 2020/2021 niso izpeljali do konca, posledično niso prejeli licence za nastop v 3. SKL, v kateri so zadnjo sezono končali na tretjem mestu. Toda gre za namerno odločitev vodstva soboškega kluba, saj so se odločili, da začnejo pisati novo zgodbo.

20 tisočakov razlike v stroških

Kot nam je dejal predsednik kluba Peter Juteršnik, bodo člansko zgodbo začeli na novo z domačimi igralci starimi do 20 let, v 2-3 letih pa pričakujejo, da se bodo vrnili nazaj na vrh tretje lige. Kadra pri mladincih in kadetih imajo veliko, nazaj v Mursko Soboto pa želijo pripeljati tudi domače igralce, ki igrajo po drugih klubih v Sloveniji.

"Lahko bi igrali v 3. SKL, ampak brez okrepitev ne bi bili konkurenčni, ne vidimo pa smisla, da bi denar trošili za okrepitve, ko pa imamo toliko mladih igralcev, ki odhajajo v druge klube, saj ne pridejo do članske ekipe," pojasnjuje dolgoletni predsednik kluba Peter Juteršnik in še poudarja, da je razlog tudi finančne narave, saj je razlika med tretjo in četrto ligo v eni sezoni skoraj 20.000 evrov na stroškovni ravni.

Peter Juteršnik, FOTO: Mediaspeed

Največja okrepitev je profesionalni trener

V novi sezoni bodo tako nastopili v 4. SKL in to praktično z ekipo mladincev, nekateri domači igralci, ki igrajo po drugih klubih pa so dali obljubo, da se vrnejo na domač parket. V športni pokoj med tem odhajajo dolgoletni soboški asi, kot so Gomboc, Kukel in Juteršnik, saj so se, po navedbah predsednika, odločili, da svoja mesta v ekipi prepustijo mladim upom.

Predsednik in hkrati trener članske ekipe Peter Juteršnik še poudarja, da je med najbolj pomembnimi novostmi tudi dejstvo, da so v klubu s pomočjo razpisov ministrstva in košarkarske zveze zaposlili profesionalnega trenerja mlajših selekcij Roka Brinarja.

 "Klub še nikoli ni bil tako dobro kadrovsko pokrit, tako z vidika mladih igralcev, kakor z vidika stroke, saj imamo sedaj človeka, ki je 100-odstotno v klubu," pravi Juteršnik, ki še dodaja, da je sedaj večino klubskih obveznosti predal drugim, ostaja pa še trener članske ekipe in predsednik kluba, dokler ne najdejo osebe, ki bi bila željna prevzeti predsedniško funkcijo.

Priznava pa, da je kandidata težko najti "saj gre za izredno nehvaležno funkcijo".

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Tocno tako.Domaci naj imajo prednost in stipendije

.. (nepreverjen)

dolgo so rabili. in ko bodo apetiti zrasli, bodo spet tujci v prednosti.

In reply to by 12 (nepreverjen)

soc (nepreverjen)

Peter in Esmeralda sta spregledala.

Basketas (nepreverjen)

To če bi sobotainfo malo preverila na kzsju je čista laž. Saj pa v kadeti in mladinci nimajo 12 igralcev,ki bi tvorili člansko ekipo. Nazaj pa kelko nekdanji kosarkasi povemo niste nedeljo sau dokler de Esmeralda na stolčke. Plus toga pa edini ker žogo prek sredine prenese od mladih igralcev ide študent. Sto te ostane.

Starejše novice