Slika je simbolična (Foto: FIBA/Hendrik Osula).
Olimpijska pravljica se za deželo na sončni strani Alp nadaljuje. Danes so se izkazali naši košarkarji.

Košarkarji Slovenije so na olimpijskih igrah v Tokiu zabeležili še tretjo zmago in brez poraza osvojili prvo mesto v predtekmovalni skupini. Od Španije so bili boljši s 95:87.

Tekmec v četrtfinalu v torek, 3. avgusta, bo znan po žrebu, ki ga bodo organizatorji izvedli v naslednjih minutah. Možnosti sta samo dve, Italija ali Nemčija.

Slovenija je v Tokiu premagala Argentino, Japonsko ter Španijo in je ob Franciji ter Avstraliji edina neporažena na olimpijskih igrah. V četrtfinale so se poleg prvouvrščenih ekip uvrstile še Italija, Nemčija, drugi in tretji reprezentanci v skupini A, Združene države Amerike kot drugouvrščeni iz skupine B ter Španija in Argentina iz naše skupine C.

Najboljši strelci Slovenije proti svetovnim prvakom Špancem so bili Vlatko Čančar z 22 točkami, Mike Tobey, ki jih je dosegel 16, ter Klemen Prepelič s petnajstimi. Luka Dončić je zbral 12 točk, 14 skokov in devet podaj.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Čestitke, zmagal je ekipni duh. DO MEDALIJE, KATERE KOLI BARVE.

frewe (nepreverjen)

Dejstvo da 3je krijejo Dončiča in so naši 60% napadov čist na odprtem pa zgrešijo je preci kritično. Če dončič zeme njihove 2-3 igralce morejo naše tau suvereno zaključevati.

Jack00000 (nepreverjen)

Res je,ampak igrali so dobro. Edino zadevali so bedno.. sem pa mislil,da v NBA še vedno delajo proste mete..Kak so tu grešili..

In reply to by frewe (nepreverjen)

Sierra Delta (nepreverjen)

zaj pa hitro kartat.

košarkaš pa pou (nepreverjen)

pa hitro zobke prat in spat - pa ka so normalni? ob 10 uri po japoskem času bo tekma!

In reply to by Sierra Delta (nepreverjen)

zatouu (nepreverjen)

zatou ka do lejko amerikanci glejdali dončiča kak de nemcan rijsanke kazo

In reply to by košarkaš pa pou (nepreverjen)

Starejše novice