FOTO: BRous
Marjan Rajbar, trener ŽNK Nona Pomurje Beltinci, je zadovoljen z jesenskim delom prvenstva, z ekipo pa želi v prihodnjem letu storiti še korak naprej, tudi na mednarodnem prizorišču.

Pomurke, ki napadajo rekordni deveti naslov državnih prvakinj, so po razgibanem poletju, ko so v ligi prvakinj ostale brez napredovanje, Olimpija pa jih je izločila iz pokalnega tekmovanja, strnile svoje vrste.

Septembrski prihod novega trenerja je dal ekipi dodatnega zagona, Beltinčanke pa se lahko po koncu jesenskega dela državnega prvenstva pohvalijo s popolnim izkupičkom in 12 zmagami.

Marjan Rajbar, ki je ekipo vodil na devetih ligaških tekmah, je zadovoljen z izplenom v prvem delu prvenstva, čeprav priznava, da lahko ekipa stori še korak dlje:

»Z jesenskim delom prvenstva smo zadovoljni, a imamo še rezerve. Vesel sem, da dekleta dojemajo to, kar hočem. Želim agresivnost v fazi branjenja in zelo kolektivno igro v napadu.

To je tisto, kar je pomembno v današnjem nogometu. Vidim, da dobro delajo ter sprejemajo moje zamisli in delo.«

Okrepiti želijo napad

Članska ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci bo po zadnji jesenski preizkušnji trenirala še dva tedna, po tritedenskem premoru pa se bodo državne prvakinje znova zbrale že 7. januarja. V ritmu moških prvoligašev.

Strateg osemkratnih državnih prvakinj ne skriva, da želi pozimi trenutni igralski kader dopolniti s kakovostno napadalko. 

Pomurke po poletnem odhodu Nine Kajzba v italijansko Romo praktično niso razpolagale s pravo napadalko, luknjo pa so krpale igralke, ki se bolje znajdejo na drugih položajih:

»Dogaja se tudi na tem področju, zagotovo nekaj potrebujemo v fazi napada. Tudi na današnji tekmi se je videlo, da realizacija priložnosti ni prava. 

Na najzahtevnejših tekmah je potrebno zadeti iz ene priložnosti, na tem področju imamo še rezerve. Delamo na tem, upam, da bomo v našo ekipo pripeljali prave igralke.«

Trener drugih kadrovskih sprememb ne napoveduje, a v istem dahu dodaja, da bo veliko odvisno tudi od tega, če bodo vse igralke ostale v klubu. Najboljše med njimi imajo že nekaj časa mamljive ponudbe iz tujine.

Prva želja naslov državnih prvakinj

»Želja je prvo mesto v državnem prvenstvu. Moj osebni cilj je, da najprej osvojimo naslov državnih prvakinj in nato nekaj naredimo tudi v ligi prvakov. Imamo ekipo za to. 

Trdim, da je moja ekipa trenutno najboljša v državi, mislim, da tudi širše. S pravim delom lahko naredimo marsikaj,« je optimističen strateg vodilne ekipe SŽNL.

Pomurke so v jesenskem delu prvenstva prejele vsega dva zadetka, v mreže nasprotnic pa so pospravile 97 žog, dres članske ekipe pa je obleklo 23 igralk, med njimi tudi nekaj kadetinj.

Rajbar poudarja, da želi ob lovu na novo lovoriko tudi spomladi nadaljevati z uveljavljanjem mladih in nadarjenih deklet iz mladinskih selekcij:

»Tija Šoštarič Karič, Noelle Vilčnik in Živa Rakovec so kandidatke za prvo ekipo, čeprav so stare 16 let. Pred njimi je nogometna prihodnost, če bodo nadaljevale z dobrim delom. Vse je odvisno od njihovega dela.«

Dekleta so ga odlično sprejela

Rajbar, ki je včeraj slavil 60. rojstni dan, se je septembra prvič podal v ženski nogomet. Trener številnih prekmurskih klubov - deloval je tudi v Muri in Nafti - ne obžaluje svoje odločitve, nasprotno, v ekipi Pomurja se počuti odlično:

»Vtisi so zelo dobri. Lahko povem, da so me dekleta odlično sprejela, med nami vlada zelo dobra kemija. Vesel sem, da je bilo na zadnjem treningu pred tekmo prisotnih 21 igralk, volja do dela je velika. Hočejo napredovati, kar je izredno pomembno.«

Prekaljeni strateg hvali discipliniranost deklet, Beltinčanke pa bodo skušale svojega trenerja vnovič razveseljevati spomladi. Prvenstvo se bo 13. marca nadaljevalo z gostovanjem v Ajdovščini, že teden kasneje pa Pomurke gostijo derbi z Olimpijo.

Se bodo »žuto-plave« ob koncu sezone veselile novega uspeha?

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bg19 (nepreverjen)

Še Trejza je lejko trenerka tem dekletom in bodo državne prvakinje.

hahah (nepreverjen)

tej Rajbar je pa že tudi seposejde bil trener, kopanjo sprazni pa ide :P

www (nepreverjen)

Ka tau pomaga, či je gledanost kluba slabša, kak povprečnoga kluba v pomurskoj ligi. S ten ka je tüdi kvaliteta fuzbala v pomurskoj ligi bauša.

lujz (nepreverjen)

težki trener

Lolek bolek (nepreverjen)

Mislim ka bi bilo pametno ka se povejžejo z Nš Mura.

trener (nepreverjen)

kATASTROFA OD TRENERJA, SAMO NA DENAR GLEJDA.

uni (nepreverjen)

mudrija od trenera forsera svoje ritoliznike če bi lejko bi pa ove pavle privleko

Plonk (nepreverjen)

Pa samo pametnjakoviči komenterajo.....
Od vas pa 0 od 0....luzeri

Starejše novice