Foto: Pikado zveza Slovenije
Med četrtkom in nedeljo je na Ptuju potekalo državno prvenstvo v elektronskem pikadu. Leon Mertük je v posamični konkurenci po devetih letih znova postal državni prvak, seznam uspehov pomurskih predstavnikov pa se s tem še ne konča.

Pikado zveza Slovenije je med četrtkom in nedeljo organizirala 21. državno prvenstvo v elektronskem pikadu.

Na Ptuju je nastopilo 685 tekmovalk in tekmovalcev iz 58 klubov, po uspehih pa so posegli tudi prekmurski in prleški predstavniki.

Leon Mertük je bil najboljši posameznik v kategoriji 501 DO, član kluba TOP-GUN Cleangrad pa je bil po devetih znova okronan za državnega prvaka. »Hvala vsem, ki ste me vzpodbujali do zmage,« je na svojem Facebook profilu zapisal novi državni prvak.

Petra Klemenčič, Luka Marinič in Miha Topolnik, ki so ravno tako član društva iz Grlave, so že v petek postali državni prvaki v razredu Triple mix, tretje mesto pa so za Gabrijelov barček Vučja vas osvojili Anja Vrbnjak Vunderl, Darko Iskra in Rolando Majhenič.

Klara Hebar, članica Pikado kluba Pinocchio iz Ivanjkovcev, je bila tretja v ženski kategoriji Cricket, v tekmi posameznic 501 DO pa je državna podprvakinja postaja Mateja Belcl, ki nastopa za Športno društvo Lo-Ko bar Baza Logarovci.

Ženska ekipa TOP-GUN Cleangrad iz Grlave (Petra Klemenčič, Lea Zabavnik, Urška Drvarič Grah, Zala Gorjak in Kaja Zabavnik) je na ekipni tekmi zasedla drugo mesto, četrto pa je pripadlo ženski ekipi Športnega društva Lo-Ko Bar Baza Logarovci (Natalija Žnidarič, Anja Vrbnjak Vunderl, Mateja Belcl, Megi Tratnjek, Sonja Lukačič, Sabina Trstenjak in Nataša Mavrič). Državne prvakinje so postale članice Pikado kluba Lovrek iz Makol.

V ekipni tekmi prve lige se je na drugo mesto uvrstila tudi moška ekipa kluba TOP-GUN Cleangrad (Andrej Gorjak, Sebastijan Antolin, Leon Mertük, Matej Janžekovič in Miha Topolnik), ki je prehitela zasedbo Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi (Primož Kukovec, Darko Iskra, Uroš Žalik in Rolando Majhenič). Naslov državnih prvakov pa so osvojili člani Pikado kluba Sova - Sančo z Raven na Koroškem.

Na ekipni tekmi druge lige so slavili člani Pikado kluba Friend's Team Rogašovci (Damir Hajdinjak, Rok Durič, Andrej Bagari in Tomaž Grah), ki so bili v goričkem dvoboju boljši od drugouvrščenega Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč (Robert Štertak, Tomaž Ülen, Davor Horvat, Drago Horvat in Slavko Krpič).

Športnemu društvu Lo-Ko Bar Baza Logarovci (Slavek Hozjan, Simon Kapun, Boštjan Novak, Vitko Brumen, Janko Kosi in Bojan Belcl) je pripadlo četrto mesto na ekipni tekmi tretje lige. 

Gabrijelov Barček iz Vučje vasi (Adam Erhatič, Gregor Žunič, Aleš Čuk, Aleš Žižek, Franc Fodor in Franček Kamerlin) je bil najboljši na ekipni tekmi četrte lige. Prleki so ugnali Športno društvo Dokležovje, ki so ga sestavljali Alfonz Muhič, Matjaž Györek, Zoran Špilak, Tadej Antonič, Mateja Farič, Sandi Špilak in Matej Šebjan.

Junija sledi letošnji vrhunec, evropsko prvenstvo v španskem Benidormu.

Komentarji (2)

Diklezovje dilino (ni preverjeno)

Kaksen mertuk ?največji lažnivec okoli mure nateguje še 80 letne babice ko ga je zapustila tivadarjeva🤣

konžar77 (ni preverjeno)

Pa ka ma to veze z pikadon? Znonkar je tvoja tudi bila na listi.

In reply to by Diklezovje dilino (ni preverjeno)

Starejše novice