Foto: Jure Banfi
Domžalčani so se opekli v Novi Gorici, Nafta pa je presenetila Celjane, ki vodijo v Prvi ligi Telemach. Med najboljše klub v državi se želijo vrniti tudi Lendavčani, sta po prestižni zmagi na zadnji tekmi jeseni potrdila Jozsef Bozsik in Rok Erniša.

Pokalna tekmovanja pišejo takšne in drugačne zgodbe, nemalokrat pa postrežejo tudi s presenečenji.

Pokalni poraz Celjanov v Lendavi je zagotovo eno največjih presenečenj letošnje sezone, pa čeprav so pred tedni Zavrčani izločili ekipo Aluminija, Središče pa je bilo boljše od drugoligaša iz Slovenske Bistrice.

Maratonski spopad v hladni in vetrovni Lendavi se je na veselje 900 premraženih gledalcev končal z odmevno zmago Nafte. O napredovanju v osmino finala Pokala Pivovarna so na koncu odločili kazenski udarci, ki so razveselili domačo publiko.

»V tekmo smo šli kot v vsako drugo, nismo se ustrašili nasprotnika. Po mojem mnenju smo zmagali zasluženo, borili smo se skozi celotno tekmo in to nas je na koncu nagradilo.

Po poceni prejetem zadetku smo nadaljevali s svojo igro in na koncu zmagali. Veseli smo, da smo imeli z obeh strani igrišča navijaško podporo. Upam, da bo navijačev na vsaki tekmi čim več, saj nas to vedno ponese,« je po tekmi dejal Rok Erniša, eden od uspešnih izvajalcev kazenskih strelov.

Fantastični skozi celotno jesen

Zmage in pokalnega napredovanja se je razvesleil tudi trener Jozsef Bozsik: »Zagotovo je to, kar so fantje naredili igrišča, svojevrstna senzacija. Čestitam jim, saj so bili fantastični, pa ne samo na tej tekmi, ampak skozi celotno jesen.«

Šestintridesetletni Madžar je razkril, da je skušal pred enajstmetrovkami nogometašem dopovedati, naj si ne nalagajo pritiska, ampak naj zadihajo in se umirijo. Recept je očitno deloval, saj je Nafta slavila po enajstmetrovkah.

Bozsik je dodal, da je hitro doseženi gol, ki pa ni obveljal, morda malce uspaval Celjane, ki so bili v drugem polčasu praktično povsem nerazigrani in nevidni v napadu:

»Zavedali smo, da je Celje izjemno kakovostna ekipa. Ogledali smo si nekaj tekem, v prvem polčasu pa smo hoteli umiriti igro in jih prisiliti v to, da izgubijo ritem. Morda smo imeli nekaj sreče, ker so zadeli že v tretji minuti, saj so morda pomislili, da bodo na lahek način dobili tekmo.

Tako so bili nekoliko počasnejši z žogo in so izgubili ritem. Na začetku drugega polčasa smo začutili, da lahko več dobimo iz tekme, skušali smo igrati z več poguma in jih pritisniti. To nam je uspelo, pridobili smo samozavest, oni so je nekaj izgubili in se niso mogli vrniti v stanje ob začetku tekme.«

Izkoristiti priložnost

»Skušamo dati najbolje kar lahko. V vrhu 2. SNL so štiri ekipe, zato bo zagotovo težko, čaka nas še 12 krogov. Kljub temu pa hočemo nadaljevati kot ob zaključku jesenskega dela sezone.

Fantje so s predstavo proti Celju dobili potrditev, da smo na pravi poti in tako hočemo nadaljevati tudi spomladi. Če se nam ponudi možnost napredovanja, jo bomo skušali izkoristiti,« je ob pogledu v nogometno pomlad še dejal trener Nafte.

Bozsik je še razkril, da se bo šele v teh dneh z vodstvom kluba sestal glede priprav na drugi del sezone, nič pa ne bi imel proti, če bi ekipo še okrepili. V isti sapi je dodal, da je potrebno najprej videti, kakšne so sploh priložnosti za to.

Nafta bo spomladanski del 2. SNL pričakala na vrhu lestvice, čeprav je v zadnjem jesenskem krogu izgubila z ljubljansko Ilirijo. Modri imajo na prvem mestu tri točke prednosti pred Beltinci, šest pred Primorjem, Gorica in Triglav pa zaostajata za osem točk.

Se lahko Lendavčani, ki to jesen na domačem igrišču ne poznajo poraza, spomladi veselijo preboja med prvoligaše?

Komentarji (2)

zastor (ni preverjeno)

Joj, no. Oni bi glede na Orbanove forinte, ka jih tam zapravijo vsako leto, že par let mogli biti v prvi ligi. Samo lažje je v drugi ligi mutiti s penazi. De se dobro zdaj pozimi pa vidlo s kadrovanjem, ka de uprava na vse skuper pravla...

Hajra (ni preverjeno)

Bravo, Nafta in Lendava. S srcem vedno z vami!

Starejše novice