Sojenje Kristijanu Slodnjaku, ki mu tožilstvo očita pomoč pri umoru Andreja Kirbiša lanskega februarja, se je danes nadaljevalo s terenskim narokom na kraju kaznivega dejanja.

Senat ptujskega okrožnega sodišča si je danes pod vodstvom sodnice Bernarde Galun skupaj z obrambo in tožilstvom v sklopu terenskega naroka ogledal kraj kaznivega dejanja, kjer so 17. februarja lani našli umorjenega Andreja Kirbiša.

Terenski ogled je bil izveden na predlog obrambe, ki je poskušala dokazati, da Slodnjak ni imel nobene vloge pri umoru. 

Na kraju dogodka so premerili razdalje med avtomobilom in truplom umorjenega ter preverjali možnosti obvoza na makadamski cesti tik ob regionalni cesti med Ptujem in Juršinci.

»Danes izvedeno procesno dejanje ogleda na kraju samem še vedno pušča odprtih kar nekaj vprašanj, dejstvo je, da se je dogodek zgodil v temi, kjer so bile prižgane samo luči avtomobilov. Kaj točno se je dogajalo, še kljub ogledu ne moremo povedati,« je po ogledu povedala tožilka Janja Bernard Korpar.

Obramba obtoženega medtem še naprej zavrača krivdo za to, da bi bil prav Slodnjak naročnik umora Kirbiša, ki mu je sicer dolgoval večjo vsoto denarja. 

Odvetnik obtoženega Andrej Kac na podlagi današnjega ogleda trdi, da se je pokojni na tem mestu očitno srečal z znancem, saj bi v nasprotnem primeru lahko pobegnil. 

»Če je obtoženi bil z avtom s svojim avtom daleč proč in se mu je drugo vozilo približalo, potem bi glede na izvedene dokaze, bi se oškodovanec pokojni odpeljal s kraja dejanja v trenutku, ko bi zagledal njemu neznan avto,« dodaja Kac.

Današnja rekonstrukcija dogodka, v kateri so še enkrat premerili razdalje med avtomobilom in truplom umorjenega, preverjali pa so tudi ali bi storilec lahko obvozil vozilo umorjenega, sicer ni prinesla posebnih ugotovitev.

»Vse to pa še vedno ne izpodbija dejstev, na katera kažejo ostali dokazi, torej, da se je oškodovanec dogovoril za srečanje tukaj z obdolžencem točno ob tej uri in da obdolženca na ta kraj ni bilo, ampak da je na ta kraj namesto njega prišel nekdo drug,« je dejala tožilka.

Na kraju tragičnega dogodka je bila tudi mama pokojnega, ki je pred začetkom ogleda kaznivega dejanja, sinu prižgala svečo

Sicer pa se bo sojenje Slodnjaku nadaljevalo 18. decembra v dvorani ptujskega okrožnega sodišča. 

Komentarji (3)

Migumigu (ni preverjeno)

Poročajte rajše o problemeh, kere vsakodnevno povzročajo neavtohtoni in nezaželene pripadniki skupnosti izvorno iz Indije in Albanije. ĐE-HAA SKENDERBEGU!

Migumigu (ni preverjeno)

Obstajajo etnije, ki razumejo samo en jezik - silo, nasilje, batine. So temnejše polti.

Uživamo (ni preverjeno)

SLAMA A DOST EVROV V ŽEP.

Starejše novice