Foto: Jaka Arbutina
V anketi Atletske zveze Slovenije je s 410 točkami Kristjan Čeh, svetovni podprvak v metu diska, postal najboljši slovenski atlet leta.

V tradicionalni anketi, ki jo vsako leto pripravi Atletska zveza Slovenije, sta se kot najboljša slovenska atleta leta izkazala Kristjan Čeh, svetovni podprvak v metu diska, in Tina Šutej, srebrna na dvoranskem evropskem prvenstvu v skoku s palico. 

Se bo iz Pariza prihodnje poletje vrnil z medaljo?

Za izjemnega športnika, ki bo čez slabe tri mesece dopolnil 25. let, je to že četrti naziv atleta leta

Na podelitvi priznanj je Čeh prejel 410 točk in se tako zasluženo uvrstil na vrh lestvice najboljših slovenskih atletov leta.

Drugo mesto je zasedel slovenski rekorder na 400 metrov ovire Matic Ian Guček (Kladivar Celje), tretji pa je bil sprinter Rok Ferlan (Triglav Kranj).

»Orjak iz Podvincev pri Ptuju,« kot so ga poimenovali v Atletski zvezi Slovenije sicer olimpijske medalje še nima, igre prihodnje leto v Parizu bodo tako tudi popravni izpit za olimpijske igre leta 2021 v Tokiu, kjer je bil peti. 

Foto: Atletska zveza Slovenije

Prireditev pod organizacijo Atletske zveze Slovenije je potekala v petek, 24. novembra, v Kulturnem centru Primož Trubar v Šentjerneju. 

Ob podelitvi nagrade je Čeh izrazil zadovoljstvo nad preteklo sezono. 

»Svetovno prvenstvo v Budimpešti, kjer sem bil dokaj zadovoljen s svojim nastopom, je bilo posebno, ker je bilo blizu domovine in sem imel lahko veliko navijačev. Ni mi uspelo zmagati, sem pa edini tekmovalec v zgodovini, ki je v finalu na svetovnem prvenstvu dosegel dva meta prek 70 metrov,« je povedal Čeh.

Foto: Jaka Arbutina

Po evropskem prvenstvu v Rimu, ga prihodnje leto čakajo še olimpijske igre v Parizu

Po prejemu priznanja je Čeh delil svoje načrte za prihodnost. Kljub že impresivni atletski poti si želi še več

»Poletno sezono bom prihodnje leto začel 10. maja v Dohi, če bo na tej uvodni diamantni ligi na programu disk. Prihodnje leto želim imeti čim več metov prek 70 metrov, tekmovanj bo precej. Že v začetku junija bo prva velika tekma poletja, evropsko prvenstvo v Rimu. Jasno je, da se bom osredotočil na olimpijske igre v Parizu,« je napovedal Čeh.

S svojimi izjemnimi dosežki in vztrajnostjo je Kristjan Čeh postal sinonim za vrhunski atletski talent v Sloveniji. 

Z nestrpnostjo pričakujemo, kaj nam bo prinesla naslednja atletska sezona pod vodstvom tega izjemnega športnika.

Starejše novice