FOTO: BOBO
Reprezentanca Slovenije bo v začetku oktobra popravljala vtis po bledih septembrskih predstavah. Matjaž Kek je na seznam za tekmi z Malto in Rusijo uvrstil tudi nekaj novih imen.

Izbrana vrsta Slovenije bo z oktobrskima tekmama proti Malti in Rusiji skušala preobrniti rezultatsko krivuljo.

Nemoč na zelenici splitskega Poljuda je morda bolela še bolj kot sam poraz, za nameček pa so Hrvati za hrbet sicer dobrega Jana Oblaka pospravili tri žoge.

Gostovanje na Malti, pred katerim Matjaž Kek pravi, da ne sme biti podcenjevanja, in tekma z Rusi v Ljudskem vrtu bosta pokazali, če je slovenska reprezentanca strnila svoje vrste.

Na seznamu tudi Karničnik, Kolmanič in Elšnik

Prvič po daljši poškodbi se v reprezentanco vrača Benjamin Verbič, Matjaž Kek bo znova računal tudi na Davida Tijanića, ki po prestopu v Turčijo kaže dobro formo.

Ob vratarju Igorju Vekiću so na selektorjevem seznamu tudi trije nogometaši, ki še niso oblekli dres izbrane vrste. Reprezentančno vabilo so prejeli Žan Karničnik (NŠ Mura), Timi Max Elšnik (NK Olimpija Ljubljana) in Žan Kolmanič (Austin FC).

»Ne bi jih vpoklical, če jih ne bi imel namena uporabiti. Res je, da bosta odigrani dve tekmi in bo rotacij manj. Nekateri igralci so poleg zato, da bi bili boljši v agresivnosti in 'duel' igri. 

Prepričan sem, da so si vpoklic z igro v klubu zaslužili. Upam, da bodo to upravičili na treningih in z minutažo, ki jo bodo dobili,« o njihovem vpoklicu pravi Kek.

Selektor je ob tem dodal, da lahko Verbič, Tijanić in Elšnik s svojim načinom igre in agresivnostjo dajo dodatno možnost v igri. O Karničniku je dejal, da v Muri igra dobro, za seboj pa ima tudi evropsko izkušnjo. 

Pri Kolmaniču se zna po besedah Keka zgoditi, da ga ameriški Austin ne bo hotel spustiti v reprezentanco. Kot dodaja, ima mladenič iz Veržeja trenutno prednost pred izkušenejšim Bojanom Jokićem.

Štejejo zgolj točke

»Popravnih izpitov ni več. Sami smo se pripeljali v položaj, ko štejejo zgolj točke. Upam, da bomo prišli do njih. V zadnjih dveh ciklusih smo imeli težave s tretjo tekmo, zdaj sta samo dve. Videli bomo, če na srečo. 

Reprezentanca se vrača v Ljudski vrt, vendar najprej razmišljamo o gostovanju na Malti. Šele nato bomo o vsem drugem. Moramo pa osvajati točke, če želimo ostati v kombinacijah za razmišljanje o velikem tekmovanju,« opozarja Kek.

Igra Slovenije mora biti boljša, odločnejša in agresivnejša, sicer ne bo pravih možnosti, še poudarja selektor. Tekma proti Malti bo tekma karakterja, igrišče bo pokazalo resnico in položaj prelomilo v eno ali drugo smer.

Reprezentanca se bo zbrala v pričetku prihodnjega tedna, celotne priprave pa bo opravila v Kidričevem.

Dvoboj z Malto bo odigran v petek, 8. oktobra, tri dni kasneje pa bo Ljudski vrt gostil obračun z Rusijo. Obe tekmi se bosta pričeli ob 20:45.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čači mači (nepreverjen)

Ka pomaga če je poklical Karničnika, najboljšega igralca Mure, če nede špilo, banda lenobna je 90 posto ostala ista, nobenega napredka ne bo, žal.

Mc (nepreverjen)

Tak se dviguje cena igralcu. Zakaj je Kouter bil v reprezentanci, zdaj pa ga ni? Ker so ga prodali.

In reply to by čači mači (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več ga bom prodala administratorji za ženskih Pedra bo že dober baje je administratorjev sef tudi pedrr

In reply to by Mc (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več ga bom prodala administratorji za ženskih Pedra bo že dober baje je administratorjev sef tudi pedrr

In reply to by Mc (nepreverjen)

Luka. (nepreverjen)

Čuj ti kužla jalova rajši se skidaj v Bruselj kot da tu delaš pizdarije

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

IvanJanči (nepreverjen)

tanja flaškon še nej rednoga k... vidla. Pot...na kot prasica, zdaj pa vedno neumnosti piše. Uboga reva.

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

ja rejsan je

Ges glij vüpanja v tou reprezentanco, tej kvalefekaceje neman. Mij enostavno nemremo sestavete trij podaje fkuper, kakšen dober duge pas je prava rejdkost. Borbene so kak pač so, proute Hrvaton sta bijla Balkovec, pa tüde Stojanović na visokeh labdaj tak doma, kak ges na Karibaj. Še dobro, ka je brano Oblak.
Najvejkša hiba nan je date gol. Kak san pravo, vüpanja za tej kvalefekacije glij neman, zatou je potrejbno forsejrate mladoga Šeškoja. Četüde ne da gola še trij, štiri tekme, ednouk bou in te mijslen, ka se njeme odprej. Pa še Iličić: tak kak un špila (Kurtić nika boukše) ga glij ne nücamo. Labdo tak dugo pimpla, ka je navadno kesno, da štej podate, ale pa njeme jo zemejo. Dobro, vmejs se ka posreče, ale tou je več nej tiste Iličić.
Karničnik? Kak Prekmurec san lejko vesejle, da je pozvane Muren igralec, ale nekak mijslen, ka glij prijleke nede doubo?

čarni vrag (nepreverjen)

S kon te mi lejko zmagamo? Z Andoro pa San Marinom. S Ferskimi otokami že zgubimo.

Prlekus (nepreverjen)

Od kdaj pa je Kolmanič vaš???
Vedno je bil samo naš!!!

BALKANSKA MAFIJA (nepreverjen)

DOKLER NE BOMO V SLOVENSKEM REPREZENTANČNEM NOGOMETU RASTERALI TO BALKANSKO MAFIJO, NE BO NIČ BOLJŠE. KAJ ZOVE KEK TE TUJCE KI SEDIJO NA KLOPEHM IN NE ŠPILAJO, NIMAJO KONDICIJE IN NOBENEGA ZNANJA, SAMI PA NE POGRUNTAJO DA NISO SPOSOBNI ZA REPREZENTANCO.

bencin (nepreverjen)

Najprej treba KEKA nagnati, saj je nesposoben brez znanja!!!

In reply to by BALKANSKA MAFIJA (nepreverjen)

Starejše novice