Dela na novonastajajoči ekonomsko poslovni coni v Šalovcih so v polnem teku. Kmalu bodo znani investitorji, ki bodo prisotni v razvijajoči se občini.

Spomnimo, da je pred nekaj meseci Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrila evropska sredstva za projekt »Spodbujanje podjetništva na območju KP Goričko«.

Namen projekta izgradnje ekonomsko poslovne cone Šalovci je zagotoviti pogoje za razvoj tistih podjetij, ki potrebujejo nove razvojno-poslovne infrastrukturne (logistične) kapacitete, ki beležijo rast, pa jim njihovi obstoječi prostori to rast prej onemogočajo, kot podpirajo, ki krepijo verigo vrednosti na svojem področju ter prinašajo nova delovna mesta v lokalno okolje.

Dodatna podpora razvoju podjetij

Občina Šalovci bo s tem projektom nudila še dodatno podporo razvoju obstoječih malih in srednje velikih podjetij, spodbujala inovativna start-up podjetja ter jim omogočala gospodarsko oziroma poslovno rast in razvoj.

V prihodnje želi občina smiselno povezovati nove vlagatelje z lokalnim oziroma regionalnim podjetniškim okoljem, z nosilci znanja in razvoja ter jim posredno zagotavljati spodbudno poslovno okolje in infrastrukturne pogoje za širitev njihovih aktivnosti.

Območje ekonomske poslovne cone. Vir: Občina Šalovci

Pospešena dela na več kot treh hektarjih

Kot smo že poročali, bo v okviru projekta zgrajena komunalna infrastruktura za potrebe nove poslovne cone Šalovci, in sicer priključek na regionalno cesto kot tudi nova dostopna cesta s pločniki, vodovodno omrežje, kanalizacija, električno omrežje in javna razsvetljava.

Župan občine Iztok Fartek je za Sobotainfo povedal, da se na območju dobrih treh hektarjev dela pospešeno, gradbena dela naj bi se zaključila do konca naslednjega meseca.

Dela izvaja podjetje Legartis iz Lendave, projektant pa je podjetje Ingda.

Načrtovan izgled ekonomsko poslovne cone. Vir: Občina Šalovci

Asfaltirali bodo že ta mesec

Po besedah župana se trenutno pripravljajo na asfaltiranje. S tem naj bi predvidoma začeli že ta konec meseca, najpozneje v začetku oktobra.

»Dela naj bi se zaključila do konca oktobra. V tem času pa predvidevam, da bom lahko povedal že vsaj za dva, če ne tri, investitorje, ki bodo gradili v poslovni coni,« pove.

Želijo si investitorjev z lokalnega ter širšega območja

V Šalovce želijo privabiti predvsem investitorje, obrtnike in manjša podjetja, tako z občine kot tudi širšega območja, v skladu z razvojno specializacijo pomurske regije.

»Med drugim želimo, da se tukaj razvijejo trgovinska in storitvena dejavnost, kmetijsko živilsko predelovalna dejavnost, gradbeništvo in ostale dejavnosti, ki so primerne za naše območje. Želimo si tudi dejavnosti s področja obnovljivih virov energije, predvsem lesa, ker ga imamo na Goričkem veliko,« pojasnjuje.

O imenih investitorjev za zdaj še ne želi govoriti

»Kar se tiče investitorjev lahko povem, da se pogovarjamo z večimi. Kakšnega smo tudi že morali odkloniti, ker smo ugotovili, da ni primeren za naše okolje. S tistimi, ki si jih želimo v našem okolju, se redno dogovarjamo.

Odprti smo seveda za vse, naš cilj pa je privabiti predvsem določene, za katere menimo, da so primerni za okolico,« pove Fartek, a o imenih za zdaj ne želi govoriti.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija.

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Proizvodnja (nepreverjen)

Mnogi se s to investicijo ne strinjajo a upam, da jim rata. To je edina moznost, da Goricko ostane poseljeno.

tutašice (nepreverjen)

Zaposlitve do pa doubili mađari, ker naših lidij itak nega zadosti za že obstoječe firme po Prekmurji.

pepepe (nepreverjen)

Investitor skrivnost?? kot da je ukraden denar ali pa pokvarjeni investitorjei. Skrivati se imaš samo če nimaš poštenih namenov.

isti (nepreverjen)

Verjetno se skriva, ker se ponujajo valda smo kakšni, ka bi kakšno sežigalnico ribnoli ali pa avtomatsko avtopralnico.

In reply to by pepepe (nepreverjen)

Kradejo ker so… (nepreverjen)

razlastitev bank delodajalcev in investitorjev... Krali su slovensko zemljo

In reply to by pepepe (nepreverjen)

KKomentator (nepreverjen)

Levnuharji vsi na noge in na kolesa.

tutašice (nepreverjen)

Ka zaj? Na noge ali na kolesa?

In reply to by KKomentator (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Na denarju ne piše čigav je in ni važno kdo ga da samo ka investira.Seveda levičarji norijo,ker v Prekmurju se nesmi nika delati,vse more ostati kak je.Živeli mo pa od Avstrije ,bolani komunisti ,ki v 70 lejtih nej so vložili nika v Goričko.

tutašice (nepreverjen)

Turizem, keri nosi denar v Prekmurje in na Goričko, več haska napravi za regijo kak pa nekših par malih fabrikic, če tou sploh do v ton primeri. In to samo zaradi nekše kelko telko neokrnjene narave zaradi kere odijo turisti k nan. Nišče nede odo k nan gledat fabrike v kerih naš narod dela za par sto evrov.
Ka pa bi naj vložili komunjare v Goričko? V sakši vejsi z 200 prebivalci bi naj nekšo fabriko postavili? Vej so van pa napravili Muro, Panonijo, Pomurko, Pomurski tisk.... v kero so zašenski z avtobusami v Soboto vozili narod z Goričkoga delat. Pa ste pametni te po osamosvojitvi vse pokradnoli pa zapravili.
In ka fali ka mo živeli od Avstrije? Aja točno, tan je sigdar več komunistov pa te tou mouti. Komunistična stranka Avstrije je razturila v Grazi na volitvaj. :)

In reply to by Munt (nepreverjen)

_______ (nepreverjen)

Salovci fajn ste se audale, me pa zanijma ge so zaj clani, podporniki in njihova sefica krajinskoga parka goricko, ka se vseposede tak not vmesavlejo gda sce sto kaj maloga napravite. Te so pametni zaj pa tiho.

kdo (nepreverjen)

Napišite kdo bi naj tu gradil...da bomo še ostali znali.

anton77 (nepreverjen)

En čas ešče nišče, sta pa Fartek pa Štihec malo žepke napunila...

In reply to by kdo (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Pletilstvo iz Prosenjakovec bo na novo odprlo svoja vrata. Hec. Sam mislim, da ni še nobenega investitorja. Dela se, da se potrošijo proračunska sredstva. Potem pa se bodo iskali investitorji, ko bo kaj za pokazati. Mi je smešno, da se narišejo zgradbe in da bi točno takšne nekdo rabil. A naj jim vseeno uspe.

Kmečka pamet (nepreverjen)

Edini plus toga ge trenutno vidin samo v ton ka do cesto skoz ves zriktali. Je že neka zakoličeno.

anton77 (nepreverjen)

Lejta pa lejta do tan prazna križišča pa parkirišča, kak so ešče zdaj nasprouti soboškoga Spara.... Pa što ma pri oboujen prste poulek, podjetje Ingda, beri Štihec pa župan MOMS tistoga časa, beri Štihec..... Zgolj slučaj???????

ja rejsan je

Dokejč nemo mele pokrajin, de sakšna "žepna" občena neka zijdala, vizije na duge rok pa itak nemajo!
Če be meli pokrajine, be šou pejnez več ale menje v eno blagajno in be se od tan talalo. Sakšne ma vaček rajše pejnez pre sebe, ale tej občene so tak male, ka od razneh projektof glih haska nega. Bar pre večijne. V primere pokrajijn be lejko mele malo vejkšne industrijske centre v tej štirah vejkšeh varašaj (Sobota, Ljutomer, Lendava, Radgona...), neka v Beltencaj, Radencaj in tou je se. Ostanejo Odrance, pa neka je v Rogašofcaj, Petroucaj, za drüjgo stran Möjre nite ne ven. Čista zadosta, nej pa seposejde metate doj cigeu pa beton.
Goričko be naj trželo turizem, del Prlekije od Ljutomera proute juge glij tak. Lendava, Radgona mata glij neka turistečnoga potenciala, Sobota pa rejsan bole malo.
Nej pa, ka zdaj zijdamo v sakšne vejse nekšno tovarneco, uničavlemo rodovijtno zemljo, pa še se najde. Nemo trdo ka man praf, ale tak razmišlan.

grupelj (nepreverjen)

Te projekt smrdi fse doj do rakičana

Flaša (nepreverjen)

Zdaj se bo JJ zmenil s Teslo, da pridejo k nam delat tovarno :)

ja rejsan je

Takšna fabrika be težko stala v eneh Šalofcaj! Nücaš solidno prometno povezavo, štere nega. Nite letališče nesme biti glij daleč, dobro železneca gej, nücaš še banke, pa baute, če be tü delalo par gezero lidij. V Sobote še mogouče, indrek v Pomurje pa bole težko!
Bogin se, ka de ta tovarna, če že bou prinas, nendrek bole "na očaj" Ljubljane, mij pa pa ostanemo...! Te se pa v centrale pijtajo, zakoj mamo tak slabo zaposlenost. Kak, če se po svoje niti ne znajdemo, pa še država vlečej se bole v center. Se vlade, od prve, pa do zagnje, ka dosta o Pomurje ne vejo!

In reply to by Flaša (nepreverjen)

Flaša (nepreverjen)

Bojim se ka maš praf

In reply to by ja rejsan je

Proizvodnja (nepreverjen)

Ce nevosljivost bi gorela cela v ogbju bi bila. Izgleda, da ce se kaj dela se eni punijo zepke razmislate. Neven ce sklepate po sebi? A zgradb nebo nihce sebov neso. More nas prlej ali sledi vrag zejti od nevosclivosti in pluvanja. Gledajmo pozitivno, naj se izkoristi zeleznica.

Aero1 (nepreverjen)

Če se ne dela, se spitava, zakoj se nika ne dela. Kda se pa dela, pa enin ne paše zakoj se dela. ¯\_(ツ)_/¯

Ka te pa briga (nepreverjen)

Super ka se vsaj tan neka obrača ka ne tirajo samo hojladri, hojladra. Kar se pa tiče imena investitora pa dobro ka se ne vej, saj tak mora izpolnjevate okoljske zahteve. Razlog v nerazktitje pa tiči tüj v ton ka razne zelejne organizacije ala Alpe adrija ne priletijo esek gor pa ne zahtevajo nekšeh odškodnin (podkupnin).

Bakaš (nepreverjen)

Obcina salovci, zupan in drugi pristojni naj bi raje v "pogon" spravili druge prazne prostore v šalovcaj. Nej ka niti boute nega, nej pošte itd. Niti bankomata. Kak pred 100 lejti.

normalen (nepreverjen)

Izgleda kot taborišče.

ffran

, investitorji za zdaj še skrivnost ? Madžari gradijo !!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice