Jesenskega dela prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije je konec, zato smo preverili zanimive statistične podatke.

Nogometaši Mure se mudijo na zasluženem počitku po koncu jesenskega dela sezone, kjer se bodo želeli kar se da dobro spočiti pred začetkom priprav na spomladanski del prvenstva. Zdaj je tudi že jasno, da jih spomladi čakata še dve tekmi več s Kidričani, črno-beli se bodo v polfinalu pokala namreč pomerili z Aluminijem.

Mura je jesenski del prvenstva končala na petem mestu s 33 osvojenimi točkami in gol razliko 32 : 24. Prvi strelec Mure v jesenskem delu prvenstva je Amadej Maroša, ki je dosegel devet zadetkov, enega manj je prispeval Luka Bobičanec, pet jih je dodal Luka Šušnjara, dva pa Fejsal Mulić. Po en zadetek so zabili Žiga Laci, Andrija Bubnjar, Klemen Šturm, Žan Karničnik, Nino Kouter, Marin Karamarko in Matic Maruško.

Bobičanec pri dvanajstih zadetkih

Luka Bobičanec je nogometaš, ki je sodeloval pri največ zadetkih Mure v letošnji sezoni, saj je osmim doseženim zadetkom dodal še štiri asistence, kar pomeni, da je bil vpleten v 37 odstotkov vseh Murinih zadetkov.

Na drugem mestu v tej kategoriji je Amadej Maroša, ki je poleg devetih zadetkov prispeval še dve asistenci in tako sodeloval pri 34 odstotkih zadetkov. Na tretjem mestu pa je Luka Šušnjara, ki je petkrat meril v polno, ob tem dodal še tri asistence in tako sodeloval pri 25 odstotkih zadetkov črno-belih.

Dva igralca Mure, to sta Matko Obradović in Matic Maruško sta odigrala vse tekme v prvi postavi od prve do zadnje minute. Sledi jima Marin Karamarko, ki je izpustil eno tekmo, na zadnji pa je bil po trinajstih minutah zamenjan zaradi poškodbe. To pomeni, da je začel na 95 odstotkih vseh tekem in odigral 91 odstotkov razpoložljivih minut.

Mura z najdaljšim nizom neporaženosti

Edini nogometaš Mure, ki je pordečel v jesenskem delu sezone je bil Šušnjara, največ rumenih kartonov pa si je prislužil Jon Šporn, doslej jih je prejel pet. Sledita mu Žan Karničnik in Marko Brkić s po štirimi rumenimi kartoni.

Nogometaši Mure se lahko pohvalijo, da imajo poleg Aluminija najdaljši niz neporaženosti v letošnji Prvi ligi Telekom Slovenije. Obe ekipi sta bili neporaženi osem tekem zapored, ravno Aluminij pa je tisti, ki je prekinil niz črno-belih, ki od 9. do 16. kroga niso okusili grenkobe poraza.

Tekme Mure si je v jesenskem delu prvenstva ogledalo 48.330 gledalcev, od tega 28.080 na Fazaneriji in 20.250 v gosteh. Mura je s tem druga najbolj gledana ekipa jesenskega dela prvenstva.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sijo1972 (nepreverjen)

Kljub tej statistiki sta za mene najpomembnejša igralca Kozar (njegova odsotnost se je videla na zadnjih tekmah) in Kouter.

vesel božič (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bar za te svetke nam prizanesete s tof murov!! Ka te še pijsali, kelko krat je šteri igralec šou scat pa srat?

Ne laži (nepreverjen)

Ći ti članek ne paše ga ne šti enostavno.

In reply to by vesel božič (nepreverjen)

tutas (nepreverjen)

Tele !

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

Jajaj (nepreverjen)

Zaj pa sramotainfo se napravite statistiko kelko lidij de za praznike brez denarja brez malo boljse hrane na mizi in brez kurjave ce ste taki statistiki glede mure vseh 12 mescev na leto iz dneva v dan

Busybee (nepreverjen)

Df statistika ne laže...zdaj pa v jok svinja gnila

kifl (nepreverjen)

raje članek o muri kot pa v MS rastoča knjiga

Vijolika (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

MAriBOR ŠAMPIJON !
VARDA 4 EVER !!!!!!!!!!!!!

Realistslovenski (nepreverjen)

Samo resno ste ze malo dosadni z tou muro... Saj lepo ka mamo fuzbalski klub al nej nas trbej saksi den posiljavati s ten

Starejše novice