Foto: Jure Banfi
Tomi Horvat bo septembra znova oblekel reprezentančni dres Slovenije, v reprezentanco do 21 let, ki se bo pomerila z BiH, pa so bili povabljeni štirje Prekmurci, Aljaž Antolin, Tio Cipot, Žiga Laci in Marcel Ratnik.

Konec septembra bo klubski nogomet znova v senci reprezentančnih obveznosti. V dresu s slovenskim grbom bodo dejavni tudi prekmurski nogometaši.

Tomi Horvat, ki se je po poletni selitvi v avstrijski Gradec že povsem uveljavil v dresu Sturma, bo znova del članske izbrane vrste, ki bo septembra lovila obstanek v drugem kakovostnem razredu UEFA Lige narodov.

Ponovni vpoklic nogometaša iz Turnišča ni nikakršno presenečenje, saj je v uvodu letošnje sezone standardni član Sturma. Za Štajerce je odigral že 13 tekem, golu iz državnega prvenstva pa je dodal še dve podaji.

Izbranci selektorja Matjaža Keka - med njimi pričakovano ni Josipa Iličića, zaradi poškodbe pa se nekaj dvomov pojavlja okoli Jana Oblaka - bodo 24. septembra v Stožicah gostili Erlinga Haalanda in Norveško, tri dni kasneje pa se bodo v Stockholmu pomerili še s Švedsko.

Antolin, Cipot, Laci in Ratnik za mlado reprezentanco

Horvat je vsaj za zdaj edini prekmurski predstavnik v članski izbrani vrsti, Nino Kouter in Žan Kolmanič pa Keka za zdaj očitno še nista prepričala, da ju znova uvrsti na reprezentančni seznam.

Se pa lahko na levem bregu reke Mure znova pohvalimo s četverico Prekmurcev v reprezentanci do 21 let, ki po zmagi v Angliji v zaključku kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 pričenja novi ciklus.

Mladi Slovenci se bodo 26. septembra v Kranju pomerili z Bosno in Hercegovino, Milenko Aćimović pa je na seznam za prijateljsko tekmo uvrstil Aljaža Antolina (Maribor), Tia Cipota (Mura), Žigo Lacija (Koper/AEK) in Marcela Ratnika (Olimpija).

Na Aćimovićem spisku najdemo še enega člana Mure, Mariborčana Miho Kompana Breznika.

Mladinci na kvalifikacijski turnir

V prihodnjem tednu bo dejavna tudi mladinska reprezentanca, ki bo na Nizozemskem odigrala tri tekme kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023.

Slovenci, ki jih vodi nekdanji reprezentant Tonči Žlogar, bodo kvalifikacije odprli 21. septembra, ko se bodo v Assnu pomerili s Severno Irsko, tri dni kasneje bodo nasprotniki Moldavci, za konec turnirja pa še domačini Nizozemci.

Del izbrane vrste bosta tudi mlada upa Mure, Ljubljančan Srđan Kuzmić in Niko Kasalo, ki prihaja iz Lipe.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
čevap (ni preverjeno)

Evo to ti je KEŠ Selektor.Žiga Laci v selekcijo a dve leti ni špolal.EJ Stramota.Kolko kasiraš MILJENKO zemljače

slo (ni preverjeno)

Pa kek ti nisi pri pravi!

In reply to by čevap (ni preverjeno)

Starejše novice