Slika je simbolična.
Težko pričakovana etapa po severnem delu Francije je ponudila kaos na tlakovanih odsekih, številne preobrate, veliko padcev, predrtih gum ter tudi nepričakovane zaostanke tistih, ki merijo na skupno zmago.

Avstralec Simon Clarke je zmagovalec kaotične pete etape kolesarske dirke po Franciji.

Roglič po brutalnem padcu poškodovan

Na trasi od Lilla do Arenberga (156,7 km) je pasti 11 tlakovanih odsekov brez praske preživel tudi slovenski as Tadej Pogačar, medtem ko je zaradi padca več kot dve minuti v primerjavi z rojakom izgubil Primož Roglič

Med vožnjo je namreč motor na cestišče potegnil balo sena, ki naj bi služila kot zaščita, Primož, ki je bil skupaj z Pogačarjem v glavnini, pa je čez to balo nesrečno padel in se pri tem poškodoval.

Ob padcu naj bi si izpahnil ramo, ki si jo je nato skušal popraviti kar sam.

Zaradi padca izgubil več kot dve minuti

32-letni Roglič je imel zaradi padca ponovno ogromno smole na Touru. Padel je namreč zgolj 30 kilometrov pred ciljem ter tako izgubil več kot dve minuti. Mimo so odpeljali tudi Van Aert, Vingegaard in še nekateri, ki so lovili priključek, za Rogliča pa so nato skrbeli drugi moštveni kolegi.

Z njihovo pomočjo je sicer skušal omejiti škodo, a je v cilj pripeljal 2:59 minute za etapnim zmagovalcem oziroma 2:08 minute za Pogačarjem.

Kako so se odrezali drugi?

V boju za etapno zmago je po fotofinišu slavil Avstralec Simon Clarke (Israel-Premier Tech), tik za njim je končal Nizozemec Taco van der Hoorn (Intermarche-Waanty-Gobert), tretji je bil Norvežan Edvald Boasson Hagen (Total Energies).

V skupnem seštevku je Van Aert ohranil 13 sekund naskoka, na drugo mesto pa je skočil kandidat za visoko uvrstitev v skupnem seštevku, Američan Neilson Powless (EF Education-EasyPost).

Tretji je Boasson Hagen s 14 sekundami zaostanka, Pogačar pa je padel na četrto mesto z 19 sekundami zaostanka, a je povišal prednost pred tekmeci v boju za rumeno majico ob koncu Toura. Roglič je zdrsnil na 44. mesto (+2:36).

V četrtek sledi najdaljša etapa

V četrtek bo na sporedu najdaljša etapa letošnjega Toura ob Bincha do Longwyja (219,9 km). Razgibana trasa bo najtežja prav ob koncu, ko v zadnjih 20 km sledijo štirje kratki in strmi vzponi, vključno s ciljnim do Longwyja.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jim Beam

Joj..a dobim vseeno plačo naslednji mesec...ali rabita ta dva bolj...pa nakažem preko davkov?

. (nepreverjen)

go so to vozili po slo venski?

Tudi kolesar (nepreverjen)

Ne vem... čim je bila "zbrka" in je nekdo padel, je bil to Brajkovič. Dandanes... je več ali manj zraven Roglič. Se ju je držala smola? Neko prekletstvo? Če še enkrat pade (upam, da izpahnjena rama ne bo razlog za odstop) bom kar verjel, da se je nekaj nadnaravnega zarotilo proti Rogliču.
Drugače pa... morda že danes slečejo van Aerta. Čeprav ravninska etapa ima ta kar nekaj krajših in strmih klančkov vključno s ciljnim. Na strmih klancih van Aert ni tako močan, kakor na položnejših, kjer res deluje kot kolesarski terminator!

Črnuhar (nepreverjen)

Pogačar je dopingiran, in prej ko slej ga bodo dobili.

Starejše novice