Foto: Loris Cipot/fotolens.si
Ob 15. uri se bo v Domžalah pričela prva tekma 32. kroga Prve lige Telemach, Mura pa bo točke v dvoboju z Radomljami napadala tudi s povratnikom na zelenice. Prvič po hudi poletni poškodbi bo zaigral Kai Cipot.

Bo Mura prekinila negativno tradicijo gostovanj pri Radomljanih? Črno-beli na petih prvoligaških gostovanjih še niso slavili zmage.

Naloga ne bo enostavna, saj moštvo Radomelj vodi dolgoletni Muraš Darjan Slavic, ki kot dolgoletni član trenerskega štaba črno-belih odlično pozna soboško zasedbo. Za nameček je zasedba stratega Tončija Žlogarja znova pošteno zdesetkana.

Kapetan Žiga Kous in Matic Maruško zaradi prepovedi igranja v Domžalah nimata pravice nastopa, na ogrevanju pred tekmo s Koprom se je poškodoval Filippo Tripi, težave s poškodbo ima tudi Žan Trontelj

Prvič po lanskem juliju

Ob težavah s sestavo moštva pa je za nekaj optimizma poskrbela novica, da se na igrišče vrača Kai Cipot. Soboški branilec je po zahtevni poletni poškodbi znova pripravljen na nogometne preizkušnje.

Starejši od bratov Cipot je zadnjo tekmo odigral 22. julija 2023, ko je Mura v uvodnem krogu Prve lige Telemach gostila Domžale. Dvaindvajsetletnik je na zelenici obležal ob koncu prvega polčasa, kmalu pa je bilo jasno, da gre za sila težko poškodbo.

Cipot je moral zaradi poškodbe mišic zadnje lože desne noge prestati zahtevno operacijo, nič manj zahteven pa ni bil niti proces okrevanja, ki je trajal več kot osem mesecev. 

Mukotrpno čakanje na vrnitev v tekmovalni ritem je zdaj za njim, ob povratku na igrišče pa mu lahko zaželimo čim več dobrih predstav. Dobrodošel nazaj!

Komentarji (1)

Labod (ni preverjeno)

Naj se čimprej vrne v staro formo.

Starejše novice