Foto: Boštjan Rous
Beltinčani so zapravili priložnost, da se vsaj do jutri zavihtijo pred lendavsko Nafto in znova zavzamejo vrh lestvice. Pomembnih točk v boju za drugoligaški obstanek so se razveselili Novomeščani.

Nogometaši Beltincev Klime Tratnjek pred pokalnim polfinalom v Novi Gorici niso izkoristili priložnosti, da bi se vsaj do jutri zavihteli na vrh lestvice 2. SNL.

V Športnem parku Beltinci so se pomembne zmage razveselili Novomeščani, ki se borijo za obstanek v 2. SNL. Čeprav so imeli gostitelji več od igre in so bili nevarnejši, pa so bili varovanci trenerja Damjana Gajserja premalo natančni v zaključku akcij.

Dolenjci so v 17. minuti izkoristili praktično edino priložnost, z bližine je zadel Ismir Nadarević.  

BELTINCI KLIMA TRATNJEK - KRKA : (0:1)
Strelci: Nadarević (17').
Beltinci Klima Tratnjek: Moćić, Težački, Zorman, Pihler, Štrakl, Sočič, Kralj, Katuša (46' Černe), Kaučič, Črnko (65' Ignjič), Rantaša (46' Nerguti). Trener: Damjan Gajser.
Krka: Čadež, Blaževski, Ivetić (32' Simić), Lipec, Milanović, Lalić, Carl, Dervišević, Kovačič (58' Žur), Gliha, Nadarević. Trener: Adnan Zildžović.

Odločil gol v 17. minuti

Novomeščani so se brez Verona Šalje, Nika Kapuna in Maja Roriča osredotočili na branjenje in protinapade, v 17. minuti pa so presenetljivo povedli. Mark Gliha je žogo po predložku z glavo usmeril pred vrata, z bližine pa je zadel Ismir Nadarević.

Beltinčani so preko Jana Bruna Kralja odgovorili že v naslednji minuti, a je njegov strel ni našel poti do gola. Dolenjci so bili znova nevarni po pol ure igre, ko pa je domača obramba blokirala nevaren strel Tilna Kovačiča.

Gostje so se uspešno reševali pred odmorom, v 43. minuti je eden od novomeških branilcev v zadnjem trenutku izbil predložek Jana Bruna Kralja in preprečil udarec Maksimiljanu Zormanu. Po kotu je poskušal še Jakov Katuša, vendar streljal mimo vrat.

»Žuti« so v drugem polčasu zaigrali bolje, igro je poživil predvsem rezervist Gašper Černe, kljub temu pa se je prva priložnost ponudila Novomeščanom. Stefan Moćić je odbil strel Tilna Kovačiča, Ismir Nadarević pa ob oddaljenejši vratnici povsem neoviran ni zadel žoge. 

Na drugi strani je Gašper Černe po kotu in udarcu z glavo streljal preko vrat, v 63. minuti, po predložku Ivana Težačkega, pa se je izkazal gostujoči vratar Luka Čadež, odbil strel Jana Bruna Kralja in z odlično obrambo na gol črti preprečil izenačenje.

Vratar Krke je bil na mestu tudi v 71. minuti, ko je bil po kotu najvišji Nenad Ignjič, še v lepši priložnosti pa se je minuto kasneje znašel Gašper Černe, ki pa predložka Luke Pihlerja tudi po zaslugi Luke Čadeža ni uspel pretvoriti v izenačenje. Luka Pihler je v 78. minuti z desne strani kazenskega prostora meril preko vrat Krke.

Čadež je imel v 81. minuti precej dela s predložkom Jana Bruna Kralja, ki ga je izbil v kot, po njem pa je z roba kazenskega prostora sprožil Nenad Ignjič, vendar streljal mimo desne vratnice. Tik pred koncem se je priložnost ponudila še gostom, a je strel Filipa Nikole Ostojića odbil Stefan Moćić.

Beltinčane nova preizkušnja čaka že v sredo, ko bodo v Novi Gorici igral za uvrstitev v finale Pokala Pivovarna Union.

Foto: Boštjan Rous

Komentarji (13)

Pejek 12345 (ni preverjeno)

Aj mene zuti moji... ka ste delali?

.... (ni preverjeno)

Kdo bo pa gol dau

muraš11 (ni preverjeno)

V Beltincaj ste previsoko lejtale, zdaj pa te začale padate. Vij ste se že v 1. ligi pa finale pokala vidle, a nemate nej ekipe, nej financ, nej infrastrukture. Prvo be mogle te zadeve porihtate, pa te senjate 1. ligo. Škoda, ampak v 1 ligi de še dugo samo mura. De pa vsaj mura v bodoče zelo močna.

ZA muraš11 (ni preverjeno)

Tvojo Muro je že 3 krat vrag vzel, še zdaj se vlačite po sodišči in to za mene ni in nikoli ne bo klub vsa možna imena ste že menjali, da ste lahko stari klub z dolgovi poslali v stečaj. Trenutno je uradno registrirana kot Nogometna šola Mura, če vam NZS ne bi neupravičeno podarila 3 točke ste že v 2. ligi zdaj pa boste predzadnji in igrali kvalifikacije z Beltinci za 1. ligo in takrat dobite po prdali. Ka se tiče infrastrukture nima ta vaša Mura nobenega lastništva vse je v lasti občine. Samo se pijtam do kdaj bodo sobočanci tako nori, da bodo plačevali drage položnice.

In reply to by muraš11 (ni preverjeno)

Nevtralni (ni preverjeno)

Če jim Mura ne bi na zadnji dan prestopnega roka odpeljala ključnega napadalca, bi mogoče celo imeli koga, ki bi lahko dal kakšen gol.

muraš11 (ni preverjeno)

Mura je edini klub v Prekmurje, kere je vedno bil in vedno bo gonilna sila prekmurskoga nogometa. Tudi beltinci si že propadnili, isto nafta, tak ka to ka si napijso v riti mesta nema. Mi smo tudi brez tisteh 3 pik še vedno gladko v 1. ligi. Ti praviš ka mo predzadnji in mo špilale kvalifikacije z beltinci, ge nan vi gor date? Mislen ka mo mi gladko not ostali, nesle pokal in špilale kvalifikacije, samo nej z vame, ampak z kakšen evropsken klubon. To pa je neka, ka v beltincaj še nikdar neje blo in nikdar nede - evrope. De pa tudi dale 2. liga, pa še ta z vašime financame več nej dugo. Glede infrastrukture si pa še bole smejšen. Što je pa lastnik stožič ma ljudskoga vrta? Prazno slamo mlateš. Infrastrukturo ma mura na evropskon nivoje in lejko špila tudi playoff lige prvakov, v beltincaj pa čudno ka dobite licenco za 2 ligo, ker to privas je pa resno sama žalost. lp

beograd (ni preverjeno)

Muraš 11 ka ti gemleš za zadeve ka ti tak noro ven meče.....Kakšen pokal te vi dobili... senjaš? Rogaška je pred vami za dve klasi v ton momenti.Infrastrukturo ma Mura za kvalifikacije za ligo prvakov? tu si že pa preveč močno dozo vzel.....ne seri ga pa se postavi na realna tla....Mura de še ajde trepetala letos ka se reši kvalifikacij.....

In reply to by muraš11 (ni preverjeno)

NN (ni preverjeno)

Kvota za zmago Krke je bila 8,05...da si ne boste preveč belili glave zakaj so kandidati za prvo mesto izgubili z obubožano Krko...

opus1 (ni preverjeno)

Damjan Gajser, pred tekmo si dal izjavo v medije, da nekateri nimajo pojma o nogometu. Včerajšnji rezultat Beltincev pove vse.

opus1 (ni preverjeno)

@muraš11

infrastrukturo ma mura na evropskon nivoje in lejko špila tudi playoff lige prvakov,

Pa kak si lejko tak butatsi? S tauf murino glavno tribuno (edinsveno na svejti) lejko gostite Ižakovce pa Bakovce, sramota za takši objekt, v rit vas je lejko sran ka telko lejt tau nemerete popraviti. Drgouč tuj boj, prle ka kvasiš bedastoče.

Tekma1111 (ni preverjeno)

Opus1.. daj ne brukaj ste. Ene pojma nemate. Murin stadion ma edine v slovenije poleg mb, celja pa stozic pravico, ka se spilajo vsi 4 predkroge vseh kvalifkacij. Tudi playoff lige prvakov. Sicer pa ka mo se stuko z lidmi, kere pojma nemajo o pravilaj, zakonaj in odlocbah. Smesne ste

In reply to by opus1 (ni preverjeno)

opus1 (ni preverjeno)

Tretji predkrog ste morali do zdaj vedno drugje igrati...in sicer v Mariboru.Celje bo tudi moralo tretji predkrog igrati v Mariboru, če do tačas ne porihtajo slačilnice in še kar nekaj zadev.

In reply to by Tekma1111 (ni preverjeno)

Tekma1111 (ni preverjeno)

Opus 1.. ka tebi se blede? Ge smo pa te playoff lige evropa prote sturme spilale, pa ge 3 krog z zalgirison? Pa ge psv 3 krog? Ce nej na fazanerije. Viden ka si ze dugi nej mure spremlo. Mi smo same skupinske del konferencne sli v mb. In te bi tij debatero o nogomete? Sveta mate

In reply to by opus1 (ni preverjeno)

Starejše novice