Foto: KK Tropovci
Središče prekmurske prestolnice jutri gosti 2. kriterij mesta Murska Sobota, na katerem bo tekmovalo okrog 300 kolesarjev. V središču mesta bo zaprtih več cest, organizatorji pa pozivajo k strpnosti.

Danes na Ptuju poteka tradicionalni Poli maraton, jutri pa bo središče slovenskega kolesarstva Murska Sobota.

Kolesarski klub Tropovci v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota v središču prekmurske prestolnice organizira 2. kriterij mesta Murska Sobota, na katerem pričakujejo okrog 300 kolesarjev iz različnih starostnih kategorij in številnih klubov. 

Takoimenovani kriterij šteje za državno prvenstvo v kategorijah mlajših mladincev in mladink, starejših mladincev mladink ter U23 in Elite kategorije. Dirka v vseh tekmovalnih kategorijah šteje tudi za Pokal Slovenije pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije.

Med dirko popolna zapora ulic

Kolesarke in kolesarji bodo razdeljeni glede na starostne kategorije, program pa se bo s prvo dirko pričel ob 9. uri, končal pa predvidoma ob 17. uri. Organizatorji so sporočili, da bo v tem času veljala popolna zapora Slomškove ulice, Gregorčičeve ulice, del Ulice Staneta Rozmana, Cvetkove ulice in Zvezne ulice. 

»Glede na navedeno vas vljudno naprošamo, da v navedenem času upoštevate navodila organizatorja in njegove rediteljske službe in pomagate, da bomo s skupnimi močmi uspešno izvedli kolesarski dogodek v središču mesta Murska Sobota. Še posebej vam bodo hvaležni kolesarji. 

V kolikor na ta dan v navedem času načrtujete uporabo avtomobila, vas vljudno prosimo, da ste strpni, upoštevate navodila organizatorja oziroma avtomobil pred začetkom dirk parkirate izven območja, kjer bodo potekale dirke, za kar se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo,« pozivajo organizatorji.

Startno-ciljni prostor bo na Slomškovi ulici, v bližini bivšega Hotela Diana, kamor vljudno vabijo tudi gledalce. Vstopnine ni, za izvedbo kolesarske dirke pa so pridobljena vsa potrebna dovoljenja pristojnih organov.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kolesarrje (nepreverjen)

Spet protestniki na kolesu in prav je tako naj le protestirajo proti posranemu golobu. Bravo! Plešite saj pa je svoboda!

Cetnus (nepreverjen)

Ze smo vec kak eno leto strpni,ka zapirate ceste,tak ka nega panike,naj samo kolesarijo srmaceki

Špricerjeger (nepreverjen)

Uspešno vsen pomurskin tekmovalcon!

Starejše novice