Foto: OK Panvita Pomgrad/Primož Gider
Odbojkarji Panvite Pomgrad so državno prvenstvo pričeli z gostovanjem v Kranju. Triglav, ki je Sobočane v prejšnji sezoni presenetil v četrtfinalu, je tudi tokrat vodil z 2:0 v nizih, nato pa so se gostje prebudili in po preobratu slavili zmago.

S tekmami na Ravnah na Koroškem ter v Novem mestu in Kranju se je pričela nova sezona odbojkarskega državnega prvenstva.

Soboški odbojkarji, ki so z zmago na memorialnem turnirju Gorazda Giderja poskrbeli za dobro napoved, so uvodoma gostovali v Kranju, pri Triglavu, ki jim je lani preprečil preboj v želeni polfinale prvenstva. 

Tudi tokrat je dišalo po zmagi Gorenjcev. Gostitelji so dobili prvi in drugi niz, nato pa je Panvita Pomgrad na krilih Žana Bedrača slavila v tretjem nizu, kasneje pa še v četrtem in petem.

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV - PANVITA POMGRAD 2:3 (28:26, 25:17, 17:25, 22:25, 10:15)
Triglav:
Andovski, Nanut (17), Jančič, Tučen (12), Peruničić (16), Snedec, Šikanić (1), Mali, Adžović, Jovović (24), Fajfar, Zalokar, Maček (5). Trener: Sašo Rop.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda (13), Šormaz (13), Drvarič (2), Vrabl, Suhadolnik (6), Horvat, Legen (1), Bedrač (14), Novak, Mirković (20), Miko. Trener: Dejan Fujs.

Izenačeno v prvem, mrk v drugem nizu

Uvod v dve in pol uri dolg maraton je nakazal, da bomo v gorenjski prestolnici priča odbojkarskemu maratonu. Ekipi sta se najprej izmenjevali v vodstvu, po deseti točki pa so morali Sobočani nekajkrat loviti zaostanek. 

Tako je bilo tudi v zaključku niza, ko so domači z blokom Uroša Tučena povedli s 24:22. Gostje so po napadih Stefana Mirkovića, ki je v prvem nizu dosegel devet točk, izenačili na 24:24, 25:25 in 26:26, nakar so domači z napadom Đorđa Jovovića in blokom Uroša Tučena dobili prvi niz.

Kranjčani so v drugem nizu na krilih Đorđa Jovovića hitro pobegnili na 6:1, Sobočani pa se niso uspeli približati na manj kot tri točke razlike. Gostitelji so tako že vodili z 19:11 in 21:12, točko za zmago s 25:17 pa je dosegel Maj Nanut.

Pričetek preobrata v tretjem nizu

Triglav je bolje odprl tudi tretji niz, Pomurci pa so po zaostanku s 4:1 z blokom Žana Bedrača izenačili na 6:6. Osrednji bloker Panvite Pomgrad je v tretjem nizu prispeval kar sedem točk, Kranjčani pa so imeli precej težav z začetnim udarcem Stefana Mirkovića in napadi Leonarda Dode

Nenad Šormaz je z blokom poskrbel za soboško vodstvo z 12:15, po bloku Žana Bedrača je bilo 13:17, Sobočani pa so domačine na varni razliki zadržali do končnice niza, ki so ga dobili s 17:25 in se tako vrnili v igro za preobrat.

Izjemno izenačen je bil četrti niz, tekmeca pa sta se izmenjevala v prednosti. Sobočani so po napadu Vida Suhadolnika in bloku Žana Bedrača povedli z 20:22, Kranjčani pa so po odmoru izničili vodstvo. Sledil je neuspešen servis Adija Adžovića, Žan Bedrač in Nenad Šormaz pa sta priigrala peti niz.

Panvita Pomgrad je tudi po zaslugi domačih napak odločilni niz odprla z 0:3, a so domači z dvema asoma Maja Nanuta hitro poravnali izid. Po izenačenju na peti točki, sta Vid Suhadolnik in Stefan Mirković priigrala vodstvo s 5:8, Kranjčani pa se vseeno niso predali. 

Đorđe Jovović je izenačil na 9:9 in znižal na 10:11, nato pa so točke zbirali le še soboški odbojkarji. Po dveh blokih Vida Suhadolnika je zmago Sobočanov z asom potrdil Žan Bedrač.

V naslednjem krogu s Fužinarjem

»Zadovoljni smo z zmago, ker smo izgubili prva dva niza. V tretjem nizu smo pričeli igrati, Kranjčani so padli, mi pa smo se dvignili,« je po pravem maratonu odbojke dejal soboški strateg Dejan Fujs.

Pri Panviti Pomgrad je največ točk nabral poletni novinec Stefan Mirković, ki se je zaustavil pri 20. Osrednji bloker Žan Bedrač je zbral 14 točk, štiri z blokom in tri z asi, točko manj pa sta k zmagi prispevala še Nenad Šormaz in še en letošnji novinec Leonardo Doda.

Še nekoliko dlje se je v petek igral dvoboj med Ravenčani in Mariborčani, saj je trajal kar dve uri in 40 minut, po domačem vodstvu z 2:0 v nizih pa so se zmage veselili Štajerci. Kamničani kljub odsotnosti Nika Mujanovića in Uroša Planinšiča niso imeli pretiranih težav v Novem mestu.

Sobočani bodo v drugem krogu gostili ravenski Fužinar, nedeljski dvoboj bo ob 18. uri odigran v Puconcih.

Komentarji (1)

1235678 (ni preverjeno)

cestitke

Starejše novice