Foto: Jure Banfi
Tio Cipot je pred tekmo z Olimpijo dejal, da bi Sobočane v Stožicah, v katerih so zmaji še neporaženi, zadovoljila tudi točka. So bili v črno-belem taboru z remijem zadovoljni tudi po koncu dvoboja?

Tako kot uvodna tekma 19. kroga Prve lige Telemach, se je tudi zaključno dejanje končalo z začetnim rezultatom. Mreži Olimpije in Mure sta kljub priložnostim na obeh straneh igrišča ostali nedotaknjeni.

Ljubljančani so tudi na deseti domači tekmi v letošnjem državnem prvenstvu ostali neporaženi, še drugič zapored pa niso dosegli zadetka, kar je v slabo voljo spravilo tudi domačega stratega Alberta Riero.

Španec je bil po tem, ko Olimpija (spet) ni izkoristila priložnosti, da poveča naskok pred zasledovalci, kritičen na račun slabe realizacije, ki pa je zmage stala tudi Sobočane. Je bil Damir Čontala zadovoljen s točko?

»Smo in nismo ravno najbolj zadovoljni, občutki so mešani. Nikakor ne moremo biti zadovoljni s tem, kako smo odigrali prvi polčas. To je bilo daleč od tega, kar smo želeli in si zastavili. Skrivali smo se, nismo prevzemali odgovornosti in bili premalo pogumni. Bistveno več bi lahko igrali, odgovornost pa smo prelagali en na drugega. 

V drugem polčasu je na igrišča stopila popolnoma drugačna Mura, ki si je upala precej več. Upali smo si več igrati, saj Olimpija to dovoljuje, če je dovolj mirnosti in želje po žogi. V drugem polčasu smo pokazali, da se to da, čeprav je imela Olimpija še vedno več posesti in nadzora, niso pa Ljubljančani prihajali v tako zrele priložnosti kot mi. 

Ustvarili smo si več kot dovolj priložnosti za zmago v Stožicah, nekaj je bilo izrednih, za zmago pa je potrebno biti bolj konkreten v zaključku akcij. Pri vodilni ekipi, ki doma še ni izgubila, smo ostali neporaženi, ostaja pa grenak priokus,« je po remiju dejal trener Mure.

Glasno med polčasom

Če je bil Riera nezadovoljen po zadnjem sodniškem žvižgu, je bil Čontala precej bolj jezen ob odmoru, saj Sobočani v prvem polčasu tekme niso pokazali dobre predstave. Strateg Mure tega ni skrival.

»V slačilnici je bilo med polčasom precej glasno, saj nismo bili zadovoljni s tem, kako smo izgledali. Fantje dogajanja med polčasom niso sprejeli z užaljenostjo, pokazali so, da lahko v Stožicah igrajo, držijo žogo in z mirnostjo prihajajo v dosti več situacij. 

Dvignjena posest nam je omogočila, da smo bili agresivnejši v obrambi, saj smo bili manj utrujeni kot pa, ko ves čas tečeš za žogo. Fantom čestitam za drugi polčas, bilo je tako, kot smo se dogovorili. 

Takšna sprememba iz enega v drugi polčas je po eni strani pokazatelj kakovosti, si pa moramo želeti, da bomo na takšen način odigrali celotno tekmo, ne pa polčase,« je še dejal Čontala.

Kot je bilo moč slutiti že iz torkovih besed na novinarski konferenci, Luke Bobičanca ni bilo v kadru. To najverjetneje pomeni, da se Hrvat, ki je bil pomemben akter pri vseh uspehih Mure, res dogovarja za selitev v knežje mesto.

Prekmurci so imeli tudi brez njega predvsem v drugem polčasu dovolj priložnosti za zmago, tako v prvem kot drugem polčasu je zapretil Mirlind Daku, gol Mihaela Klepača pa je bil - podobno kot na drugi strani zadetek Svita Sešlarja - upravičeno razveljavljen.

V ponedeljek z Domžalami

»Postavili smo se v nekakšen blok, poskušali smo s protinapadi. V obrambi pa smo tekaško odlično opravili, v napadu na žalost iz priigranih priložnosti nismo zadeli in ostalo je pri rezultatu 0:0,« je srečanje povzel Klemen Pucko.

Bočni branilec, ki je pred dnevi podaljšal svoje bivanje v Fazaneriji, se je le nekaj minut po tekmi v Stožicah ozrl proti zadnji jesenski tekmi. V ponedeljek bodo v Murski Soboti gostovali Domžalčani:

»Bolj kot gre prvenstvo proti zimskemu premoru, težja so igrišča, težje je igrati lep nogomet. Tudi zato takšni rezultati. Zdaj so naše oči uprte še v tekmo z Domžalami. Kot vselej, gremo po tri točke in upamo, da nam bo uspelo skočiti na drugo mesto lestvice.«

Mura dvoboj z Domžalami, ki so v sredo v zadnjih sekundah premagali visokoleteče Celjane, pričakuje na tretjem mestu lestvice. Četa Simona Rožmana je šesta, a bi z morebitno zmago ujela črno-bele.

Bodo Sobočani po dveh tekmah strelskega posta znova slavili zadetek?

Komentarji (7)

defaktolog (ni preverjeno)

glede na tou ka si pou ekipe ne vej podavati labdo je še preveč dobro.

gorički navijač (ni preverjeno)

ka ga ma Reira pravico šlatati?

cepljeni (ni preverjeno)

nega nič od igre. olimpija več neje v formi. vi se pa hvalite z točko

ginekologist (ni preverjeno)

Zelo slaba igra Mura samo nabijanje z obrambe v napad..

Pp (ni preverjeno)

Ej vij pametnjakoviči. Radomlje je brez trenerja, tak ka mate priliko se prijavite

gorički navijač (ni preverjeno)

končno že bi ga mogli davno prej

In reply to by Pp (ni preverjeno)

pepinho (ni preverjeno)

Mura bi brez trenera harala!

In reply to by Pp (ni preverjeno)

Starejše novice