Za NŠ Mura podpisala dva nova igralca.

Igralski mozaik za sezono 2022/23 se sestavlja. Po odhodih Jana Gorenca, Klemna Šturma in Marka Zalokarja, v Murski Soboti predstavljajo prva dva novinca.

K Muri se iz Aluminija seli Martin Šroler, iz Krke pa prihaja Josip Majić.

Kdo sta novinca?

Martin Šroler je 23-letni ofenzivni vezist, ki je letos nase opozoril v majici Aluminija. Za Kidričane je igral v spomladanskem delu sezone in na štirinajstih tekmah dosegel štiri zadetke. Pred Aluminijem je bil član hrvaških klubov HNK Gorica, NK Inter Zaprešić in NK Sesvete. V Sloveniji je branil tudi barve mladinske ekipe Kopra in v sezoni 2016/17 vknjižil tudi en nastop za člansko ekipo. Pogodbo z Muro je podpisal konca maja 2025.

Josip Majić je 27-letni napadalec, ki se v Muro seli iz drugoligaša Krke. V Novem mestu je igral v spomladanskem delu letošnje sezone in na dvanajstih tekmah dosegel petnajst zadetkov, ob tem pa prispeval tudi dve asistenci. V preteklosti je bil član hrvaških HNK Gorica, NK Zadar, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Lokomotiva Zagreb in NK Široki Brijeg, igral pa je tudi za nemška SV Lippstadt 08 in SC Paderborn 07 II. Za omenjene klube je odigral 141 tekem in dosegel 20 zadetkov ter prispeval devet asistenc. Pogodbo z Muro je podpisal do konca maja 2024.

Komentarji (3)

Vaše ime .... (ni preverjeno)

Izgleda ka so kompas zgubili.Namesto ka bi se pejnesi ponucali za okrepijtve in se delalo na ton ka bi bilij ponovno prvak in melinpa priliv z evrope uni idejo v totalni razpad.Pa ka kurac vlačijo mladince pa nekše tretjerazredne igralce.

pomurc (ni preverjeno)

Majster, koga bi pa te ti pripelal?? Jaz bi tudi mel Boharja pa Janžo...

In reply to by Vaše ime .... (ni preverjeno)

pomurc (ni preverjeno)

Nekateri očitno res nimate pojma o fuzbali. Pa ka mislite, ka do Gorenc, Horvat in ostali celi život pri Muri igrali?? Mura je v evropskem merili še vedno palček, pri plačah nemre konkurirati niti Maribori in Olimpiji, kaj šele ostalim evropskim klubom. Logično je, da bodo tisti, ki odstopajo pač zapustili Muro. Zdaj je na upravi, ka skuša te vrzeli zapolniti. Nekatere lanske okrepitve (Lotrič, Škoflek, Nardin) so zgledale precej obetavno, na žalost niso prinesle želenih rezultatov. Tudi zadnji okrepitvi (Šroler, Marić) na papirju ne zgledata tako slabo, pustimo jim čas, da se dokažejo ali pač ne. Ne pa treba takoj zdaj že srati po upravi, kak nimajo pojma. Glavni cilj (evropske tekme) je vseeno bil dosežen.

Starejše novice