NŠ Mura je minuli konec tedna iz srečanja s ŠD NK Križevci izšla z rezultatom 4:1. V prvem polčasu se z igro niso pretirano izkazali, a kot pojasnjuje Amadej Maroša, so nato ugotovili, da bo potrebna večja borbenost oziroma želja po zadetku in odločili so se za agresivnejšo igro, ki jim je naposled prinesla zmago.

Tudi sam je prispeval dva zadetka in verjetno bi lahko padel še kakšen, a kot dodaja v šali, je treba nekaj prihraniti tudi za naslednje srečanje z Odranci. Ti sicer v zadnjem času resda ne igrajo več tako zanesljivo kot ob začetku sezone, a Maroša kljub temu ne pričakuje oddiha:

»Tekma bo zelo borbena in dosti teka bo, ampak upam, da bomo zmagali.«

S končnim izidom v Fazaneriji je medtem zadovoljen tudi trener NŠ Mura Zlatko Gabor, ki je srečanje opisal kot zelo težko.

»Za nas so najbolj pomembne tri točke. Čestital bi ekipi Križevec. Srčno so se borili, prvi polčas celo vodili z ena proti nič. Nekako imamo občutek, da prvi polčas nismo odigrali na našem nivoju, ampak vseeno igralcem čestitam za to zmago,« je povedal trener črno-belih.

Nad rezultati prvega polčasa pa vendarle ni navdušen, saj je bilo po njegovem preprosto preveč odličnih, neizkoriščenih priložnosti. O pogovoru z ekipo, ki je sledil prvi polovici srečanja, je tako povedal, da je bilo precej burno:

»Boljše, da niste slišali. Zelo pestro je bilo, zelo glasno, ampak drugi polčas smo pokazali karakter in smo tekmo pripeljali do konca z zmago.«

Muri je tako prvič v sezoni po zaostanku uspel povratek. Odločni ostajajo tudi v bodoče, in kot pravi Gabor, ciljajo le na zmago:

»Motivirani gremo naprej. Naš cilj je vse zmage do konca.«

Ugotavlja sicer, da je Kurež prejel že četrti rumeni karton, a hkrati miri, da jih je še vedno dovolj in da tako ni razloga za preplah.

Preberite še

Komentarji (5)

Gost (ni preverjeno)

Ja cil van je samo to so vaše sanje . Če nebi bilo Nafte , Beltinci pa Odranec in seveda Ljuromera

Gost (ni preverjeno)

Cilji van so ali realnost pa je druga

Gost (ni preverjeno)

Znižajte vstopnino. Ka ne boste pred praznimi tribunami špilali.

gost ravenček (ni preverjeno)

Lepo je, če imaš visoke cilje, vendar mora biti realen pri postavlanju svojih ciljev, kar v Muri niso. Mediji i razno razni forumi s jih postavili za favorite prvenstva, kar pa seveda niso. Imajo limitirano ekipo in prj bodo t pogruntali , lažje jim bo...daleč od ekipe, ki bi osvojila prvenstv. Gabor je samo zaradi penez in Iliča šel v Muro, ka b se mu rad maščeval, težka bo....

Gost (ni preverjeno)

Dokler boste take šanse zapravljali, ne boste morali ciljati na 1. mesto.

Starejše novice