NŠ Mura je po vrsti razočaranj z novim trenerjem Zlatkom Gaborjem vendarle prišla do nove zmage. S kar 7:0 so na domači Fazaneriji pred 300 gledalci odpravili Hotizo.

Kot je po srečanju povedal nov trener, po enem tednu dela z ekipo mora biti zadovoljen.

»Moram pa poudariti, da sem zadovoljen s pristopom, z odnosom igralcev do kluba. Ne tako samo rezultat. Rezultat je bil seveda plod dobre igre. Vsi goli so bili lepi iz akcij, bilo je ogromno šans. Nekaj smo delali na treningu. Še ni tisto, kar bi mene zadovoljilo – več agresije rabimo – ampak vsaka čast fantom. Po teh porazih, ki smo jih imeli, so se pobrali in jim čestitam.«

Obenem ugotavlja, da se rezerve ekipe skrivajo predvsem v pristopu, agresiji in hitrejšem pretoku žoge.

Je pa tudi tokrat v začetku igre bila opazna zadržanost, ki so jo črno-beli premagali šele v drugem polčasu. Gabor krivdo za to pripisuje predvsem precejšnjemu psihičnemu pritisku.

»Ko sem prišel na prvi trening sem videl, da so igralci psihično pod velikim pritiskom. Ne vem zaradi česa, ker nogomet ni težko delo, ampak so si sami ustvarili ta pritisk. Tako da nisem videl nekega razloga. Smo pa delali čez cel teden na agresiji, na pretoku žoge. Šanse in goli so za mene plod dobre igre.«

Kot pojasnjuje, ga je za prevzem trenerskega mesta prepričal predvsem entuziazem v klubu.

»Tile fantje, ki vodijo klub, so me navdušili. Polni so energije, hočejo nekaj več in zame je to velika želja, velik izziv, da pomagam Muri, da naredimo nekaj velikega, in jaz sem prepričan, da bomo uspeli.«

V Beltincih se je medtem srečanje med Beltinci in Odranci končalo z 1:1, Mura pa se je tako za dve točki približala obema ekipama. A preuranjeno bi se bilo veseliti, svari Gabor.

»Seveda nam gre na roko, ampak smo se zmenili z igralci v slačilnici, da gremo iz tekme v tekmo, ne glede na nasprotnike, ne glede na rezultate drugih ekip – iz tekme v tekmo.«

Prepričan je namreč, da v igri šteje samo rezultat, saj je prav ta predstavlja trenerjevo delo in status.

Komentarji (12)

pokpo23 (ni preverjeno)

7 golof prouti predzadnje uvrščeni ekipi na lestvici.... dobro, za začejtek je, dale mo pa vidle

afta he (ni preverjeno)

Pritisk so si igralci naložili sami, s svojimi igrami in rezultati, nekaj pa so k temu pripomogli tudi gledalci in forumaši.

Gost (ni preverjeno)

Glej kak se upravi v rit vleče...

Gost (ni preverjeno)

Igralci naj enjajo frajere špilate, ko da so Ronaldoji vsi po vrsti. Rajši naj začajo meti bole profesionalen odnos do kluba.

polala (ni preverjeno)

Boga ti igralci so psihično pod velikim pritiskom .Delavec pa ni pod pritiskom prosim te Gabor ka pa motaš ? Tej še vsaj nekaj zaslužijo delavec pa riba po deset ur in na koncu ne dobi nekaj mesecev plače .

alpina (ni preverjeno)

pot pritiskon-jebemo mater saj morejo biti pod pritiskon,mi smo nej pod pritiskon,da delaškak tele celi den pa nazadnje nika nemaš.Te pritisk so se uni sami napravili z takšnimi igrami in pristopom do nogometa,ki mora biti v našoj Muri trdno,ostro,napadalno,agresivno,borbeno in pa tisto najbole-dečki morajo z SRCON PA DUŠO ŠPILATI ZA NAŠO MURO.Samo takšne igralce nucamo pri nas.Edini ka si je do zaj zaslužo biti Muraš je Arpad Vaš.Da do si na njegovon nivoji,te mi mamo to ka ščemo meti v prekmurji.Dečki malo se zamislite nad svojimi predstavami in igrami,tudi izven nogometa-po lokalaj pa tak dale...itd.Gabor ti je pa tiraj pa do ledgej tudi nazaj prišli na stadion.

afta he (ni preverjeno)

Što pa je te gledalce stiro s stadiona, če nej igralci sami s svojimi predstavami.Če bi bili na l. ali pa vsaj na 2. mestu, bi bilo na domači tekmi vsaj od 700 do 1000 gledalcov. Za obisk tekme moraš nekaj prikazati in ponuditi na igrišču, nej pa samo vstopnico in pa šank.

Gost (ni preverjeno)

Že si delamo alibi, v slučaju kakih porazov.

plitvipotok (ni preverjeno)

To mura, zdaj pa direkt v prvo ligo ka ste 7 golov dali

Gost (ni preverjeno)

Eni ste rejsan teleta, ka pa je zdaj Gabor naroube povedo? Povedo je tou ka je dejansko, slabi rezultati so vplivali na psiho igralcov, tou se je vidlo v prvon polčasi, da pa se je odprlo je izgledalo dosta boukše. Eni butalci že šinfate Gabora pa je kumaj prišo, rezultati so merilo nej pa palamurdivanje enih na sobota info. Mura je večna, pa z vami šinfaši ali brez vas. Na kunci prvenstva de Mura prva, pa te se nevoščljivci grijzli od zavisti.

Gost (ni preverjeno)

Vej pa če z Hotizo ne bi zmagali te pa tak vse gotovo

I7I

naj se spravijo k kakšomi privatniki delat pa te do vidli ka so pritiski...

Starejše novice