Foto: Jure Banfi
Nogometaši Odrancev so se v tretjem krogu pokalnega tekmovanja dobro upirali prvoligašu iz Kopra, ki je do zmage in napredovanja prišel šele v drugem polčasu.

Kot prvi so si mesto v osmini finala Pokala Pivovarna Union priigrali nogometaši Triglava, ki so po preobratu slavili v Zavrču.

Danes se je pokalno dogajanje preselilo tudi v Prekmurje. Odranci so se pomerili s Koprom, v Lendavi pa bosta ob 18. uri nasprotnika vodilna kluba 2. SNL in Prve lige Telemach, Nafta bo gostila Celje.

Matjaž Kek je po ponedeljkovi zmagi povedal, da bo preboj na evropsko prvenstvo dodaten zagon slovenskemu nogometu, zgodnjepopoldanski termini pokalnih tekem sredi delovnika pa gotovo niso del tega zagona. Namesto nogometnih praznikov z gostovanji prvoligašev pri nižjeligaših smo priča tekmam pred praktično praznimi tribunami.

Termini pokalnih tekem se poznajo predvsem pri obisku, včerajšnje srečanje v Zavrču je spremljalo kakšnih 50 gledalcev. Pred desetimi dnevi si je derbi Pomurske nogometne lige med Odranci in Čardo ogledalo več kot 800 gledalcev, na pokalnem obračunu s Koprom pa se je zbralo okrog 150 gledalcev.

ODRANCI - KOPER 0:3 (0:0)
Strelci: Mulahusejnović (58'), Nkada (60'), Osuji (87').

Koper zmago potrdil v drugem polčasu

Koprski strateg Safet Hadžić je pošteno premešal enajsterico, saj so tekmo od uveljavljenih imen pričeli zgolj Enej Jelenič, Nardin Mulahusejnović in Timothe Nkada. Gostje so v sončnem, a hladnem in vetrovnem popoldnevu imeli pobudo, a so do zmage prišli šele v drugem polčasu.

Andraž Ruedl je prvi zapretil po prodoru z leve, ko pa je streljal daleč mimo vrat, v 13. minuti pa so Primorci zahtevali prekršek za najstrožjo kazen, vendar so protesti ostali neuslišani. Nik Omladič je v 28. minuti streljal preko vrat iz prostega strela.

Deset minut kasneje se je Nardin Mulahusejnović znašel sam pred vratarjem Patrikom Kuharjem, ki pa je dobil soočenje, minuto kasneje je dobil še dvoboj z Nkado. Tri minute pred odmorom in po kotu z desne je Enej Jelenič z glavo s pol metra meril čez gol Odrancev, na drugi strani pa je strel Tomasa Vorija ustavil Klemen Hvalič.

Hadžić je pred nadaljevanjem tekme v igro poslal Mateja Palčiča, Luko Vešnerja Tičića, Bedeja Osujija in Gabriela Groznico, Koper pa je z močnejšo zasedbo le strl odpor domačinov. V 58. minuti je bil po kotu najvišji Nardin Mulahusejnović, le dve minuti kasneje pa je domačo napako kaznoval še Timothe Nkada.

Kanarčki so zmago z 0:3 potrdili v 87. minuti, ko je po kombinaciji v kazenskem prostoru zadel Bede Osuji.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (1)

prekmurc (ni preverjeno)

UUUUUUUUdränci ............

Starejše novice