Foto: Peter Dominko
Občinska športna zveza Moravske Toplice je v športni dvorani Športno rekreacijskega centra NK Čarda v Martjancih razglasila najboljše športnike v letu 2023, še prej pa je občina Moravske Toplice podpisala pogodbe z 32 štipendisti.

Dvorana ŠRC NK Čarda v Martjancih je gostila podelitev priznanj občinske športne zveze Moravske Toplice najboljšim športnikom leta 2023.

Plaketo za športnico leta 2023 je prejela državna prvakinja v hokeju na travi in v dvorani Neja Dragoljevič, ob članici Hokejskega kluba Moravske Toplice in reprezentantki Slovenije pa sta bili nagrajeni še plesna akrobatka Lana Škedelj in kickbokserka Manica Kučan.

Patrik Žekš, ki je z 21 goli v dresu Čarde daleč najboljši strelec jesenskega dela Pomurske nogometne lige (v letu 2024 je na 21 tekmah PNL dosegel rekordnih 40 golov), je dobitnik plakete za športnika leta 2023. Priznanje sta prejela še Jure Smodiš, med drugim kadetski in U21 državni prvak v namiznem tenisu, in Rok Erniša, ki z lendavsko Nafto vodi v 2. SNL.

V konkurenci društev je bil za najboljšega proglašen Nogometni klub Čarda Martjanci, ki po jesenskem delu sezone zaseda prvo mesto v Pomurski nogometni ligi, priznanje pa sta prejela še Športno društvo Bogojina in Klub malega nogometa Tešanovci.

Posebni plaketi Marti Stepanovič in Zoltanu Cipotu

Priznanje za perspektivno športnico so prejele odbojkarica Marina Kreft, plavalka Zarja Cerovšek in Nuša Hari, ki dobre rezultate dosega v gimnastiki in atletki. Strelec Lan Gomboc in judoist Liam Škerlak sta bila nagrajena kot perspektivna športnika.

Zahvalo za delovanje na področju športa so namenili Zavodu Vrtcev Moravske Toplice, Dvojezični osnovni šoli Prosenjakovci, Osnovni šoli Fokovci in Osnovni šoli Bogojina ter Društvu upokojencev Moravske Toplice in Š-T-R-K društvu MLAJ.

Marta Stepanovič iz Društva upokojencev Moravske Toplice je prejemnica plakete za zaslužno športno delavko, Zoltan Cipot iz Bogojine pa plaketo za zaslužnega športnega delavca. Priznanji za športnika prostovoljca pa sta romali v roke Alexandra Vinka, ki deluje v hokeju na travi, in nogometnega delavca Antona Puhana iz ŠD Bogojina.

Športno društvo Bogojina je prejelo plaketo za 80 let delovanja.

Foto: Peter Dominko

Občina podpisala 32 pogodb s štipendisti

Občina Moravske Toplice je pred svečano prireditvijo športnik leta 2023 podpisala pogodbe s štipendisti za študijsko leto 2023/2024.

Občina je v sklopu sodelovanja s Pomursko izobraževalno fundacijo že novembra 2023 razpisala možnost za podelitev štipendij, namenjenih spodbujanju nadaljnjega izobraževanja študentov.

Pogoji za pridobitev štipendije so bili med drugim vpis v najmanj drugi letnik študijskega programa in povprečna ocena v preteklem študijskem letu najmanj 7,5.

Občina je za študijsko leto 2023/2024 dodelila 32 štipendij v skupni vrednosti 49.920 evrov, pri čemer povprečna mesečna štipendija znaša 130 EUR. To študentom omogoča lažje premagovanje finančnega bremena med študijem in prispeva k njihovemu akademskemu uspehu.

Foto: Peter Dominko
Foto: Niko Čergoli

Komentarji (3)

Markojca (ni preverjeno)

Ka pa te gospon Čoba kot najboukše lovilec dežja??? A mastnolasi pa kot......?????

Žalostno (ni preverjeno)

Zdaj se že iz športa delate norca.Očitno so občani spregledali tudi na tem področju kar je razvidno iz skromnega obiska.Ugrabljena občina s strani SDS in SD.

ihaha ihaha (ni preverjeno)

fuzbaler v šumski ligi več vreden kak državni mladinski prvak v namiznem tenisi

Starejše novice