Foto: Jure Banfi
Odbojkarji Merkur Maribora so dobili še tretjo preizkušnjo letošnje sezone. Ekipa Sebastijana Škorca je brez izgubljenega niza dobila štajersko-prekmurski obračun s Panvito Pomgrad.

Mariborski odbojkarji so v tretjem krogu državnega prvenstva podaljšali zmagovalno serijo in zadali prvi poraz Sobočanom.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so v Dvorani Tabor ob skromnejšem sprejemu domačih začetnih udarcev pokleknili brez dobljenega niza, štajersko-prekmurski dvoboj je bil končan po treh nizih.

Pri domačih je 16 točk nabral kapetan Žiga Donik, 14 jih je prispeval Connor McConnell, sicer nekdanji član soboškega kluba, pri katerem je bil s 15 točkami najučinkovitejši Nenad Šormaz. Eno manj je ob porazu prispeval Leonardo Doda.

MERKUR MARIBOR - PANVITA POMGRAD 3:0 (25:20, 25:19, 25:21)
Merkur Maribor:
Kumer, Vodušek 4, Pernuš 1, Adžović, McConnell 14, Valenčič, Bračko 10, Fužir, Kržič 3, Donik 16, Fink 5, Novak. Trener: Sebastijan Škorc.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Türkl, Doda 14, Šormaz 15, Kolarić, Drvarič 2, Vrabl, Suhadolnik 3, Horvat, Legen, Bedrač 3, Novak, Mirković 8, Miko. Trener: Dejan Fujs.

Sobočani slabo odpirali nize

Mariborčani so v uvodnem nizu povedli s 3:0, gostje pa so se približali in po točki Urbana Drvariča izenačili na 10:10. Pomurci niso okusili vodstva, domačini pa so se z delnim izidom 6:1 odlepili na 16:11. 

Ko se je Panvita Pomgrad po napadu Stefana Mirkovića približala na 17:15, se je z odmorom odzval Sebastijan Škorc. McConnel je zatem povišal na 18:15, a so se Sobočani po dveh napakah gostiteljev vrnili v igro. Ostalo je zgolj pri tem, saj so sledile štiri zaporedne točke Štajercev, ki so prvi niz dobili po neuspešnem začetnem udarcu Drvariča.

Maribor je dobro odprl tudi drugi niz. Po napadu Žige Donika, ki je v prvem nizu prispeval sedem točk, se je z odmorom odzval Dejan Fujs, ki je bil po točki McConnella za 9:5 prisiljen še v drugi posvet. To ni zaustavilo gostiteljev, ki Panvite Pomgrad niso spustili bližje od štirih točk. Poskusi Dode in Šormaza so bili premalo za preobrat, drugi niz pa je bil odločen po napadu Matica Finka.

Soboški strateg Fujs je tudi v tretjem nizu hitro posegel po odmoru, tokrat pri rezultatu 5:3, a Sobočani v nadaljevanju, ko je točki gostov sledila domača, niso uspeli izenačiti, čeprav so vse do izida 16:14 nekajkrat zaostajali za dve točki. 

Nato je dvakrat udaril Rok Bračko, Fujs pa je posegel po novem odmoru. Gostje so po napadu Stefana Mirkovića in bloku Žana Bedrača znižali na 21:20, nato pa sta McConnell in Donik Maribor popeljala na prag zmage. Prvo zaključno žogo je z blokom izkoristil Donik.

Mariborčani se v nedeljo odpravljajo v Kamnik, Sobočane pa že v soboto čaka dolgo gostovanje v Kanalu.

Starejše novice