Foto: OK Panvita Pomgrad
Odbojkarji Panvite Pomgrad so zmagovalci letošnjega turnirja v spomin na Gorazda Giderja. Sobočani so v pet nizih dolgem finalu premagali kamniški Calcit Volley.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so zmagovalci drugega memorialnega turnirja Gorazda Giderja – Avto Rajh open. Sobočani so v finalu ugnali Kamničane. 

Soboški klub je v Puconce povabil še tri slovenske prvoligaše, na generalki pred pričetkom nove sezone Sportklub 1. A odbojkarske lige, ki se začenja 6. in 7. oktobra pa so se predstavili še Kamničani, Mariborčan in Ravenčani. 

Po petkovih polfinalnih tekmah so se za zmago pomerili odbojkarji Panvite Pomgrad in Calcit Volleyja, finale pa so po petih nizih dobili gostitelji turnirja, čeprav so Kamničani po dobri uri igre vodili z 2:0 v nizih. 

Kamniški strateg Mladen Kašić je v tretjem nizu več priložnosti ponudil igralcem s klopi, kar so Sobočani izkoristili, dobili krila in so se v nadaljevanju odlično kosali tudi z najmočnejšo postavo Calcita. Kamničani so v Puconcih zaigrali oslabljeni, saj zaradi reprezentančnih obveznosti že dlje časa pogrešajo organizatorja igre Uroša Planinšiča in korektorja Nika Mujanoviča

Najboljši igralec turnirja je postal novinec v vrstah domače ekipe, Stefan Mirkovič. Srb, ki se je k Panviti Pomgrad preselil iz Spartaka Ljiga, je pokazal, da bo z Albancem Leonardom Dodo pomembna okrepitev soboškega moštva. 

PANVITA POMGRAD – CALCIT VOLLEY 3:2 (16:25, 22:25, 25:17, 25:20, 15:12)
Panvita Pomgrad:
Doda 14, Šormaz 22, Drvarič 2, Suhadolnik 7,Legen 5, Bedrač 1, Mirkovič 19; 
Calcit Volley: Vinkovič 3, Lazar 2, Nikolić 10, Okroglič 4, Bošnjak 14, Mitrašinovič 13, Brunet 13, Bakonji 1, Pavlovič 5.

V tekmi za tretje mesto je bil Maribor, ki je na turnirju igral brez reprezentanta Roka Bračka, boljši od ravenskega Fužinarja. Korošci so klonili po treh nizih. V petkovih polfinalnih dvobojih je Panvita Pomgrad s 3:2 premagala Fužinar, Calcit Volley pa je bil s 3:0 boljši od Maribora. 

»Zmaga proti renomirani ekipi, ki je sestavljena iz zelo kakovostnih igralcev iz tujine in doma, je lep uspeh na domačem turnirju. V polfinalu smo se proti Fužinarju še malo mučili, igrali smo po sistemu toplo-hladno. 

V finale smo šli s prevelikim spoštovanjem, ampak smo v nadaljevanju vendarle videli, da lahko igramo bolje, igralci so se sprostili in igrali kot so sposobni. Za to jim čestitam, kakor tudi za zmago na turnirju. 

Upam, da jih bo to poneslo tudi naprej v prvenstvo. Vsekakor se s tem ne smemo zadovoljiti, je pa lahko to dobra motivacija za naprej,« je po dveh zmagah na domačem turnirju dejal trener Dejan Fujs.

Memorialni turnir štirih slovenskih prvoligašev, ki je zaradi obnove parketa v dvorani Osnovne šole Murska Sobota I potekal v Zeleni Dvorani v Puconcih, je požel precej zanimanja in bil dobro obiskan. Finalno tekmo, ki je trajala dve uri, je obiskalo blizu 150 gledalcev. 

Odbojkarji Panvite Pomgrad so bili najboljši že lani, ko so v družbi madžarskih in hrvaških ekip v finalu premagali madžarski Kapošvar. 

Pokale kapetanom ekip in priznanje za najboljšega igralca je tudi letos podelila soproga Gorazda Giderja, Klaudija Gider

Starejše novice