FOTO: ŽNK Mura Nona
Na nadaljevanje sezone se pripravlja tudi članska ekipa ŽNK Mura Nona. Državne prvakinje so gostovale na Dunaju in dvoboj z Austrio dobile z izidom 0:3. Prvič je zaigrala srbska vezistka.

Državne prvakinje so »žuto-plavo« s 1. januarjem zamenjale za črno-belo, včeraj pa so prvič oblekle tudi črno-belo tekmovalno opravo.

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Mura Nona je gostovala v avstrijski prestolnici, prve nasprotnice v sklopu zimskih priprav pa so bile nogometašice dunajske Austrie.

Trenutno petouvrščena ekipa avstrijskega prvenstva, ki je v prejšnji sezoni zaostala za Sturmom in St. Pöltenom, je po tem, ko je pred dnevi z 8:0 premagala Wiener Sportklub, na domačem igrišču klonila trikrat.

Enkrat v prvem in dvakrat v drugem polčasu

Izid prvega polčasa je postavila Kaja Korošec, v nadaljevanju srečanja pa sta mrežo Dunajčank zatresli Anja Eferl in Lara Klopčič. Amir Karić je v Avstrijo odpeljal 21 igralk.

Obračun z Austrio so pričele Iva Kocijan, Evelina Kos, Špela Rozmarič, Tija Šoštarič Karič, Živa Rakovec, Kaja Korošec, Lara Klopčič, Lucija Kos, Kaja Horvat, Špela Kolbl in Anja Eferl.

V drugem polčasu so zaigrale še Teja Truntič, Ines Sok, Neli Hofman, Neža Hrga, Lana Curman, Lana Jakšič, Hana Serec, Asja Cvetkovič, Ana Marija Kršljin Stojič in Margita Vasović, ki je edino novo ime v črno-beli zasedbi.

Srbska vezistka je nazadnje igrala za litovski Žalgiris, že vse od začetka priprav pa se je strokovnemu štabu dokazovala na preizkušnji. Če bo 20-letnica iz Čačka, ki je v domovini igrala za Slogo Zemun in Crveno zvezdo, ostala na prekmurski ravnici, pri Muri še niso potrdili.

Vodilno ekipo slovenske lige do marca čaka še nekaj preizkušenj, dogovorjene so mednarodne tekme s St. Pöltenom Mateje Zver, madžarskim Ferencvarošem in Sturmom iz Gradca.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
oldgringos (nepreverjen)

Čontala dobro vodo moštvo.

vfghjz (nepreverjen)

beltinci kak ste lejko prodali tak dober klub muri?? to je nešče dobro skasero

Starejše novice