Našemu košarkarskemu asu Goranu Dragiću se uresničujejo sanje, saj se je - predvsem po njegovi zaslugi - njegova ekipa Miami Heat uvrstila v veliki finale severnoameriške lige NBA.

Košarkarji Miamija so v finalu vzhoda presenetili in si tako priigrali vstopnico v finale, kjer se bodo za prvaka NBA borili proti ekipi LeBrona Jamesa Los Angeles Lakersem.

Tako kot lahko James, s polnim imenom LeBron Raymone James starejši, rojen 30. decembra 1984 v revni družini iz Akrona v Ohiu, poglobi debato o najboljšem košarkarju vseh časov, se lahko Dragić, rojen 6. maja 1986 v ljubljanski porodnišnici, z zlatimi črkami zapiše v zgodovino slovenske košarke. Tri leta po naslovu evropskega prvaka in nazivu MVP eurobasketa ima priložnost, da postane četrti Slovenec s prstanom prvaka lige NBA.

Beno Udrih je bil dvakrat prvak s San Antoniom (2005, 2007), Saša Vujačić ima dva prstana v dresu Los Angeles Lakers (2009, 2010), Rašo Nesterović pa je bil skupaj z Udrihom prvak leta 2005.

Ljubljančan Goran Dragić je za STA dejal, da je to eden največjih trenutkov njegove kariere, a da je težko primerjati občutke z osvojenim naslovom evropskega prvaka, ko igraš za svojo državo in svoje ljudi. Pot do finala lige NBA pa je bila zanj izjemna izkušnja skozi celo sezono.

Dragić je v letošnji končnici z 20,9 točke na tekmo prvi strelec Miamija tik pred Jimmyjem Butlerjm (20,7) in Bamom Adebayom (18,5) ter drugi podajalec s 4,7 podaje (Adebayo 4,9).

Prva tekma finala bo v četrtek ob 3. uri zjutraj po slovenskem času. Druga sledi v soboto, 3. oktobra, ob isti uri, naslednji dve bosta 5. in 7. oktobra ob 1.30, morebitne pa so predvidene 10. oktobra (3.00), 12. oktobra (1.30) in 14. oktobra (3.00). V Sloveniji si bo mogoče vse ogledati na športni televiziji Arena Sport.

Izid, vzhod, konferenčni finale:

Boston Celtics - Miami Heat   113:125

Goran Dragić: 13 točk, trije skoki, sedem podaj za Miami.

Miami se je s 4:2 v zmagah uvrstil v veliki finale NBA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice