Slovenska košarkarska delavka Vanja Černivec, ki prihaja iz Maribora, je po novem postala prva skavtinja v zgodovini ekipe Chicago Bulls.

Vanja Černivec je bila od leta 2015 do 2020 zaposlena pri NBA Europe v Madridu, sodelovala pa je tudi z Goranom Dragićem, saj je vodila njegov košarkarski kamp in bila delegatka v Evroligi.

Nekdanja košarkarica in uslužbenka ministrstva za zunanje zadeve je sicer študirala mednarodne odnose in kot velika ljubiteljica košarke že v mladih letih prostovoljno sodelovala pri organizaciji športnih dogodkov v Sloveniji. Sedaj pa ji je uspel še en veliki met.

Kot poročajo ameriški mediji, bo Mariborčanka kot mednarodna skavtinja delala pod Hrvatom Ivico Dukanom, ki je vodja mednarodnega skavtinga pri Bikih iz Čikaga, kjer je zaslovel po mnenju mnogih najboljši košarkar v zgodovini Michael Jordan.

Černivčeva je tako postala prva ženska skavtinja v zgodovini ekipe, ki je sicer dodobra prevetrila svoje vodstvo. V torek so namreč potrdili tudi prihod novega trenerja Billyja Donovana. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice