Dogajanje na zadnjem derbiju v Stožicah še naprej buri duhove. V taboru črno-belih so prepričani, da so bili proti Olimpiji ponovno oškodovani in tokrat ne želijo držati jezika za zobmi.

V preteklih dveh sezonah in pol se je že večkrat zgodilo, da bi se v taboru Mure lahko na glas pritoževali nad sodniki, a so se temu poskušali "gentlemensko" izogniti. Tudi na tekmah z Olimpijo so že bile napake, ki so kasneje vplivale na potek srečanja. Zadnja takšna se je zgodila minuli konec tedna v Ljubljani, ko je bil v vlogi glavnega delivca pravice Matej Jug iz Tolmina. 

Ta pri navijačih črno-belih že dalj časa ni dobro zapisan, tudi zaradi takšnih dogodkov, ki so se v nedeljo zgodili v Stožicah. Ob koncu prvega polčasa je namreč njegova piščalka ostala nema ob evidentnem prekršku Uroša Koruna nad Klemnom Puckom, ki bi rezultiral v rdeči karton domačega branilca. V taboru Mure menijo tudi, da so bili oškodovani za enajstmetrovko nad Amadejem Marošo.

"V preteklosti se nikoli nismo želeli ubadati s sojenjem in smo svojo energijo raje vložili v dobro delo. Čeprav so nas v zadnjem času spremljale težave s poškodami, z okužbami s koronavirusom in drugimi stvarmi, nikoli nismo jamrali. Toda po tem, kar se je dogajalo v Ljubljani enostavno ne bomo več tiho. Sodnik je in to ne prvič na naših tekmah, vplival na potek tekme in na končni rezultat. V Ljubljani sta se pomerili ekipi, ki se borita za vrh in vsaka točka je pomembna. Konec koncev vsi tekmujemo za to, da bi imeli kar najboljše rezultate. V takšnih tekmah lahko odločajo malenkosti in nekaj takšnega se je zgodilo tudi v Ljubljani. Videli smo dve veliki napaki sodnika. Najprej je bil evidenten prekršek nad Klemnom Puckom, kjer bi domači branilec moral prejeti rdeči karton, a sodnik ni dosodil ničesar. Ob koncu srečanja bi morali videti tudi enajstmetrovko v našo korist, pa se tudi to ni zgodilo. Tekma bi se lahko končala povsem drugače. Nihče ne pravi, da smo izgubili samo zaradi sodnika, je pa vsekakor vplival na potek tekme," pravi športni direktor Denis Rajbar.

Isti sodnik vedno znova dela napake v škodo Mure

Ta se ob tem tudi sprašuje, zakaj je Nino Kouter prejel rumeni karton, zaradi katerega ne bo na voljo Anteju Šimundži za sobotni obračun z Gorico. 

"Pa to ni prvič, da smo bili oškodovani s strani sodnika, ki je sodil srečanje v Ljubljani. Te napake se ponavljajo in bojimo se, da so namerne. Nočem, da se kdo norčuje iz mene, saj v klub vlagam svoj denar in tega si ne bomo dovolili. Na drugi strani pa se lahko vprašamo kjer so sodniške napake v škodo Olimpije," pravi Rajbar.

Ta ob tem dodaja, da Matej Jug v Murski Soboti ni več zaželen. "Ne želimo, da da prihaja v Mursko Soboto. Upamo, da ne bo več prečkal reke Mure, ko je govora o sojenju, saj ga v Fazaneriji preprosto nočemo več videti".

Dvojna merila

Rajbar pa se je obregnil tudi ob dvojna merila, ki po njegovem mnenju vladajo v slovenskem nogometu. Pred tekmo 20. kroga so imeli tako v Murski Soboti, kot v Kidričevem podobne težave s pripravo igrišča, saj je travnato površino prebelil sneg. V Fazaneriji se je tekma morala odigrati, saj NZS ni pristala na prestavitev tekme, nekaj deset kilometrov stran je bilo prošnji Aluminija ugodeno.

"Vzdrževalci našega igrišča so morali vstati sredi noči, da so lahko od pete ure zjutraj pripravljali igrišče, da zadostimo pogojem, da se tekma igra. Igrali smo praktično na ledu. Naša prošnja je bila zavrnjena, nekomu pa ni bilo treba niti migniti s prstem pa je bila prošnja o odpovedi sprejeta in ugodena. Kdo nam bo kril škodo, ki je nastala na igrišču? Čemu dvojna merila, smo komu v napoto?," se še sprašuje snovalec kadrovske politike na Kopališki 45.

S spleta

Komentarji (53)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nešče12 (nepreverjen)

špilali so za tri krasne s takšof igrof nemreš zmagati.

hhhggcb (nepreverjen)

Ce smo cista realni je tudi olimpija spilala isto slabo kak Mura. Enak nogomet so pokazali. Razlike so bile male. Spomnite se malo nazaj gda je Mura v soboti zgibijla z olimpijo pa je skomina nej sodo ciste roke za penal. Sodnik za golon je bil Jug keri je vse vido. Skomina se je gosposko opravico.

In reply to by nešče12 (nepreverjen)

katy pasojebska (nepreverjen)

Živel JUG

In reply to by hhhggcb (nepreverjen)

Pacen1234 (nepreverjen)

Tudi kda je Kajtazovič sodo mijslin ka 2 leti nazaj je isto nej vido pri 1:0 za Olimpijo čijsto roko za penal... pa je biu kontranapad pa 2:0... Tak ka Kajtazović pa Jug katastrofa za Slo sojenje

In reply to by hhhggcb (nepreverjen)

lulek (nepreverjen)

špilale so slabo,ampak ka se pa tijce toga idiotskoga Juga pa saode nonstop praote mure. Ze dugo je tu nej tu zaželjene in tude nigdar nede!!!

Jdsghkk (nepreverjen)

Kamenjee v njega kda de se pelo skoz po šumi do stadiona :)

Sestra od brata (nepreverjen)

Gledan uradne statistike s letosnjih tekem:
Prosi olimpiji: 1 strel v okvir
Sezana: 1 strel v okvir.

In te bi radi zmagali? Mogoče bi kakšni penal še nucali. Ka bi meli dva strela v 90 minut!

NIKOla (nepreverjen)

Če mislite brisati komentare jih onemogočite.

en (nepreverjen)

Ka če jin je Jug fizično preprečeval strejlati na gol???? Ka kelko san ges gledo tekmo se mi zdi ka so celo tekmo en bole tak bogi strel proti goli meli. In na takšni način bi te oni zmagali??? Naj se rajši Šimundža malo zamisli nad ten, s kakšnimi postavami zadnje čase špila. Nemre en igralec enot tekmo špilati odzadaj levo, drugo tekmo naprej desno, tretjo pa negi na sredini, te pa lejčejo po igrišči kak zgublene kokoši gda jin glavo vkraj vsičeš. Brez strejlanja na gol se nemre tekma zmagati in na to problematiko se vi rajši osredotočite, nej na sodnike!

Blabla... (nepreverjen)

Prekršek nad Puckom je enak prekršek nad Vombergerom v kazenskem. Če dobiš 2 gola, potem bi se mogli pogoviriti z ekipo. Po moje ni kriv Jug, če je Ivanovič z Maruškojom dela , kaj se mu je zahotelo. Tereni so za obe ekipi enaki. Zdaj pa Gorico premagati z 3 goli razlike in si povrniti samozavest

uni (nepreverjen)

to je res odločitve sodnika so napačne
vendar kdaj boste udarili po mizi in povedali igralcem trenerjem da to kar oni igrajo ni za gledat, mogoče so eni predolgo v klubu ,čeprav se včasih smejimo iz olimpije da menjavajo kader pa vseeno imajo potem najboljšo ekipo v ligi
mi pa priprave takšne dolgoročno delo kar se je izkazalo da tudi ni garancija za uspeh
trebaa bo napraviti rez ker tudi mi dajemo denar in nemoremo biti tiho

MUDONJE MURINE (nepreverjen)

NORCI, DA STE VI CELO TEKMO SAMO 1 (ENKRAT) USTRELILI V GOL OLIMPIJE VAM JE KRIV SODNIK, MUDONJE MURINE, da ste 38 krat podali nazaj svojemu golmanu VAM JE TUDI SODNIK KRIV ? Da ste hodili na izlet v Turčijo in zapravljat denar (ne svoj) VAM JE TUDI SODNIK KRIV. Mudonje Murine VSI SO OSTALI KRIVI SAMO VI NE. Da bi vi bili resen klub bi se vaš ljubljenec Šimundža že zdavnaj odnesel kaj je naredil Koper recimo ?
SICER PA ŽE VSE VIDENO V ZGODOVINI KLUBA 3 X po istem sistemu VRAG JE VZEL MURO.

čarni vrag (nepreverjen)

Vsi nogometaši, treneri, pa navijači majo male pimpije.

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

če imaš malega pimpeka si do kurca
in tudi obnašaš se do kurca
pomen da tudi špilaš do kurca

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Prekmu (nepreverjen)

Olimpija zasluženo zmagala.. takšna mura je za spodnji del lestvice.. lp

sovaščan (nepreverjen)

Resnici na ljubo je olimpija bila bokša večino tekme. ok so bile situacije kak omenjenivi samo nvn ce se splaca načela krsiti zaradi taksnih stvari.

olosh (nepreverjen)

Takšne izjave si en direktor kluba enostavno nesmi dovoliti. Ne bi se čudo, če do ga kaznovali.

en (nepreverjen)

Te bi mogo Maribor že davno bankrotirati zaradi teh kazni, kelko se oni sprebunijo zaradi sojenja...

In reply to by olosh (nepreverjen)

Kakič (nepreverjen)

Olimpija s 70 odstotkov novo neuigrano ekipo premaga stalno ekipo , rešitev je jasna: Šimundža vozi iz Mure, nimaš rezultatov, namensko unicujes Muro. Pakiraj kufre.

dosta je 2 (nepreverjen)

točno tak, ta ekipa Mure na najstarejši skupni staž od vseh ekip v prve lige, če bi bila kvaliteta bi vozili tao ligo , negde se nekaj zatika opasno

In reply to by Kakič (nepreverjen)

njiva

Rajbar s ten si se zaj resan obruko,ampak najprlej trbej razčistiti stvari pri Muri in to za vselej.S takšo igro,nabijanjem žoge in enim strelom na gol na celi tekmi in z takšin vodenjem ekipe in z takšnimi nerazumljivimi menjavami igralcev, mi nimamo kaj iskati med prve 3.ekipe v prvenstvu,pika.Mate srečo ka nega tekem z gledalci,ka bi zaj pomoje že zdavnaj odnesli g.Šimundžo z prestola in če se slučajno zgodi,da v soboto izgubimo z Gorico,se to mora nujno zgoditi,saj tako naprej več ne gre.

balounar (nepreverjen)
Mura 2021© (nepreverjen)

za @njiva
Tou je Rajbara sigurno gor "napumpal" Šimunđa ka naj pove za sodnike!
Šimunđa bi moral kot prvo biti samokritičen do sebe in do svojega trenerskega dela ter te tak dale..., in tij ga še z "g." nazivaš, te bi Rajbara tudi mogo... Očitno se rejsan vidi velki upad v ekipi NK Mure ka od kda neje več Gajser pomočnik!
---
Drugače pa "@njiva" se strinjam s tvojim zapisanim mnenjem!
---
Bi pa dodal sledeče; glavni sponzori kot so: Pomgrad, GMT,..., bi mogli napraviti nadzorni svejt, šteri bi nadzoroval celotno delo Šimunđe in uprave NK Mura, ka očitno toga nega in se Šimunđa fejst preseravle!

In reply to by njiva

ReaLISTA (nepreverjen)

V preteklosti so sodniki večkrat sodili tudi v korist Mure, res pa je, da je občutek da smo bili večkrat oškodovani. Celo če gledamo čustveno, kot navijači. Na zadnjih tekmah ekipa kaže bolj malo,....pogovoriti se je treba v klubu. Težko je zmagati tekme, kjer se celo tekmo bolj ali manj braniš, strelov pa ni. Za kvaliteto in uspeh je treba delati, delati,..in pa športno živeti! Realno!

Glavni Moderator (nepreverjen)

"Vkrali so nam tekmo" .... bi rekli v Mariboru! To je jokanje za prazen nič, včasih je treba tudi sodnika in delegata premagat. Sicer pa, če doma ne moreš premagat Sežane, kaj boš potem v Ljubljani 😅 Na burek in pivo, pa domov.

Vilmoš Tkalec (nepreverjen)

Rajbar za tejbe je fangl pa mort... Le čevlje sodi naj kopitar...

tanja flaškon (nepreverjen)

če vam sodniki ne bi pomagali bi ga popušili ko stare kurbe
in to 12 proti nič za Olimpijo

MaminSinko (nepreverjen)

Smilko to si ti sforsero tej članek? To en športni direktor nemre dovoliti, svašta. Naslov pa je skoraj kak grožnja...

dosta je 2 (nepreverjen)

Kak so doma proute PSV-je špilale so pokazale ka znajo hitro, kombinatorno z hitrimi prehodame iz obrambe v napad špilate, če bi vsako tekmo tak v ogenj šli, pa zmes če zgibijo makar 4:0, pa špilajo, napadajo, akcije, njin nebi nikaj očital, lejko je Jug sudja ali svete oča, tao ka se je v LJ odšpilalo bi se še tri pike zete mogle nej samo ka nič ne dobiš, tao je poglavje antifuzbal bil eto v Lj

Mura 2021© (nepreverjen)

Očitno se rejsan vidi velki upad v ekipi NK Mure, od kda neje več Gajser pomočnik!

In reply to by dosta je 2 (nepreverjen)

Fritz (nepreverjen)

To je isto kak Trump nahujskati navijače te do pa oni krivi

Deny (nepreverjen)

Zopet so sodniki krivi.Ti ti sodnik.Zakaj si tak sodil,da smo zgubili.
Drugic bomo brez sodnika igrali.Mogoče potem zmagamo.
Izjava enega zidarja.

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

sereš

In reply to by Deny (nepreverjen)

repadovrha

Rajbar ka se zavedaš ka si pravo pa ti kak menedžer ne smeš dati takšne izjave, s ten si ugled pri NZS totalno zapravo, pa če glij je sodnik nej sodo kak bi mogo, pa to te še lejko Jug toži, pa to je izjava za spodbujanje nasilja, ge san za Muro, samo pa si moremo priznati ka tudi s takšno igro nemremo špilati za vrh lestvice in Evropo

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

sodniki lahko vodstvo samo popuši

Gostbg19 (nepreverjen)

Tau je kak v šole...učitelj ges si zaslužim odlično oceno, nej prav dobro...E moj Rajbar, z tem člankom si se ... .

Zidar (nepreverjen)

"Nočem, da se kdo norčuje iz mene, saj v klub vlagam svoj denar in tega si ne bomo dovolili."
A ga što sili, ka vlaga svoj denar v klub? Te naj da dečkom v podjetji večjo plačo, če ma viška pejnez. Nej pa ka Football Managera špila v Fazaneriji. To je ista logika kak če bi upravnik igrišča pravo nogometašom, zakuj so jemi igrišče razbrsali, ker on vlaga svoj čas v to, ka ga zrihta.

stefka

ČAS je da MENJATE TRENERA je velik nakladač se mu smeta vse drugo krivo samo on ne NI NIKŠE IGRE vseh pogledih nazadujejo PREVEČ ga PKLAČUJETE pogledajte DŽURANOVIČ GRABIČ TO SO TRENERI ti bodo vzeli MURI EVROPO

Politika00 (nepreverjen)

Same jokice ste sramota no za soboške fuzbal ...

Laci (nepreverjen)

Brezvezna izjava. V tej ligi se tak vsi klubi bunijo ka sodniki sodijo proti njin, na konci pa to pomeni ka ne sodijo namerno za ali proti nikomi, ampak so pač slabi sodniki. Brezveze zgubljati čas z takšimi izjavami in davati igralcon/treneri potuho kda je igra za nič.

vodka (nepreverjen)

Ta Jug je od vsega začetka svojega sojenja sovražnik Mure.

deny (nepreverjen)

Sedaj de še večji,zaradi javne izjave enega pametnjakoviča.

In reply to by vodka (nepreverjen)

katy pasojebska (nepreverjen)
muraš55 (nepreverjen)

Poglednite kak je gnes Aluminij prišo do zmage?! Tak, da Mura ne se buniti, ker imajo vsi klubi slabo sojenje! Najprlej pri svoji igri iščite vzrok za poraz in nej pri enem prekrške!

afta he (nepreverjen)

Vej pa tej sodnik je doma iz Dupleka, to pa je že predmestje Kidričevega, če nede sodo za njih za koga pa te bo. Za Celje, morgen.

In reply to by muraš55 (nepreverjen)

Mura 2021© (nepreverjen)

Tou je Rajbara sigurno gor "napumpal" Šimunđa ka naj pove za sodnike!
Šimunđa bi moral kot prvo biti samokritičen do sebe in do svojega trenerskega dela ter te tak dale...!
---
Očitno se rejsan zdaj vidi velki upad v ekipi NK Mure od kda neje več Gajser pomočnik!
---
Bi pa dodal sledeče; glavni sponzori kot so: Pomgrad, GMT,..., bi mogli napraviti nadzorni svejt, šteri bi nadzoroval celotno delo Šimunđe in uprave NK Mura, ka očitno toga nega in se Šimunđa fejst preseravle!

Frtajler (nepreverjen)

Ka pa gucis, nej si vido eto pred tekmo veleumni razgovor ?

:))

In reply to by Mura 2021© (nepreverjen)

Robert Stajnko (nepreverjen)

Sodnik vam je zadnje kaj vas naj skrbi v klubu 😂

Honda vfr800f (nepreverjen)

Več kot očitno je da je Matej Jug močan pristaš- navijač Olimpije, kajti vse tekme, ki jih on sodi Olimpiji so njej v prid. Čudno nikoli se ne pomoti v njihovo škodo. Na NZS se naj vprašajo, kakšno ligo hočejo, ali pošteno ali prirejeno za DP Olimpijo...

Frtajler (nepreverjen)

Kak bi pajdaš z bosne pravo.
Moze covjek iz bosne a nemoze bosna sa covjeka.
:D

Čengiz (nepreverjen)

Ta Rajbar se samo nekaj cmeri.

afta he (nepreverjen)

Moje misel je, da Jug sodi zelo pristransko. Naj si pogledne posnetek tekme Barca Pariz in bo vedel za kakšen prekršek se sodi penal ali faul. V Ljubljani je bil večji prekršek pa ga namerno ni hotel piskati, ker je vedel da sledi rdeči. Slabo sojenje pa nikakor ni opravičilo za slabo predstavo in poraz, ki je zaslužen saj je bila igra bojazljiva in ziheraška, vse do usodnih napak. Igra z enim napadalcem Marošo in še ta počasen je že prebrana knjiga o murini igri, ki ne more prinesti pozitivnih rezultatov. Podajanje nazaj golmanu iz pol igrišča ali pa še iz nasprotnikove polovice ne vodijo nikamor edino če vam je cilj zmaga v posesti žoge.

čarni vrag (nepreverjen)

To je bil šolski primer grobe sodniške napake. Žoga je šla mimo, Pucko je šo mimo, kda ga je igralec Olimpije spotekno. Je to nogomet ali ragbi?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice