FOTO: Jure Banfi
Čeprav je septembra dopolnil 37 let, se Dare Vršič še ne namerava posloviti z nogometnih zelenic. Bivši reprezentant Slovenije bo zaigral v tretjeligaški konkurenci, pridružil se je projektu Damirja Skomine.

Dare Vršič je dobro znano ime slovenskega nogometa. Nase je prvič opozoril kot up soboške Mure, po selitvi v Celje in prestopu v tujino pa je po vrnitvi domov osvojil pet naslovov državnega prvaka.

Leta 2010 je do vrha lestvice pomagal Kopru, kasneje je lovoriko državnega prvaka še štirikrat dvignil kot nogometaš Maribora. Vmes je strelsko eksplodiral tudi v dresu Olimpije, državni prvak pa je postal tudi z dunajsko Austrio in slovaško Žilino.

Nogometaš iz Segovcev pri Apačah je v Prvi ligi Telemach odigral kar 322 tekem, dosegel je 80 zadetkov, po jesenski epizodi v kranjskem Triglavu pa bo spomladi igral na tretjeligaških zelenicah.

Postal je član Izole

»Na zadnji dan prestopnega roka predstavljamo okrepitev naše ekipe. Igralec z več kot 300 nastopi v prvi ligi, ki je med drugim igral za Olimpijo, Koper, Celje, Muro, dunajsko Austrio in bil član Maribora v obdobju zgodovinskih nastopov v ligi prvakov, poleg tega pa je tudi nekdanji reprezentant.

Izoli se je pridružil Dare Vršič. Dobrodošel!« so novinca predstavili Izolani.

Klub, ki ga od lanskega leta vodi nekdaj najboljši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina, se želi vrniti na pota stare slave, trenutno pa v 3. SNL zahod zaseda šesto mesto in za vodilnimi Grosupeljčani zaostaja za sedem točk.

Izola se je v preteklosti že ponašala s prvoligaškim klubom, ki je v krstni sezoni slovenskega prvenstva zaostal zgolj za Olimpijo in Mariborom, septembra 1992 pa je v kvalifikacijah pokala UEFA zaigrala proti sloviti lizbonski Benfici.

Projekt je ambiciozen

»Vsi slišimo, da se postavlja projekt, vendar bi rekel, da se ne mudi. Ne razmišljam, da je preboj v drugo ligo nujen, saj situacija po pol sezone ni idealna. Res pa je, da gre ambiciozen projekt. 

Najbolj pomembno je, da verjamem, da lahko tukaj še nekaj časa uživam v nogometu, nenazadnje pa tudi bližina doma,« je za Sobotainfo dejal nogometni virtuoz, ki je gledalce navduševal tako z zadetki kot s tehničnim znanjem.

Ker si je z družino dom ustvaril na slovenski Obali, je po premisleku sprejel odločitev, da se poslovi od Gorenjske, saj se je na treninge praktično vsakodnevno vozil s Primorske:

»Preveč je bilo že vožnje, zaradi tega je bilo že naporno. S Triglavom smo se dogovorili za prekinitev pogodbe, tako da sta zadovoljni obe strani.«

Želi pomagati ekipi

»V Izolo sem prišel uživati v nogometu. Lepo bi bilo, da mi služi še zdravje. V Kranju je bilo vse v redu, vse dokler se nisem pričel praktično vsak dan voziti na Gorenjsko.

Verjamem, da imam telo za nekaj let igranja nogometa, še posebej na tem nivoju. Ekipi želim pomagati, naučiti kakšnega fanta kaj novega, se dobro počutiti in imeti več časa za družino,« si želi Vršič.

Prav družina je tista, ki ji želi 37-letnik v prihodnje nameniti več časa in se še več posvetiti tudi otrokom. Kot pravi, je bil to po razgibani in bogati karieri, ko je spoznal nekaj mest, eden od osrednjih razlogov, da se je razšel s Kranjčani:

»Mislim, da je bilo tega dovolj, zadnje mesece sem veliko razmišljal o tem in se potem tudi odločil. Strinjal sem se z dogovorom, da se razidemo s Triglavom.«

Bo Pomurec primorski zasedbi že letos pomagal do preboja med drugoligaše?

Komentarji (1)

levak (ni preverjeno)

Pa da malo še zaslužim, za kavo.

Starejše novice