Nogometaši Mure so se včeraj zvečer zbrali na večerji pred začetkom priprav, prvi trening pa bodo opravili danes ob 11. uri na pomožnem igrišču z umetno travo.

Za nogometaši je nekaj manj kot mesec dni počitnic, črno-beli so se pred današnjim začetkom priprav včeraj zbrali na večerji v gostilni Marič v Sebeborcih. Novih obrazov med črno-belimi vsaj za zdaj še ni bilo, morda pa bi jih lahko videli na današnjem treningu, a do tega še pridemo.

Čeprav se na prvi pogled morda zdi, da je na Kopališki 45 povsem mirno, pa temu zagotovo ni tako. Vodilni možje si namreč prizadevajo, da bi črno-bele pred nadaljevanjem prvenstva še okrepili, ob tem pa je prišlo že do prve kadrovske spremembe.

Matošević zapustil Muro, Obradović in Rebernik tik pred podaljšanjem

Kot smo uspeli izvedeti, se od črno-belih poslavljal vratar Kristjan Matošević, ki se je v Muro preselil v lanskem zimskem prestopnem roku. Za Muro je v tem času odigral deset tekem, a se v Murski Soboti ni uspel proslaviti, zato je bil v letošnji sezoni posojen v Ankaran.

V klubu so nam potrdili, da je Matošević s koncem minulega leta prekinil pogodbo, kariero pa bo očitno nadaljeval v Ankaranu, kjer je branil zadnjega pol leta. 

Pred nekaj manj kot mesecem dni smo poročali, da sta novi pogodbi s klubom podpisala Nik Lorbek in Matic Maruško, ki bi se jima pogodba s črno-belimi iztekla ob koncu letošnje sezone. Takšni igralci so pri Muri še trije, Matko Obradović, Špiro Peričić in Mihael Rebernik.

Po naših informacijah so v klubu že dogovorjeni za podaljšanje pogodbe z Obradovićem in Rebernikom, Peričić pa ima z Muro pogodbo do konca letošnje sezone z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.

Želijo si vsaj tri okrepitve

Danes ob 11. uri se bodo Muraši po nekaj manj kot mesecu dni ponovno podali na zelenico, uvodni trening bodo opravili na igrišču z umetno travo v Murski Soboti. Seveda se ob tem poraja vprašanje, ali bi na delu vendarle lahko že danes videli kakšen nov obraz.

Kot nam je povedal športni direktor kluba Denis Rajbar, se najverjetneje to še ne bo zgodilo, a ta možnost vendarle ni izključena. Črno-beli si želijo igralski kader popolniti do 15. januarja, nam je še povedal športni direktor Mure.

V klubu so nam ob tem potrdili, da se želijo okrepiti z vsaj tremi igralci, po enim v obrambi, sredini in v napadu. Dogovori z dvema igralcema, po naših informacijah naj bi šlo za vezista in napadalca, so v napredni fazi, dogovor pa bi lahko bil sklenjen že v naslednjih dneh. 

Vsekakor bo igralski kader popolnjen v najkrajšem možnem času, saj bo imel Ante Šimundža tako lažje delo pri uvajanju novincev, kot bi ga imel, če bi ti prišli ob koncu prestopnega roka. V kolikor bo vse po sreči, bo igralski kader Mure zaključen pred prvo prijateljsko tekmo, ki bo 15. januarja, ko se bodo črno-beli pomerili z Beltinci.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
srački dol (nepreverjen)

duuuuuuuuuuuuuuuplin

Lepec (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ajmooo Nafta saj tudi Muri nič slabega ne želim.

navijač99 (nepreverjen)

Zdravo,
A zadnji(četrti) steber reflektorjev so že dvignili??
Že nekaj časa ni nobenih novejših informacij okrog reflektorjev.
Katera gradbena dela pa še potekajo ta čas na stadionu?

p.s. upam, da čimprej(še v tem letu) začnejo s prenovo igralne površine!!

3, 4 Mura!!

dipo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa kake nasprotnike si to izbirate za pripravljalne tekme?' Maribor čim bolj močne in uveljevljene, vi pa kot neki mutibariči..Beltince..kaj pa potem..morda Serdica? Hebem ti takega prvoligaša.

Mura je večna (nepreverjen)

dipo za pripravljalne tekme je boukše meti menje kvalitetne nasprotnike, ka se moštvo ležej uigra. Lansko leto je bilou isto pa je rezultat viden.

In reply to by dipo (nepreverjen)

FM (nepreverjen)

Tak kak si pravo, polek toga je tudi pomembno ka se z dobrimi rezultati na pripravah zdigne morala igralcon.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Frajer86 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jao meni, kaksne okrepitve? Tak nedo meli za burek.. zmetno de mura uspela v 1. Ligi. Dokler nede dobroga bosanca pa dobroga cigana v ekipi tak dugo de tekme gledati brez veze!

A79 (nepreverjen)

Uspeh je doseči 1. ligo in v njej obstati.

In reply to by Frajer86 (nepreverjen)

sakulant (nepreverjen)

Predlagam, da se sobotainfo preimenujete v muranogometinfo saj drugo ne znate pisati, da de pa denar zmanjkal
to smo v ne tako daljni preteklosti doživeli vsaj 3 x te de pa stečaj, ustanovitev novega kluba (imena) , nezakonite rabote. Zanima me samo če je kdo odplačal vse dolgove iz preteklosti Mure takšne in drugačne ?????

Gffffffvg (nepreverjen)

Na dva clanks isti ?

In reply to by sakulant (nepreverjen)

Mura Mura (nepreverjen)

sakulant, koga briga kaj se je godilo v preteklosti, sedaj je Mura na pravi poti, zato ne nabijaj brez veze. Če ti Mura ne paše jo enostavno ignoriraj pa se ne vtikaj tja, kjer ti ni mesto, ker nimaš blage veze, glavno da smetiš tukaj.

In reply to by sakulant (nepreverjen)

Bog i batina (nepreverjen)

Mura Mura moreš razmiti ka to palik ova nesnaga DEBELI FUKJENEC nema mira. Ženo je prodal za drobiž, hčerke isto. Bakterija.

In reply to by Mura Mura (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

Prestes pa vseeno pa sinfas..od koj drujgoga pa lejko sploj pijses v soboti? Od drsalisca???...

In reply to by sakulant (nepreverjen)

luzermurin (nepreverjen)

kuharček so ti dali večerjo pa pivo?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice