FOTO: Jure Banfi
Prvi in hkrati tudi zadnji preizkus pred odhodom na priprave v Turčijo je za ekipo Mure. Sobočani so v domači Fazaneriji, na igrišču z umetno travnato površino, gostili prekmurske rivale iz Lendave.

Nafta, na klopi katere se je predstavil madžarski strateg Gabor Boer, je v Murski Soboti dvakrat povedla z goloma v uvodnih minutah prvega polčasa, gostitelji pa so obakrat izničili zaostanek.

Modri so prvič povedli po hitrem protinapadu Daniela Feketeja, a je še pred odmorom izenačil Nardin Mulahusejnović. V uvodu drugega polčasa je napako domače obrambe kaznoval Nermin Haljeta, za končnih 2:2 pa je po lepi akciji Mure zadel šele 16-letni Niko Kasalo.

Kadet črno-belih je bil zgolj en iz skupinice upov soboškega prvoligaša, ki so se predstavili na tekmi, na kateri je zaigrala še četverica mladincev. To so bili Tilen Ščernjavič, Miha Kompan Breznik, Henrik Nerguti in Tio Cipot.

Čontala bolj zadovoljen s prvim polčasom

Mura je, potem ko sta odpadli tekmi s Kapfenbergom in ZTE-jem, prvič zaigrala pod taktirko Damirja Čontale. Naslednik Anteja Šimundže je po tekmi spregovoril tudi pred mikrofnom Sobotainfo.

Strateg črno-belih je bil zadovoljen z videnim v prvem polčasu, po odmoru, ko je zamenjal celotno enajsterico, pa je pogrešal več taktične discipline:

»V prvem polčasu je bilo glede taktičnega načrta več ali manj tako, kot smo se dogovorili. Noge so težke, številni igralci se vračajo po bolezni. Taktično smo izgledali v redu, bili smo agresivni in pokazali veliko želje. 

V zaključku akcij je zmanjkala kakšna ideja več, tudi nekaj samozavesti, kar bo prišlo sčasoma. V drugem polčasu glede taktičnega področja nisem zadovoljen, glede tega je še veliko rezerv. Na tem bomo delali tudi v prihodnje.«

FOTO: Jure Banfi

Taktična disciplina predstavlja temelje

»Taktična disciplina in red sta osnova, na tem bomo sloneli. V prvem polčasu je bilo vidno, da želimo biti visoko in agresivni po izgubljeni žogi. To smo delali, v drugem polčasu pa je bilo tega dosti manj oziroma niso vsi sledili temu. Zato so se pojavljale določene težave, nismo imeli takšne kontrole nad tekmo. 

V taktični disciplini ter redu in agresivnosti v fazi branjenja imamo največ rezerv in na tem bomo delali. Sčasoma pa bo prišlo do tega, da bomo bolj neposredni in konkretni, ko osvojimo žogo,« pravi mladi trener črno-belih.

Ni skrivnost, da je bolezen v preteklem obdobju zdesetkala igralsko zasedbo, zaradi česar sta bili odpovedani tudi načrtovani mednarodni preizkušnji, a to ni pretirano zmotilo načrta priprav.

Sedemintridesetletnik strokovnjak sicer opozarja, da bo svežina v igri vidna ob zmanjšanju trenažnih obremenitev, ki so trenutno na najvišji ravni. Potem bo steklo tudi glede izkoriščanja priložnosti:

»Smo v fazi, ko je težko tako gledati na to, saj so noge težke, za igralci so številni in naporni treningi. Nismo se orientirali na pripravljalne tekme, igralci so tudi včeraj opravili dva težka treninga.

Normalno je, da trenutno zmanjka osredotočenosti v zaključku akcij. Druga stvar pa je taktična disciplina, ki ne sme izostati, ne glede na utrujenost.«

Debi za trojico novincev

Čontala hvali angažiranost svojih varovancev, ki po njegovih besedah kažejo veliko željo po dokazovanju in uspehih. Upa pa, da v prihodnje ne bo težav s poškodbami in zdravstvenimi zapleti.

V črno-beli opravi so se prvič predstavili trije novinci. Medtem ko Gregor Balažic po včerajšnji sklenitvi pogodbe še ni bil v kadru, sta Miha Kompan Breznik in Amar Beganović pričela tekmo, v nadaljevanju je zaigral še Tarik Bagola. Kako so se vključili v novo sredino?

»To je različno od posameznika do posameznika, nekateri se vključijo takoj, drugi potrebujejo več časa. Za prvič je bilo okej, bodo pa s časom še bolj osvojili naše zahteve, kaj si želimo in spoznali ekipo. Po tem jim bo zagotovo lažje,« odgovarja Čontala.

Strateg Mure nas je ob vprašanju, če so državni prvaki nekaj dni pred odhodom v Turčijo zaključili s kadrovanjem, preusmeril na na športnega direktorja, kljub temu pa smo vztrajali. Si sam želi še kakšne nove moči?

»Če ne bo novih odhodov, in upam, da jih ne bo, ni potrebe po dodatnih prihodih. Imamo še nekaj manjkajočih igralcev, danes je manjkala četverica, z njimi pa bomo na vseh mestih popolnili ekipo.«

Današnjo tekmo so ob Balažicu izpustili še Matko Obradović, Matic Maruško, Mihael Klepač in Žiga Škoflek

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Z2 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Srečno druga liga

Cr 7 (nepreverjen)

Bumbar vogrski

In reply to by Z2 (nepreverjen)

Gringosnafta (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ljubim Nk nafto mura je svoj bonos v prvi ligi izkoristila :) plovi plovi mura v drugo ligoo. Lp iz murske sobote

In reply to by Cr 7 (nepreverjen)

Kerefek (nepreverjen)

Mama de ti v drugi ligi ti tele Vogrsko.... Ija ija hungarija

In reply to by Z2 (nepreverjen)

Pick (nepreverjen)

Napadalca nucas obvezno.Samo ka neboš forsejro toga Cijpota ka tej odite nevej ka šele nogomet.Tij si trener za 3 ligo.Ne pijše se nan nika dobro.Jebeš Nafto

Uzu (nepreverjen)

Mater si pameten. Kavč selektor!

In reply to by Pick (nepreverjen)

Dpktor55 (nepreverjen)

S tem igralskim kadrom zagotovljena sredina lestvice in žal nič več

oldgringos (nepreverjen)

Gremo Čontala ! Oglašajo se sami selektori in treneri budes lige in premier lige.

Fuj vaxerji (nepreverjen)

Ta vasa mujra je nika vec kak pa veske klub,pejneze pomale ic vic pokasejrajo vse pa idemo na novo ali?vasa mujra je nej za 1 ligo

Mi smo mura (nepreverjen)

Bravo Čontala. Že od daleč izgledaš kot tvoj predhodnik Ante. Izkaži se še na klopi in zapri usta nevoščljivcem.

Ajde Damir ajmo Mura 🖤🤍

uni (nepreverjen)

ja že od daleč izgleda kot pedesetletnik sicer malo zabuhel od....

čarni vrag (nepreverjen)

Pa silijo v Turčijo. Izgleda, ka so že pozabili kak je bilo lani s covidom.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice