Foto: Niko Časar
Beltinskega drugoligaša bo tudi v prihodnji sezoni vodil Damjan Gajser, »žuti« pa se v nove izzive podajajo brez najboljšega strelca. Gal Grobelnik se bo preizkusil v četrti nemški ligi.

Damjan Gajser bo tudi v sezoni 2023/24 vodil ekipo Beltincev, je pa Štajerec na čelu prekmurskega drugoligaša ostal brez prvega strelca ekipe.

Gal Grobelnik, ki je bil z 11 goli v minuli sezoni peti strelec drugoligaškega prvenstva, je postal član nemškega četrtoligaša Barockstadta, ki prihaja iz mesta Fulda v zvezni deželi Hesse.

»Po dveh letih v Beltincih sem se odločil, da naredim korak naprej v svoji karieri in posledično zapuščam 'žute'. Zahvaljujem se vsem delavcem v klubu, trenerjem, ekipi in seveda navijačem, ki nas podpirajo in navijajo za nas na vsakem koraku. 

Klub zapuščam v dobrih odnosih in mu želim srečno in uspešno sezono 2023/24. Odslej ga bom spremljal v vlogi navijača. Hvala vsem še enkrat!« je dejal nekdanji nogometaš Šampiona.

Enaindvajsetletni napadalec, ki je za Beltinci odigral 61 uradnih tekem, je za spletno stran novega kluba poudaril, da se želi hitri privaditi na novo okolje in se še dodatno razviti. Dolgoročni cilj Štajerca je igranje profesionalnega nogometa v Nemčiji.

Najboljši podajalec lige ostaja v Beltincih

Že pred dnevi pa so iz tabora Beltincev sporočili, da je vodstvo kluba sklenilo dogovor z Robertom Čakšem, ki bo v rumenem igral tudi v sezoni 2023/24, včeraj pa je sodelovanje podaljšal tudi Luka Pihler.

»Odločil sem se, da ostanem v Beltincih, saj se tukaj res dobro počutim na in izven igrišču. Sem v dobrih odnosih s soigralci in ostalimi, ki delajo v klubu. Mislim, da se lahko nadejamo še kakšnega mesta višje na lestvici, če bomo še malo nadgradili igro iz prejšnje sezone,« je dejal Čakš.

Visokorasli nogometaš se je na prekmursko ravnico preselil lansko poletje, sprva kot posojeni član sežanskega Tabora, pozimi pa je postal polnopravni nogometaš Beltincev. V minuli sezoni je na 24 tekmah dosegel štiri gole.

Vodstvu kluba je morda še pomembnejši dosežek uspel s tem, ko je v Beltincih zadržalo Luko Pihlerja. Nogometaš iz Bunčanov v rumenem igra že štiri leta, z desetimi asistencami pa je bil najboljši podajalec zadnje sezone 2. SNL.

Beltinčani so bili s petim mestom eno najlepših presenečenj zadnje sezone 2. SNL. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice